Four Seasons Hotel New York Midtown heropent in 2024 na ruzie met eigenaar

Het Four Seasons Hotel New York Midtown heeft een overeenkomst bereikt met de eigenaar en zal na jarenlang geschil in 2024 heropenen. De overeenkomst is een belangrijke stap richting de heropening en modernisering van het luxehotel. Dit is goed nieuws voor de lokale economie als het resultaat van de investering van miljoenen euros en het creëren van duizenden banen.

In 2010 groeide het conflict tussen eigenaar Hines en het Four Seasons-hotelmanagement als gevolg van een miljoenenpondkwestie. In 2013 verhuisde de aanwezige hotelgasten naar andere locaties in het gebouw toen de oorlog tussen Hines en het Hongkongse management van de Four Seasons Hotels & Resorts escaleerde.

De oplossing die de partijen eind januari hebben bereikt, is dat Hines de herontwikkeling van het hotel gaat financieren, terwijl de Four Seasons het hotel zal operateren en beheren. De overeenkomst betekent dat het hart van het pand wordt verdubbeld tot bijna 224 kamers, waaronder suites en Penthouse-suites. Deze steunen op het D&D-restaurant, dat was gevestigd in het Four Seasons Hotel, een conferentieruimte en een buitenterras.

Om de grote veranderingen te ondersteunen, zal Hines de lobby, gemeenschappelijke ruimtes en gezamenlijke diensten bijwerken. Het hotel zal zowel kamers als suites aanbieden met de modernste faciliteiten voor gasten. Advanced Technologies Services (ATS) zal een van de langetermijnpartners zijn die door Hines zullen worden ingeschakeld om technologische innovatie voor het hotel aan te bieden.

Een woordvoerder van Hines heeft verklaard dat de samenwerking tussen Hines en de Four seasons een belangrijke stap voorwaarts is. Voor deze samenwerking heeft Hines bevestigd dat ze meer dan 200 miljoen euro in het pand zal investeren om het een van de meest high-end hotels van de stad te maken. Hines stelt ook dat ze zullen helpen bij het creëren van duizenden banen in de stad, creëren meer bezoekersaantallen en zo de lokale economie versterken.

Dit is slechts het begin van de herontwikkeling van het iconische hotel, zoals Hines onthult dat ze hun plannen zullen bevestigen om deze 'iconische torens' te moderniseren om te voldoen aan de behoeften van de bezoekers, werknemers en omwonenden, evenals het comfortabele verblijf dat gasten van het Four Seasons Hotel kunnen verwachten.

Het Nederlandse bedrijf Beemster Landmark Real Estate (BLRE), onder de licentie van Hines, heeft zich uitgesproken over deze overeenkomst, 'Het nieuwe Four Seasons Hotel New York Midtown is een cruciale verbetering voor de stad. Het biedt veel kansen op lange termijn voor duurzame banengroei, betere beveiliging, infrastructuurontwikkeling, toerisme en veel meer.'

De verwachting is dat het Four Seasons Hotel New York Midtown in 2024 weer opengaat. Dr. Henry Ho, CEO van BLRE, voegde toe dat deze deal een positief effect op de stad zal hebben: 'Het nieuwe Four Seasons Hotel New York Midtown zal leiden tot een duurzame economische impact op de stad en de staat New York.'

Het herstel van het Four Seasons Hotel New York Midtown zal ten minste 240 banen creëren en ruim 60 miljoen euro aan directe economische impact genereren. Deze investering zal zeker de lokale economie ten goede komen en veel mensen beetje bij beetje weer aan het werk helpen.

Het Four Seasons Hotel New York Midtown is een van de meest prestigieuze hotels in de stad en een voorbeeld voor andere hotels om te volgen. De overeenkomst tussen Hines en de Four Seasons is een stap dichterbij de modernisering van het pand en zal zeker bijdragen aan de lokale economie. De verwachting is dat het Four Seasons Hotel New York Midtown in 2024 weer open gaat en gasten van over de hele wereld weer kunnen verwelkomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...