De meest unieke verblijfervaringen in luxe boetiekhotels in Gent

Een uitje naar het historische hart van Vlaanderen wordt pas echt onvergetelijk met een verblijf in een van de vele luxueuze boetiekhotels die Gent rijk is. Deze exclusieve pareltjes staan garant voor een persoonlijke service, unieke interieurs en een ervaring die gaat verder dan alleen een comfortabel bed om in te slapen. Van gerestaureerde middeleeuwse panden tot modernistische architectuurparels, in Gent vindt elke reiziger wel een luxe boetiekhotel dat perfect bij zijn of haar stijl past.

In het bruisende centrum van Gent, op steenworp afstand van het Gravensteen, bevindt zich het charmante Hotel Harmony. Dit elegante hotel is gevestigd in twee gerenoveerde herenhuizen en biedt gasten een combinatie van historisch karakter met hedendaagse luxe. De ruime kamers zijn individueel ingericht, elk met hun eigen kenmerkende flair. Sommige beschikken over een privéterras met een adembenemend uitzicht op de oude stad. Gasten kunnen genieten van een duik in het buitenzwembad of ontspannen in de knusse lounge met open haard.

Een ander juweel in de historische binnenstad is het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Gent. Dit recent vernieuwde hotel ademt een sfeer van glamour en grandeur. Ooit was dit de stadspaleiswoning van Baron Olivier Reylof, nu is het omgevormd tot een van de meest luxueuze verblijven in Gent. Het herenhuis, compleet met barokke gevel en een romantische binnentuin, heeft behalve stijlvolle kamers ook een exclusieve spa met sauna en hamam. Dineren kan in het LOF Restaurant, waar je culinaire creaties kunt proeven in een setting die klasse en comfort moeiteloos verbindt.

Designliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het 1898 The Post, een hotel dat niet misstaat in een lijstje van meest unieke hotels wereldwijd. Gelegen in een voormalig postkantoor in neo-gotische stijl, combineert dit hotel een historisch kader met luxueus comfort. De donkere, intieme sfeer roept het gevoel van een oud herenhuis op, terwijl de kamers, veelal benoemd naar oude posttermen, elk hun eigen karakter hebben. Uiteraard zijn moderne gemakken als een espressoapparaat en gratis wifi niet vergeten. Het hoogtepunt is de cocktailbar The Cobbler, waar de beste mixologen van Gent hun kunsten vertonen.

Aan de rand van de stad, in een rustigere omgeving, vinden we het statige Hotel Verhaegen. Dit boetiekhotel is ondergebracht in een schitterend 18e-eeuws herenhuis, dat ooit dienst deed als woonhuis van de gelijknamige adellijke familie Verhaegen. Eenmaal binnen wordt je ondergedompeld in een wereld van antiek, opvallende kunst en sprankelende kroonluchters. Alle kamers zijn rijkelijk gedecoreerd met zijden behang en kostbare stoffen, en bieden een vorstelijke ervaring. Gasten kunnen zich hier even een deel van de Gentse adel wanen, met de luxueuze ambiance en attente service die daarbij hoort.

Voor wie op zoek is naar een meer eigentijdse luxe ervaring, is er het Ghent Marriott Hotel. Gevestigd langs de pittoreske oevers van de Leie, blinkt dit hotel uit door zijn moderne design gecombineerd met historische elementen. De glazen gevel biedt een spectaculair uitzicht op de rivier en de oude gebouwen aan de overkant. De kamers zijn ruim en licht, voorzien van het nieuwste op het gebied van comfort. In restaurant Marriott\'s Midtown Grill kunnen gasten genieten van klassieke Amerikaanse grillgerechten bereid met lokale ingrediënten.

Uniek overnachten in Gent betekent ook kennismaken met het Castelnou Aparthotel. Dit concept biedt de vrijheid van een appartement met de luxe van hoteldiensten. Elke suite is ingericht met een volledig uitgeruste keuken, woonruimte en aparte slaapkamer, ideaal voor langere verblijven of voor gasten die graag zelf hun maaltijden bereiden. Naast comfort staat duurzaamheid hier hoog in het vaandel; het hotel is bekroond met een Green Key-certificaat, wat inhoudt dat ze zich inzetten voor ecologisch verantwoord toerisme.

Gent heeft voor de ware fijnproever op verblijfvlak dus volop te bieden. Of je nu valt voor de historische charme van een oud herenhuis, onder de indruk bent van de strakke lijnen van een designhotel, of de voorkeur geeft aan een appartement met hotelservice, in deze Vlaamse stad is er voor ieder wat wils. Elk van deze boetiekhotels biedt met hun unieke karakter en onberispelijke service een bijzondere ervaring die je bezoek aan Gent transformeert in een moment van pure luxe en verwennerij.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...