Mandarin Oriental opent drie hotels in Japan s Setouchi

Mandarin Oriental Hotel Group heeft aangekondigd dat het haar aanwezigheid in Japan zal uitbreiden met de opening van drie nieuwe eigendommen in de idyllische Setouchi-regio. Deze ontwikkeling markeert een significante groei voor het luxehotelmerk binnen Japan en stelt gasten in staat om de ongerepte natuur en culturele rijkdom van deze minder bekende regio te ervaren.

Setouchi, gelegen in het westelijke deel van Honshu, Japan'sgrootste eiland, staat bekend om zijn adembenemende kustlandschappen, kristalhelder water en historische sites. Het gebied omvat de binnenzee van Seto en haar omringende prefecturen, waaronder Okayama, Hiroshima en Kagawa. De regio staat bekend om haar zachte klimaat en wordt steeds populairder als reisbestemming voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Japanse ervaring.

De eerste van de drie nieuwe Mandarin Oriental vestigingen zal zich bevinden op het eiland Awaji, een locatie met een rijke natuurlijke en mythische geschiedenis die als de geboorteplaats van de Japanse archipel wordt beschouwd. Gepland om in 2024 te openen, zal dit resort niet alleen luxueuze accommodatie bieden, maar ook uitzonderlijke culinaire ervaringen en een uitgebreid wellnesscentrum dat is geïnspireerd op de omliggende natuurschoon.

Het tweede project betreft een stedelijk resort in de hoofdstad van Okayama-prefectuur, gepland om in 2025 te openen. Dit hotel zal een centrale ligging hebben, ideaal voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers, en zal dienen als een poort tot de regio met gemakkelijke toegang tot lokale attracties, zoals de beroemde Korakuen-tuin, een van de drie grote tuinen van Japan, en het nabijgelegen Okayama-kasteel.

Ten slotte zal het derde pand worden gebouwd op het eiland Shikoku in de Kagawa-prefectuur, beroemd om haar udon-noedels en traditionele Japanse tuinen. Dit resort, verwacht te openen in 2026, zal zich richten op het aanbieden van een culturele en gastronomische reis, waarbij gasten worden ondergedompeld in de lokale gebruiken en keuken.

De visie van Mandarin Oriental voor deze nieuwe projecten is om een sense of place' te creëren die bezoekers verbindt met de lokale cultuur en omgeving. Elk hotel zal uniek ontworpen worden met respect voor de tradities en natuurlijke habitat van de regio, terwijl het tegelijkertijd de verfijnde service biedt waar het merk om bekend staat.

Het strategische besluit om in de Setouchi-regio te investeren, benadrukt de ambitie van Mandarin Oriental om te groeien in markten waar ze een sterke vraag zien naar luxe accommodaties. Terwijl Tokyo al een gevestigde bestemming is met de Mandarin Oriental, Tokyo, tonen deze nieuwe projecten de wens om gasten meer gevarieerde ervaringen in Japan te bieden.

Naast de nieuwe ontwikkelingen blijft Mandarin Oriental investeren in haar bestaande eigendommen wereldwijd. Ze streven ernaar om hun internationale reputatie als leverancier van luxe gastvrijheid te behouden en te verbeteren. Met een groeiend portfolio van meer dan 30 hotels en acht residenties in 23 landen en gebieden, blijft de groep focussen op het bieden van onvergetelijke ervaringen en uitzonderlijke service aan haar gasten.

Met de toevoeging van deze drie nieuwe eigendommen in Setouchi, kunnen reizigers nu nog meer uitzien naar unieke verblijfservaringen die de zintuigen prikkelen en een dieper inzicht geven in het lokale Japanse leven. Of het nu gaat om een ontspannen verblijf in een resort op Awaji-eiland, een stadse ontdekkingstocht in Okayama, of een culinaire escapade op Shikoku, Mandarin Oriental belooft een combinatie van luxe, comfort en authentieke culturele immersie.

Setouchi staat bekend als een schatkamer van natuurlijke schoonheid en cultuur, en wordt bezocht door kunstliefhebbers vanwege de jaarlijkse Setouchi Triënnale, een prestigieuze hedendaagse kunsttentoonstelling die plaatsvindt op verschillende eilanden in de Inlandse Zee. De Triënnale trekt wereldwijde aandacht en toont niet alleen werk van gerenommeerde kunstenaars maar stimuleert ook interactie tussen bezoekers en de lokale gemeenschap. Deze evenementen dragen bij aan de charme en aantrekkelijkheid van de regio voor de high-end reiziger.

Awaji-eiland, waar het eerste nieuwe Mandarin Oriental resort zal openen, staat ook bekend om zijn seismologisch belang; het Awaji Yumebutai International Conference Center en de aangrenzende Kiseki No Hoshi botanische kas werden gebouwd als onderdeel van de heropbouw na de verwoestende Hanshin-aardbeving in 1995. Architect Tadao Ando, die het project ontwierp, creëerde een ruimte die harmonie met de natuur bevordert en herstel van het milieu ondersteunt.

Okayama, de locatie van het tweede nieuwe Mandarin Oriental hotel, geniet faam om zijn perzik- en druivenproductie, wat het een uitstekende bestemming maakt voor foodies. Naast fruit staat de stad ook bekend om Bizen-yaki, een traditioneel typisch Japans aardewerk met een geschiedenis van meer dan 1.000 jaar. Bezoekers kunnen ateliers bezoeken en meer leren over het ambacht en zelfs proberen hun eigen stukken te maken.

De Kagawa-prefectuur, waar het derde pand zal worden gevestigd, is niet alleen vermaard om zijn Sanuki udon, maar is ook thuisbasis van de beroemde Ritsurin-tuin, een van de mooiste historische tuinen in Japan. Kagawa staat ook bekend om de Naoshima-eilanden, vaak aangeduid als het 'Art Island', waar kunstinstallaties en musea zijn geïntegreerd in de natuurlijke landschappen. Liefhebbers van hedendaagse kunst en architectuur zullen in Kagawa zeker aan hun trekken komen.

Deze drie nieuwe ontwikkelingen door Mandarin Oriental in Setouchi zijn een spannende uitbreiding van het luxetoerisme in Japan en weerspiegelen de diversiteit en rijkdom van de Japanse cultuur. Reizigers die een mix van ontspanning, avontuur en culturele verrijking zoeken, zullen in de Setouchi-regio een schat aan ervaringen vinden. Daarnaast zijn deze nieuwe eigendommen een toezegging aan duurzaamheid en culturele integratie, waarmee ze een nieuw tijdperk van verantwoordelijk en luxueus toerisme inluiden.

Terwijl Mandarin Oriental zijn globale voetafdruk uitbreidt, vertegenwoordigen deze eigendommen meer dan alleen luxe verblijfplaatsen; ze zijn een ode aan de schoonheid van Japan en de eeuwenoude tradities die nog steeds het dagelijks leven van de lokale bevolking verrijken. Het is een uitnodiging aan reizigers over de hele wereld om deel te nemen aan deze rijke culturele uitwisseling en om de ware essentie van Japanse gastvrijheid te ontdekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...