Parkroyal Collection Marina Bay - een exclusief interview

In het hart van de bruisende stad Singapore ligt een schitterend toevluchtsoord dat bekend staat om zijn unieke combinatie van luxueuze accommodatie en bewust duurzaamheidsbeleid. Het Parkroyal Collection Marina Bay, onderdeel van de Pan Pacific Hotels Group, is ontworpen als een 'tuin in een hotel' en straalt een verfrissende energie en elegantie uit die bezoekers uit alle hoeken van de wereld aantrekken.

Dit charmante hotel heeft recentelijk een ingrijpende renovatie ondergaan, waarmee het niet alleen de esthetische allure heeft vergroot, maar ook zijn toewijding aan duurzaamheid heeft versterkt. Dit engagement komt duidelijk naar voren door middel van verschillende initiatieven die het hotel implementeert, om zowel de ervaring van de gasten te verbeteren als een positieve impact op het milieu te hebben.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Parkroyal Collection Marina Bay is het indrukwekkende 13 meter hoge groene atrium, dat met meer dan 2.400 planten en bomen van meer dan 60 soorten is gevuld. Dit levendige binnentuin-ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt ook bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit binnen het hotel en bevordert de biodiversiteit. Het is een tastbaar bewijs van hoe het hotel haar slogan 'Where Good Thrives' in de praktijk brengt.

Het groene ethos strekt zich ook uit tot de 575 gastenkamers en suites, die allemaal zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. De kamers zijn uitgerust met geavanceerde klimaatcontrolesystemen, energiezuinige verlichting en waterbesparende sanitair. Het hotel heeft ook een strikte afvalbeheerstrategie en streeft ernaar om een zero waste-status te bereiken door recycling en het verminderen van wegwerpplastic.

De keukens van het Parkroyal Collection Marina Bay maken eveneens deel uit van de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. De restaurants gebruiken biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten waar mogelijk, met een nadruk op vis- en zeevruchtengerechten die afkomstig zijn van duurzame bronnen. Bovendien levert het eigen kruiden- en groentetuintje op het dak verse producten voor de culinaire creaties van de chefs.

Om hun gasten aan te moedigen bij te dragen aan het milieu, biedt het hotel een innovatief loyaliteitsprogramma aan waarbij punten worden toegekend voor duurzame praktijken zoals het hergebruiken van handdoeken en lakens. Deze punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen of donaties aan milieuorganisaties.

In een exclusief interview met de Luxury Lifestyle Awards onthult Melvin Lim, de General Manager van Parkroyal Collection Marina Bay, de kernprincipes die de essentie vormen van het hotel. Zijn passie voor duurzaamheid en gastvrijheid is duidelijk, en hij benadrukt dat het doel van het hotel is om verder te gaan dan alleen het bieden van een luxe ervaring. Ze willen een inspiratiebron zijn voor anderen in de hotellerie om een positieve invloed op de wereld uit te oefenen.

Momenteel is Parkroyal Collection Marina Bay het eerste 'Garden-in-a-Hotel' in Azië en ze hebben plannen om in de toekomst nog meer innovatieve duurzame oplossingen te introduceren. Dit zou onder meer het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en verdere vermindering van de ecologische voetafdruk kunnen inhouden.

Parkroyal Collection Marina Bay heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn inspanningen, waaronder de prestigieuze titel van 'Singapore’s Leading Green Hotel' bij de World Travel Awards. Deze erkenning bevestigt het succes van het hotel in het harmoniseren van luxe met milieubewustzijn en laat zien hoe een luxehotel een positieve impact kan hebben op het milieu.

Met zijn uitzonderlijke diensten, prachtige ontwerp en vooruitstrevende duurzaamheidsinitiatieven blijft Parkroyal Collection Marina Bay een pionier in de hedendaagse hotellerie. Het nodigt gasten van over de hele wereld uit om te genieten van een verblijf dat niet alleen comfortabel en elegant is, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

Het toewijden aan duurzaamheid gaat verder dan het simpelweg integreren van groen in de architectuur of het aanbieden van biologische maaltijden. Het is een holistische benadering die elke actie en beslissing omvat die binnen het hotel wordt genomen. Parkroyal Collection Marina Bay begrijpt dit principe grondig en implementeert het in elk aspect van de operatie, van energiebeheer tot gemeenschapsbetrokkenheid.

Toekomstgericht, zoekt het hotel naar manieren om technologische innovaties in te zetten voor het verbeteren van hun duurzame praktijken. Bijvoorbeeld, ze overwegen het gebruik van intelligente systemen die preciezer de energiebehoeften van de kamers beheren of het implementeren van geautomatiseerde afvalsorteersystemen.

Ten slotte benadrukt Melvin Lim dat successen op het gebied van duurzaamheid niet exclusief zijn voor de luxe hotelindustrie. Elk bedrijf en individu kan een verschil maken door milieubewuste keuzes te maken en actie te ondernemen. Parkroyal Collection Marina Bay hoopt een bron van inspiratie en motivatie te zijn voor anderen om hetzelfde pad te volgen.

Ondanks het uitvoeren van al deze inspanningen, erkent het hotelmanagement dat er altijd ruimte is voor verbetering. Ze blijven altijd zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om hun inzet voor duurzaamheid nog verder te versterken en hun positie als leider in de ecologisch-verantwoordelijke hotelsector te consolideren. In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, staat Parkroyal Collection Marina Bay als een stralend voorbeeld van wat mogelijk is wanneer luxe en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...