De St. Regis Red Sea Resort opent in Saoedi-Arabië

St. Regis Hotels & Resorts, een gerenommeerde naam in de wereld van luxe accommodatie, heeft de opening aangekondigd van The St. Regis Red Sea Resort in Saoedi-Arabië. Deze nieuwe toevoeging aan het portfolio van St. Regis is gelegen aan de schitterende kust van de Rode Zee en belooft een ultieme luxe ervaring in combinatie met onberispelijke service, die synoniem staat aan het merk.

Het resort bevindt zich in het hart van de nieuwe ontwikkelingszone, die bekend staat als de Rode Zee Project ontwikkelingsregio. Dit ambitieuze project heeft als doel om een luxe toeristische bestemming te creëren die duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid vooropstelt en tegelijkertijd aansluit op de unieke cultuur en tradities van Saoedi-Arabië. De visie is om een wereldwijde toeristische hotspot te vestigen die een scala aan activiteiten biedt, van ontspanning tot avontuur, en die tegemoetkomt aan de behoeften van de meest veeleisende reizigers.

Het St. Regis Red Sea Resort zal onderdeel zijn van deze grootschalige inspanning en staat gepland om haar deuren te openen in 2023. Het resort zal bestaan uit 90 suites en 14 villa's, elk met een adembenemend zicht op de kristalheldere wateren van de Rode Zee. Deze accommodaties zullen niet alleen de hoogste standaarden van comfort en privacy bieden, maar ook voorzien zijn van de kenmerkende St. Regis butlerservice. Deze butlerservice is een handelsmerk van het St. Regis-merk en biedt gasten gepersonaliseerde service die verzekert dat hun wensen en behoeften moeiteloos worden ingevuld.

De architectuur en het interieur van het resort zijn zorgvuldig ontworpen om een naadloze integratie met de natuurlijke schoonheid van de omgeving te waarborgen. Het design reflecteert de traditionele Saoedische elementen en combineert deze met moderne luxe, waardoor een unieke sfeer gecreëerd wordt die zowel serene als indrukwekkend is. Gasten kunnen verwachten dat ze verwelkomd worden door prachtige ruimtes die de rijke erfenis van de regio vieren terwijl ze genieten van alle moderne gemakken.

Eten en drinken zijn een integraal onderdeel van de ervaring bij The St. Regis Red Sea Resort. Meerdere eetgelegenheden, waaronder een signature restaurant, zullen gerechten serveren die lokale ingrediënten en culinaire technieken gebruiken om uitzonderlijke smaken en presentaties te creëren. Of het nu gaat om een romantisch diner bij kaarslicht of een verfijnde zakenlunch, de restaurants van het resort streven ernaar om elk bezoek tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Ontspanning en recreatie zijn net zo belangrijk voor de gastervaring bij St. Regis. Het resort zal een spectaculaire spa bieden met een volledig menu aan behandelingen die wellness en ontspanning bevorderen. Daarnaast worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals watersporten en excursies die de rijke biodiversiteit van de Rode Zee laten zien. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er mogelijkheden om te duiken en de kleurrijke koraalriffen en het bruisende onderwaterleven te verkennen.

Businessgasten zullen ook goed bediend worden bij The St. Regis Red Sea Resort, met faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. De combinatie van een serene omgeving en state-of-the-art voorzieningen verzekert dat elk evenement zowel productief als plezierig verloopt.

Veiligheid en welzijn van de gasten zijn topprioriteiten voor The St. Regis Red Sea Resort, vooral in de huidige tijd. Het resort zal alle nodige maatregelen nemen om een veilige omgeving te waarborgen, inclusief het naleven van alle lokale gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen met betrekking tot COVID-19.

Met de opening van The St. Regis Red Sea Resort wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van Saoedi-Arabië als opkomende luxe reisbestemming. Het land, dat zich langzaam opent voor de wereld, onthult hiermee een facet van zijn potentieel als toeristische trekpleister.

De komst van The St. Regis Red Sea Resort is slechts een voorbeeld van de verschillende ontwikkelingen die plaatsvinden in het kader van Saudi Vision 2030, een strategisch kader met als doel het diversifiëren van de Saoedische economie en het verminderen van de afhankelijkheid van olie-inkomsten. Toerisme speelt een sleutelrol in deze visie, met de ambitie om zowel binnenlands als internationaal toerisme te bevorderen en daarmee de culturele uitwisseling en economische ontwikkeling te stimuleren.

De opening van dit resort is een belangrijke mijlpaal voor St. Regis en voor Saoedi-Arabië. Het symboliseert een verdergaande ontwikkeling van de luxe accommodatiesector in de regio en vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de transformatie van de Rode Zee Project ontwikkelingsregio tot een vooraanstaande bestemming.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...