Falaknuma Paleis - erfgoed luxe in het hart van Hyderabad

Diep genesteld in de zuidelijke stad Hyderabad Indië, staat het Falaknuma Palace, een architectonisch juweel dat de grandeur van India'srijke verleden belichaamt. Dit majestueuze paleis, gebouwd in 1894, was ooit de residentie van de zesde Nizam van Hyderabad, een van de rijkste mannen ter wereld in zijn tijd.

Het paleis, dat zich uitstrekt over een gebied van 32 hectare, staat bekend als de spiegel van de hemel'. Dit komt omdat het op 2000 voet boven de stad is gebouwd en de steeds veranderende stemmingen van de lucht weerspiegelt. De naam 'Falaknuma' betekent letterlijk spiegel van de hemel' in het Urdu.

De bouw van dit architectonische meesterwerk begon in 1884 en werd tien jaar later voltooid. Het werd ontworpen door de Britse architect William Mard Marret op verzoek van Sir Nawab Vikar-Ul Umra, een edelman uit de Paigah-familie. Het paleis kostte destijds ongeveer 4 miljoen roepies. Het paleis werd later eigendom van de zevende Nizam van Hyderabad, Mehboob Ali Pasha, die het als zijn residentie gebruikte tot 1911. Daarna diende het als gastenverblijf voor koninklijke gasten en andere hoogwaardigheidsbekleders.

De architectuur van het Falaknuma Palace is een mix van Tudor en Italiaanse stijlen. Het paleis is gebouwd in de vorm van een schorpioen met twee vleugels die zich naar het noorden uitstrekken. Het interieur van het paleis is een getuigenis van de koninklijke smaak van de Nizams. Het bevat enkele van de meest waardevolle collecties van de Nizam, waaronder een indrukwekkende jade-collectie die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd.

Een van de meest opvallende kenmerken van het paleis is de eetzaal, die plaats biedt aan 100 gasten aan een gigantische tafel. Deze tafel, die 2,7 voet hoog, 108 voet lang en 5,7 voet breed is, wordt beschouwd als de langste eettafel ter wereld. Het paleis heeft ook een bibliotheek die is gemodelleerd naar de bibliotheek van Windsor Castle in het VK en die een van de beste collecties van de Koran in India herbergt.

In 2000 werd het paleis verhuurd aan de Taj-hotelgroep, die het omvormde tot een luxe erfgoedhotel. De renovatie werd begeleid door prinses Esra Jah, de eerste vrouw van de zevende Nizam. Het hotel werd in november 2010 geopend voor gasten.

Het Falaknuma Palace Hotel is nu een van de meest luxueuze erfgoedhotels in Hyderabad. Het biedt gasten een unieke combinatie van koninklijke grandeur en moderne voorzieningen. Het hotel heeft 60 ruime en luxueuze kamers en suites die zijn uitgerust met alle moderne gemakken. Het hotel biedt ook verschillende eetgelegenheden, een spa, een fitnesscentrum en andere faciliteiten.

Het Falaknuma Palace is niet alleen een plek om te verblijven; het is een ervaring op zich. Het biedt bezoekers een zeldzame kans om een glimp op te vangen van het keizerlijke leven van de Nizams die ooit over de legendarische stad Hyderabad heersten. Het paleis heeft gasten ontvangen zoals koning Edward VIII en de laatste Russische tsaar, Nicolaas II.

Vandaag de dag blijft het Falaknuma Palace een icoon van Hyderabad, een herinnering aan de stad'srijke geschiedenis en een symbool van tijdloze elegantie en luxe. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaagse luxe samenkomen, waar elke hoek een verhaal vertelt en waar bezoekers worden getransporteerd naar een tijd van ongeëvenaarde pracht en praal. Het Falaknuma Palace is niet alleen een monument van architectonische schoonheid, maar ook een levendige herinnering aan de grootsheid van India'skoninklijke erfgoed.

Het Luxe Falaknuma Palace Hotel: Een Oase van Comfort en Elegantie

Bij het betreden van het Falaknuma Palace Hotel wordt men onmiddellijk ondergedompeld in een wereld van luxe en verfijning. Het hotel, dat zorgvuldig is gerestaureerd om zijn historische grandeur te behouden, biedt tegelijkertijd alle moderne gemakken die men van een vijfsterrenhotel mag verwachten.

Accommodatie: Het hotel beschikt over 60 prachtig ingerichte kamers en suites, elk met een uniek karakter en stijl.

  • Luxury Rooms – Courtyard View: Deze kamers bieden een glimp van de koninklijke pracht met Italiaanse marmeren vloeren, valance gordijnen, koloniaal meubilair en Egyptisch katoenen lakens.

  • Palace Rooms – Courtyard/City View: Deze kamers weerspiegelen de rijke tradities van het paleis met glanzende eikenhouten vloeren, handgeschilderde muren en spiegeltegels in de badkamers.

  • Historical Suites: Deze suites zijn een knipoog naar het verleden met Edwardiaanse kunstwerken, antiek meubilair en hoge plafonds, persoonlijk geselecteerd door Hare Hoogheid Prinses Ezra.

  • Royal Suites: Deze suites zijn voorzien van 120 jaar oud Burma teakhout en bieden een koninklijke ervaring voor de gasten.

  • Grand Royal Suites: Deze suites bieden een panoramisch uitzicht en zijn ingericht met een mix van traditionele en moderne elementen.

  • Grand Presidential Suite: Deze suite is een zelfstandige oase van luxe met een privézwembad, een privéjacuzzi, weelderige meubels en een rustgevende marmeren fontein.

Restaurants & Bars: Het Falaknuma Palace Hotel staat ook bekend om zijn uitstekende eet- en drinkgelegenheden.

  • Adaa: Dit is een Indiaas specialiteitenrestaurant dat traditionele Hyderabadi gerechten serveert in een koninklijke ambiance.

  • Celeste: Een Italiaans specialiteitenrestaurant dat een scala aan mediterrane en andere internationale delicatessen biedt.

  • Breakfast at Jade Verandah: Gasten kunnen hier genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet, met de optie om in de winter te dineren in de Gol Bungalow en in alle seizoenen in Celeste.

  • The Jade Room: Hier kunnen gasten genieten van een traditionele afternoon tea in een elegante setting.

  • Hookah Lounge: Een plek om te ontspannen en te genieten van traditionele hookah in een luxueuze omgeving.

  • Palace In-Room Dining: Voor degenen die liever in de privacy van hun kamer dineren, biedt het hotel een uitgebreide roomservice.

Wellness: Het hotel beschikt ook over een reeks wellnessfaciliteiten om de gasten te helpen ontspannen en verjongen.

  • Yoga: Gasten kunnen hun dag beginnen met een yoga-sessie onder een 200 jaar oude banyanboom, begeleid door een deskundige yogaleraar.

  • Jiva Spa: Deze spa biedt een scala aan traditionele Indiase wellnessbehandelingen in een stijlvolle en rustgevende ambiance.

  • Zwembad: Een prachtig zwembad omgeven door weelderige tuinen, ideaal voor een verfrissende duik.

Het Falaknuma Palace Hotel biedt niet alleen luxe accommodatie en uitstekende eetgelegenheden, maar ook een onvergetelijke ervaring die de gasten meeneemt op een reis door de tijd, naar een tijdperk van koninklijke pracht en praal.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...