JW Marriott Resort opent deuren op Al Marjan Eiland

Het prestigieuze JW Marriott merk is van plan zijn vlag te planten op Al Marjan Eiland in Ras Al Khaimah, met de introductie van een nieuw resort en residenties. Dit project, dat gepland staat om zijn deuren te openen in 2025, zal een verfijnde ervaring combineren met de natuurlijke schoonheid van de locatie.

Al Marjan Eiland, een indrukwekkende archipel van vier eilanden, heeft zich gevestigd als een toonaangevend toeristisch gebied binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Het biedt een prachtig uitzicht op de helderblauwe wateren van de Arabische Golf, en heeft al verschillende hoogwaardige residenties en hotels aangetrokken.

Het nieuwe JW Marriott Resort & Residences zal bestaan uit 196 gastenkamers en suites, naast 60 volledig gemeubileerde residenties. Deze luxueuze accommodaties zijn ontworpen om een ongeëvenaarde ervaring te bieden, met aandacht voor detail en de beroemde service die kenmerkend is voor het JW Marriott merk.

Gasten en bewoners zullen kunnen genieten van verschillende eetgelegenheden binnen het complex, elk met een uniek thema en concept. Daarnaast worden er een breed scala aan faciliteiten aangeboden, zoals een Spa by JW, health- en sportclubs, en verschillende zwembaden.

Voor evenementen en vergaderingen zal er ook een moderne ruimte beschikbaar zijn. Met meer dan 1.200 vierkante meter aan evenementenruimte, inclusief een balzaal en verschillende flexibele vergaderruimtes, wordt dit resort een ideale locatie voor zowel zakelijke als persoonlijke gelegenheden.

Het management van het resort heeft hooggespannen verwachtingen. Met het doel om gasten memorabele ervaringen te bieden, staat gastvrijheid centraal. Er is ook een specifieke focus op duurzaamheid en het respecteren van de natuurlijke omgeving van het eiland.

Ras Al Khaimah is als snelst groeiende emiraat van de VAE actief bezig met de uitbreiding van zijn toeristensector. De opening van het JW Marriott Resort & Residences zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van het aantal internationale toeristen.

Dit is niet het eerste project van Marriott International in Ras Al Khaimah. Het bedrijf exploiteert al het Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Wadi Desert en The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Hamra Beach. Het nieuwe JW Marriott Resort & Residences bouwt voort op deze bestaande relaties door een nieuwe dimensie van luxe te introduceren.

Met dit project, dat al in volle gang is, is het duidelijk dat Al Marjan Eiland zich positioneert als een luxe bestemming. Het trekt top horecamerken aan en biedt bezoekers en bewoners een exclusieve combinatie van comfort, gastvrijheid en natuurlijke schoonheid.

De komst van het JW Marriott Resort & Residences is niet alleen een toevoeging aan de hotelsector van Ras Al Khaimah, maar speelt ook een cruciale rol in de bevordering van het toerisme. Terwijl het resort zich voorbereidt op de opening, richt het zich op het aantrekken van zowel lokale als internationale gasten die op zoek zijn naar een ontsnapping aan het dagelijks leven.

Ras Al Khaimah heeft een reputatie opgebouwd als een bestemming waar rijke cultuur, avontuur en ontspanning elkaar ontmoeten. Bezoekers kunnen de historische sites verkennen, waaronder oude forten en archeologische ruïnes die getuigen van de rijke geschiedenis van het gebied. Voor de avonturiers biedt het Jebel Jais-gebergte, het hoogste punt van de VAE, spannende activiteiten zoals zip-lining en bergwandelen.

Naast deze natuurlijke en culturele attracties, brengt de komst van JW Marriott een extra niveau van elegantie en luxe voor toeristen die een verfijnde ervaring willen. Met dit in het achterhoofd zet het resort in op hoogwaardige voorzieningen en diensten.

Het ontwerp van de kamers en residenties zal weelderig en modern zijn, met ruime lay-outs inclusief balkons of terrassen om het adembenemende uitzicht op de golf en het eiland volledig te kunnen waarderen. De interieurs zullen rijk zijn aan comfort en beschikken over alle technologische gemakken die men kan verwachten van een vijfsterrenaccommodatie.

De culinaire ervaringen binnen het resort zijn ontwikkeld met variëteit en kwaliteit in gedachten. Van fijnproeversrestaurants tot casual diners en bars, er zal een uitgebreid aanbod zijn om zelfs de meest kritische fijnproever tevreden te stellen. Met onderscheidende menu's en een zorgvuldige selectie van ingrediënten hoopt JW Marriott gasten een onvergetelijk gastronomisch avontuur te bieden.

Vergader- en evenementenfaciliteiten krijgen state-of-the-art audiovisuele apparatuur en zullen flexibel ingericht zijn om aan diverse vereisten te voldoen. Of het nu gaat om een zakelijke bijeenkomst, een productlancering of een huwelijksfeest, het resort wil een perfecte ambiance garanderen.

Een Spa by JW zal zorgen voor een heiligdom van welzijn, waar gasten kunnen ontspannen en vernieuwen met een reeks therapieën en behandelingen. De fitness- en sportfaciliteiten zullen volledig uitgerust zijn om te voldoen aan de behoeften van gezondheidsbewuste gasten.

De residenties bieden een kans voor mensen om een permanent stukje paradijs te bezitten. Het aanbieden van eigendom op een dergelijke premium locatie zal ongetwijfeld belangstelling trekken van investeerders en kopers die op zoek zijn naar luxe vastgoed.

Marriott International erkent de waarde van duurzaamheid en heeft zich daartoe verbonden bij de ontwikkeling van dit project. Het doel is om een positieve invloed te hebben op de omgeving en een voorbeeld te stellen voor andere ontwikkelingen in het gebied.

In samenvatting zijn de verwachtingen voor het JW Marriott Resort & Residences op Al Marjan Eiland hooggespannen, zowel lokaal als internationaal. Met een oog voor detail, een nadruk op luxe en een toewijding aan uitmuntende service, poogt het resort een nieuwe standaard te zetten in gastvrijheid die zeker zal resoneren bij wereldreizigers.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...