Six Senses opent haar eerste hotel in het midden van Via de Corso in Rome

Wanneer Six Senses Rome begin 2023 wordt geopend, wil het een nieuw niveau van bewustzijn creëren op het gebied van duurzaamheid en welzijn in een binnenstad. Als eerste hotel van het merk dat in Italië wordt geopend, biedt het een groene oase te midden van de drukte van de Via de Corso. Het ligt op een toplocatie in het historische centrum van Rome, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, op slechts een steenworp afstand van iconische bezienswaardigheden zoals het Pantheon en de Trevifontein.

Wanneer alle puntjes op de i zijn gezet, neemt Six Senses Rome gasten mee op een reis naar erfgoed, ontdekkingen en gemeenschap, terwijl de Eeuwige Stad haar aanwezigheid op de wereldwijde toeristische kaart versterkt met grote internationale evenementen in de maak. „Ik ben vereerd en trots dat deze mijlpaal zich in mijn thuisstad voltrekt”, zegt Francesca Tozzi, General Manager van Six Senses Rome.

„Mijn team en ik werken met enthousiasme om de kernwaarden van het merk, emotionele gastvrijheid, duurzaamheid en welzijn, te vertalen naar een Romeinse context. Hoge kwaliteit en luxe omvatten voor ons buitengewone ervaringen en respect voor de lokale gemeenschap, terwijl het leuk en eigenzinnig blijft! ”.

Palazzo Salviati Cesi Mellini, dat Six Senses Rome zijn thuis noemt, is een historisch gebouw dat dateert uit de 15e eeuw. Het onderging in de daaropvolgende eeuwen verdere ontwikkelingen en is vernoemd naar de vooraanstaande families die ooit binnen de muren woonden. Six Senses Rome heeft de originele gevel en de monumentale trap naar hun grootse oorsprong gerestaureerd om het onschatbare erfgoed van het Palazzo te behouden.

De gevel van de naburige kerk San Marcello al Corso, een mooi voorbeeld van Italiaanse barok, heeft ook grote renovatiewerken ondergaan, waarmee Six Senses Rome's eerste duurzaamheidsproject en toewijding aan de lokale gemeenschap is vertegenwoordigd. De interieurs zijn eigentijds van stijl met duurzame architectuur en designaccenten, met fantasierijke beplanting, natuurlijk licht en luchtige open ruimtes. Het concept is de visie van architect Patricia Urquiola, wereldwijd bekend om haar verantwoorde ontwerpontwikkeling en het emotioneel verbinden van mensen met de ruimtes om hen heen. De 96 kamers en suites zijn voorzien van traditioneel Cocciopesto-pleisterwerk en lokaal geproduceerde travertijnkalkstenen.

Ze zijn verfijnd en gezellig, met overal patronen en grafische elementen, die trouw blijven aan de liefde van het merk voor authenticiteit. Met zijn luchtige kamers, zonovergoten terrassen, bijzonder hoge plafonds en historische erkers ligt de focus op welzijn en een gevoel van gezelligheid.

BIVIUM Restaurant-Café-Bar op de begane grond biedt gasten en de lokale bevolking een oase van rust en serveert moderne Italiaanse gerechten met een Romeinse knipoog en tal van plantaardige opties. De bruisende leefruimte is voorzien van een open keuken, speciale delicatessenhoekjes, een Josper-grill en een houtoven.

Het komt uit op een elegant terras, ideaal om te netwerken, te lezen, na te denken of te creëren. Majestueus samengesteld door chef-kok Nadia Frisina, staan lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten met hun topsmaak centraal op het menu, dat de beste regionale producten in zijn klasse laat zien.

NOTOS Rooftop is gespecialiseerd in verleidelijke hapjes en creatieve slokjes, omgeven door een ongeëvenaard panoramisch uitzicht van 360 graden. De overvloed aan terracotta potten en aromatische planten biedt een geheime ontsnapping in de tuin zoals nergens in Rome, of het nu gaat om yoga bij zonsopgang of een aperitivo bij zonsondergang. Six Senses Spa brengt zijn kenmerkende wellnessformule tot leven met respect voor eeuwen geleden. Het verbindt internationale reizigers met de lokale gemeenschap door middel van de traditie van het oude Romeinse baden. De drie dompelbaden reproduceren het calidarium, het tepidarium en het frigidarium, verminderen ontstekingen door hitte en bevorderen het spierherstel gedurende een reis van 60 minuten.

Een basreliëf geïnspireerd op de mythe van Daphne en Apollo siert de muren, voegt pathos toe en creëert een vervlogen Romeins gevoel. Naast de baden zijn er een hamam, biohacking- en meditatieruimtes, een sauna, een yogadek in de buitenlucht, een fitnesscentrum en vijf behandelkamers (één voor koppels). Er is ook de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren therapeut meer te weten te komen over de therapeutische kracht van kruiden en planten in de Alchemy Bar. Six Senses Rome maakt zich ook klaar om gasten mee te nemen achter de muren van enkele van de belangrijkste Romeinse culturele instellingen, waaronder het Palazzo Colonna en geselecteerde galerijen zoals de Borghese en Doria Pamphilj.

Van de magie van het penseel vasthouden tijdens schilderlessen „Catching the Light” tot het ontdekken van de geheimen van een restauratiestudio met „Layers of Life” -ervaringen en ronddwalende verborgen waterkanalen onder de Trevifontein, Six Senses Rome is rijk aan ideeën voor praktische en multi wonderen voor zintuiglijke kunst, archeologie, mode en gastronomie. Six Senses Rome accepteert nu reserveringen voor een verblijf begin 2023.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...