Ontdek het nieuwe JW Marriott Resort op Kreta

Het prestigieuze JW Marriott merk, onderdeel van Marriott International, heeft onlangs een nieuw luxeresort geopend op het schilderachtige Griekse eiland Kreta. Dit vormt voor het merk de eerste stap op de Griekse markt, en het resort is speciaal ontworpen om de adembenemende natuurlijke schoonheid van het eiland te weerspiegelen en tegelijkertijd de gasten de bekende luxe ervaring van JW Marriott te bieden.

Het JW Marriott Crete Resort, gelegen in het charmante dorpje Agios Nikolaos, biedt bezoekers een ongerept uitzicht op de Middellandse Zee en is strategisch geplaatst ten opzichte van diverse lokale trekpleisters. Het resort heeft 426 kamers, waaronder 44 suites, en elk verblijf wordt gekenmerkt door een verfijnde inrichting die zowel comfort als stijl belichaamt. De kamers zijn zodanig ontworpen dat ze naadloos aansluiten bij de natuurlijke omgeving, onder meer door gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren.

Gasten kunnen kiezen uit acht verschillende culinaire opties, waarvan elke keuken de rijke lokale en internationale gastronomische tradities omarmt. Met restaurants die zich richten op gezonde, biologische ingrediënten, tot aan etablissementen die gespecialiseerd zijn in zeevruchten of traditioneel Griekse gerechten, is er voor ieder wat wils. Bovendien zijn de eetgelegenheden zo geplaatst dat gasten tijdens het dineren kunnen genieten van het uitzicht op de prachtige omgeving.

Voor ontspanning en verwennerij kunnen bezoekers terecht in de spa van het resort, die een volledig spectrum aan behandelingen biedt. De spa-ervaring wordt versterkt door een uniek ontwerp dat de zintuigen kalmeert en een serene atmosfeer creëert. Er wordt gebruikgemaakt van traditionele therapieën gecombineerd met moderne wellnesspraktijken om een holistische benadering van gezondheid en welzijn te bevorderen.

Naast de spa beschikt het resort ook over meerdere zwembaden, waaronder een infinity pool die de illusie wekt samen te smelten met de zee. Voor de actievere gasten is er een fitnesscentrum uitgerust met de nieuwste apparatuur, en worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals watersporten en culturele excursies. Het resort is tevens een paradijs voor golfers, met toegang tot een nabijgelegen 18-holes golfbaan.

Voor zakelijke bijeenkomsten en sociale evenementen biedt het JW Marriott Crete Resort uitgebreide conferentiefaciliteiten met hoogwaardige technologie en flexibele ruimtes die aanpasbaar zijn aan elke behoefte. Of het nu gaat om een grote conferentie of een intieme bruiloft, het team van het resort staat klaar om een onvergetelijke ervaring te verzorgen.

Veiligheid en hygiëne hebben altijd de hoogste prioriteit gehad bij Marriott International, en in deze tijd van wereldwijde gezondheidsproblemen is dit nog belangrijker geworden. Het resort hanteert strikte protocollen om de gezondheid en het welzijn van de gasten en medewerkers te waarborgen, volgens de richtlijnen van experts en gezondheidsautoriteiten.

Met de opening van het JW Marriott Crete Resort toont Marriott International haar commitment aan de uitbreiding van haar wereldwijde portfolio en haar belofte om uitzonderlijke ervaringen te bieden in 's werelds meest gewilde bestemmingen. Gasten van het nieuwe resort op Kreta kunnen een naadloze integratie verwachten van de warme lokale gastvrijheid met de luxe en service waar JW Marriott om bekendstaat.

Dit nieuwste toevoeging aan de JW Marriott collectie belichaamt de essentie van een echt luxe vakantieoord, waarbij elke faciliteit, van de elegante kamers tot de verfijnde culinaire ervaringen en ontspanningsmogelijkheden, is ontworpen met oog voor detail en een streven naar perfectie. De combinatie van de natuurlijke charme van Kreta met de onberispelijke standaard van JW Marriott belooft een memorabele en verrijkende ervaring voor al diegenen die hun weg vinden naar deze idyllische locatie.

