Hotel George V in Parijs onthult een feestelijk gastronomisch programma om het zomerseizoen te vieren

Four Seasons Hotel George V, Parijs heeft een opwindend gastronomisch aanbod onthuld dat de smaakpapillen van enthousiaste fijnproevers zal prikkelen. Badend in zonlicht, biedt de elegante marmeren binnenplaats van het hotel de perfecte setting voor gasten om achterover te leunen en te genieten van de feestelijke, zomerse sfeer die het hotel doordringt tijdens de warmere maanden van het jaar.

Gedurende de zomermaanden toont het Courtyard Jeff Leatham'sCaleidoscope, een monumentale, veelzijdige fontein ontworpen door de gevierde artistiek directeur van het hotel. Deze majestueuze vanda-orchidee - de kenmerkende bloem van Jeff - wordt al enkele maanden tentoongesteld in de New York Botanical Garden en zal de hele zomer het hart van het hotel sieren en gasten betoveren met zijn spel van licht, spiegels en kleuren.

In de groene, rustige omgeving van de Marble Courtyard kunnen gasten de dag beginnen met een verrukkelijk ontbijt met Parijse invloeden, met zelfgemaakt brood en goudbruin, knapperig gebak gemaakt door hoofdbakker Guillaume Cabrol. De binnenplaats straalt een aura van elegantie en rust uit en is de perfecte plek om het lichaam van brandstof te voorzien voor de komende dag voordat u eropuit trekt om de Lichtstad te verkennen. Met frisse witte tafelkleden en vergulde porseleinen borden van Bernardaud biedt het Marble Courtyard tijdens de lunch een charmante setting om te genieten van een selectie gastronomische gerechten van Le George, een van de drie restaurants met Michelin-sterren van het hotel.

Chef-kok Simone Zanoni heeft een selectie zomerse gerechten gemaakt die barsten van smaak en diners naar het hart van Italië vervoeren. Voorgerechten zijn onder meer crudos, saffraanarancini met tonijntartaar en vitello tonnato, terwijl te volgen gerechten zijn zoals ravioli de plin met tomatensaus en Milanese kalfskotelet. Om de maaltijd af te ronden, heeft banketbakker Michael Bartocetti overheerlijke zoete creaties gemaakt, zoals baba al limoncello en een pittige muntsorbet. Gasten die achterover willen leunen en ontspannen na de lunch of willen genieten van een gastronomische pauze tussen de middagwinkelsessies, kunnen terecht in La Terrasse, waar chef-kok Simone Zanoni de hele middag verfijnde gerechten met mediterrane invloeden bereidt.

Aan het eind van de dag wordt Bar Louis XIII - een verborgen parel in Parijs - een ware speeltuin voor George V-mixologen. Met zijn imposante renaissancistische open haard en prachtig houtwerk uit de jaren dertig, zal de bar begin augustus een chique en chique sfeer uitstralen. Bar Louis XIII heeft een patio in de openlucht die barst van het groen en is een trendy plek om te genieten van een cocktail in de vroege avondzon op het geluid van levendige, vrolijke deuntjes.

Het drankenmenu bevat kenmerkende creaties met pittige zomerse smaken, zoals Candy Shop, met zijn verfrissende smaken van Aperol en Grey Goose wodka met grapefruit, limoen en bergamotsiroop. Maya, een eigenzinnige kijk op een Pisco Sour, gemaakt met St-Germain likeur, ananas en honingsiroop. Green City, een heerlijk verfrissend drankje gemaakt met Beefeater 24, groene Chartreuse, limoensap, bergamot en pittige koriander; en Waiting for Passion, met zure tonen van passievrucht die prachtig samengaan met champagnebubbels.

Liefhebbers van geweldige mixologieklassiekers zullen ook legendarische cocktails vinden, bereid door de deskundige mixologen van de bar, zoals Spritz, Bellini, Spicy Margarita en Negroni. De bar biedt de perfecte setting om bij te praten met vrienden terwijl u optimaal kunt genieten van de lange zomeravonden. La Terrasse by Simone Zanoni serveert eten tussen 15.00 en 19.00 uur. De Bar Louis XIII is geopend van 17.00 uur tot 12.00 uur van 1 tot 28 augustus 2022.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...