Ontdek het betoverende Botania Hall van Terra Nostra

In het hartje van de Portugese Azoren, omgeven door een adembenemend landschap en weelderige tuinen, vindt men Botania Hall, een nieuw en luxueus toevluchtsoord dat deel uitmaakt van Terra Nostra Garden Hotel. Deze recente toevoeging, die openging in 2022, is een ware getuigenis van de liefde voor natuur en comfort die het hotel uitstraalt.

Botania Hall biedt gasten de kans om te verblijven in een van de 11 nieuwe kamers die ontworpen zijn met het oog op elegantie en rust. Het geheel ligt ingebed in het uitgestrekte groen van de Terra Nostra botanische tuinen, waardoor bezoekers de unieke ervaring hebben alsof ze midden in de natuur logeren.

De architecturale stijl van Botania Hall is modern maar respecteert tegelijkertijd de historische en natuurlijke context van de locatie. De gebruikte materialen en de inrichting zijn zorgvuldig uitgekozen om de harmonie met de omringende natuur te waarborgen en een gevoel van continuïteit met de buitenwereld te creëren. Daarbij zijn duurzaamheid en respect voor het milieu ook kernwaarden geweest bij het ontwerp en de bouw van deze faciliteit.

De nieuwe kamers zijn een aanvulling op de reeds bestaande accommodaties van het Terra Nostra Garden Hotel. Ze bieden een hoge mate van privacy en exclusiviteit, wat past bij de wensen van de hedendaagse luxe reiziger. Elke kamer heeft een ruime opzet en is voorzien van alle nodige gemakken, zoals hoge kwaliteit bedlinnen en technologische snufjes. Er is speciale aandacht besteed aan het esthetische aspect, met kunstwerken die geïnspireerd zijn op de flora en fauna van de Azoren en die een verfijnde lokale touch geven aan de kamers.

Gasten van Botania Hall kunnen niet alleen genieten van de rust en privacy van hun kamer, maar hebben ook toegang tot alle faciliteiten die het Terra Nostra Garden Hotel te bieden heeft. Hieronder valt ook de beroemde thermale baden die bekendstaan om hun helende eigenschappen. Deze thermale baden worden gevoed door natuurlijk warm bronwater dat rijk is aan mineralen en zijn een trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld.

Eten en drinken in Botania Hall is een ervaring op zich. Er is een sterrenrestaurant waar men kan genieten van gastronomische gerechten bereid met lokale ingrediënten. De chefs streven ernaar om gerechten te presenteren die de unieke smaken en producten van de Azoren tot hun recht laten komen. De combinatie van heerlijk eten, excellente wijnen en de schitterende achtergrond van het hotel maakt elke maaltijd onvergetelijk.

Terra Nostra Garden Hotel investeert ook in de gemeenschap door lokale ambachtslieden en producenten te ondersteunen. Dit engagement is terug te zien in de inrichting van Botania Hall, waar lokale materialen en kunstvoorwerpen prominent aanwezig zijn. Dit draagt niet alleen bij aan de economische welvaart van de regio maar versterkt ook het authentieke karakter van de accommodatie.

Het hotel ligt op São Miguel, het grootste eiland van de Azorenarchipel, wat bekend staat om zijn vulkanische activiteit en rijke biodiversiteit. Dit eiland is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Van walvissen spotten tot wandelen in de bergen, de Azoren bieden een breed scala aan activiteiten aan die de schoonheid van de natuur centraal stellen.

Botania Hall is meer dan alleen een plek om te overnachten. Het is een bestemming op zich, waar luxe samenkomt met de sereniteit van de natuur. Het is ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en eersteklas ervaring, terwijl ze volledig opgaan in het spectaculaire landschap van de Azoren.

Om de ervaring voor gasten te completeren, biedt Terra Nostra'spersoneel een service die even warm en persoonlijk is als de omgeving. Van het moment van aankomst tot het afscheid, het team zorgt ervoor dat elke gast zich speciaal voelt en volledig kan ontspannen tijdens hun verblijf.

Dit alles maakt Botania Hall de ideale keuze voor een luxe ontsnapping, waar men kan herbronnen en genieten van de ongerepte schoonheid van de natuur in combinatie met de hoogste standaard van gastvrijheid.

Duurzaamheid en Eco-Vriendelijkheid

Terra Nostra Garden Hotel, en in het bijzonder Botania Hall, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bij de constructie en het ontwerp van de nieuwe kamers werd er gestreefd naar een minimale impact op het milieu. Zo zijn in de architectuur energiebesparende technologieën opgenomen, zoals zonne-energiepanelen en systemen voor waterbesparing. De tuinen rondom het hotel worden onderhouden met behulp van ecologische landbouwpraktijken, en het hotel zet zich actief in voor het behoud van de lokale flora en fauna.

Cultuur en Lokale Beleving

Gasten die verblijven bij Botania Hall krijgen de kans om echt ondergedompeld te worden in de cultuur van de Azoren. Het hotel organiseert diverse excursies en activiteiten die gericht zijn op het ontdekken van lokale tradities, kunst en geschiedenis. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan kooklessen om typische Azoriaanse gerechten te leren bereiden, begeleide wandelingen door de botanische tuin maken met een lokale kenner of deelnemen aan workshops waarin traditionele handwerken worden onderwezen.

Onderscheid in Luxe Reizen

Wat Botania Hall onderscheidt in de wereld van luxe reizen, is de combinatie van exclusiviteit, persoonlijke service en een ongeëvenaarde verbinding met de natuur. De toenemende vraag naar ervaringen die niet alleen luxe zijn in termen van comfort en service, maar ook authenticiteit en connectie met de omgeving bieden, wordt hier perfect ingevuld. Bovendien zijn de privacy en rust die Botania Hall biedt, bijna ongeëvenaard, wat zeer gewild is bij reizigers die op zoek zijn naar een discrete en serene vakantiebestemming.

Gezondheid en Welzijn

Een belangrijk element van het verblijf in Botania Hall is de focus op gezondheid en welzijn. Door de toegang tot de thermale baden en spa-faciliteiten kunnen gasten ontspannen en opladen in een natuurlijke en helende omgeving. Het wellnessaanbod wordt gecompleteerd met massages, behandelingen met lokale producten en yogalessen in de open lucht.

Keuken en Gastronomie

De Azoren staan bekend om hun rijke culinaire erfgoed, en Botania Hall maakt van elke maaltijd een feest voor de zintuigen. Het hotel legt de nadruk op seizoensgebonden en lokale producten, wat resulteert in gerechten die de geest van de regio weerspiegelen. Het dineren bij zonsondergang met uitzicht op de prachtige tuinen is een ervaring op zich en tilt het concept van 'eten met een uitzicht' naar een hoger niveau.

Toekomstvisie en Ontwikkeling

Terra Nostra Garden Hotel blijft innoveren en plannen maken voor toekomstige ontwikkelingen die zowel de gastervaring verrijken als positieve effecten hebben op de lokale gemeenschap en het milieu. Dit omvat het uitbreiden van de accommodatieopties, het verbeteren van de wellnessfaciliteiten en het verhogen van de inzet voor duurzaamheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...