Voortbordurend op de introductie van het JW Marriott Crete Resort, heeft het resort nog veel meer te bieden dan op het eerste oog zichtbaar is. Een belangrijk aspect van elk JW Marriott resort is de integratie van lokale cultuur en gebruiken in de gastervaring. Dit betekent dat gasten niet alleen genieten van luxe voorzieningen en services, maar ook worden ondergedompeld in de cultuur van Kreta. Traditionele dansavonden, kookworkshops met lokale ingrediënten en thematische avonden die de geschiedenis en mythen van het eiland omarmen, zijn enkele manieren waarop het resort die diepere verbinding met de regio tot stand brengt.

De architectuur van het JW Marriott Crete Resort verdient speciale aandacht, omdat die de harmonie tussen traditionele Kretenzische elementen en modern comfort weerspiegelt. Het gebruik van natuursteen, hout en andere lokale materialen draagt bij aan het gevoel van authenticiteit, terwijl de eigentijdse inrichting ervoor zorgt dat gasten zich in pure luxe wanen. Het ontwerp van het resort is er zorgvuldig op gericht om de impact op het milieu te minimaliseren, wat in lijn is met Marriott International's inzet voor duurzaamheid en milieubehoud.

Milieubescherming speelt een cruciale rol in het beleid van het resort. Maatregelen zoals energie-efficiënte systemen, waterbesparingsprogramma's en recyclinginitiatieven zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het resort streeft naar een groene toekomst. Daarnaast moedigt het resort zijn gasten aan om zich aan te sluiten bij ecologische activiteiten, zoals strandopruimacties en bewustwordingscampagnes om de natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden.

In termen van gastvrijheid, zet het personeel zich in om elke gast een persoonlijke service te bieden die aansluit bij de hoogste normen van de JW Marriott brand. Van persoonlijke butlers tot conciërgediensten die op maat gemaakte avonturen kunnen regelen, het doel is om ervoor te zorgen dat elk verblijf onvergetelijk wordt. De medewerkers zijn niet alleen gastvrij en vriendelijk maar ook deskundig over lokale gebruiken, plaatsen en activiteiten, wat van onschatbare waarde is voor gasten die het meeste uit hun bezoek aan Kreta willen halen.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, biedt het resort luxe villa's die extra privacy en exclusiviteit bieden. Deze villa's hebben eigen zwembaden, ruime woonruimtes en diensten zoals privéchefs, waardoor gasten zich volledig kunnen terugtrekken in hun eigen persoonlijke paradijs.

Het JW Marriott Crete Resort heeft ook speciale aandacht voor gezinnen die reizen. Er zijn specifieke faciliteiten en activiteiten die zijn ontworpen om kinderen van alle leeftijden te vermaken terwijl ouders ontspannen of het eiland verkennen. Kinderclubs met educatieve programma's, speeltuinen en kindvriendelijke zwembaden zorgen ervoor dat de jongste gasten net zoveel plezier hebben als hun ouders.

Wanneer het gaat om culinaire ervaringen, hecht het resort veel waarde aan het promoten van lokale producten en wijnen, en biedt het gasten de kans om deel te nemen aan wijnproeverijen en gastronomische tours. De chef-koks van het resort werken nauw samen met lokale boeren en producenten om de versheid en kwaliteit van de ingrediënten te waarborgen, wat resulteert in gerechten die de authentieke smaken van Kreta laten schitteren.

Het resort is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van Kreta. Met zijn rijke geschiedenis, indrukwekkende archeologische sites, uitgestrekte stranden en bergachtige terrein, biedt het eiland eindeloze mogelijkheden voor avontuur en ontdekking. De medewerkers van het resort kunnen helpen bij het organiseren van excursies naar historische paleizen zoals Knossos, pittoreske dorpen in de bergen en verborgen stranden die alleen per boot bereikbaar zijn.

Ten slotte, als onderdeel van Marriott International's inzet voor het bieden van onvergelijkbare ervaringen, biedt het JW Marriott Crete Resort toegang tot het Marriott Bonvoy loyaliteitsprogramma. Dit programma biedt gasten exclusieve voordelen en beloningen, waardoor hun verblijf nog meer verrijkend wordt. Of gasten nu punten willen verdienen voor toekomstige verblijven, room upgrades of unieke ervaringen, Marriott Bonvoy draagt bij aan de algehele luxe ervaring van een verblijf bij het JW Marriott Crete Resort.

Met zijn geweldige mix van ongeëvenaarde gastvrijheid, luxe voorzieningen, en een authentieke verbinding met de lokale cultuur en omgeving, staat het JW Marriott Crete Resort garant voor een unieke en onvergetelijke vakantie die gasten keer op keer zal willen herhalen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...