Het St. Regis Rode Zee Resort opent in januari 2024

Het St. Regis Rode Zee Resort is gepositioneerd om een nieuw tijdperk van weelde in te luiden als het in januari 2024 zijn gasten verwelkomt. Dit ambitieuze project belichaamt elegantie en luxe, kenmerkend voor de St. Regis-merkervaring, en ligt genesteld in de prachtige omgeving van de Saoedische Rode Zee-kust.

De ontwikkeling van dit resort maakt deel uit van een groter initiatief, bekend als de Saoedische Vision 2030, die tot doel heeft de economie van het Koninkrijk Saoedi-Arabië te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van olie. Dit initiatief streeft ernaar het toerisme in het gebied te stimuleren door het creëren van unieke en luxueuze reisbestemmingen.

Het resort, ontworpen om naadloos op te gaan in zijn schilderachtige omgeving, zal bestaan uit 90 suites en 14 villa's, elk met een privézwembad, die gasten niet alleen comfort en privacy bieden, maar ook een ongeëvenaard uitzicht op de Rode Zee.

De gasten van het St. Regis Rode Zee Resort kunnen rekenen op een scala aan wereldklasse faciliteiten en diensten. Een gastronomische ervaring staat hoog in het vaandel, met gevarieerde keuzes die variëren van lokale delicatessen tot internationale cuisine, verzorgd door topchefs. Het resort zette ook in op wellness, met een kenmerkende Iridium Spa waar traditionele en moderne therapieën gecombineerd worden om een ultieme ontspanningservaring te bieden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de onderwaterwereld, biedt het resort duik- en snorkelmogelijkheden, waardoor de rijke biodiversiteit van de Rode Zee binnen handbereik komt. De Rode Zee heeft een van 'swerelds meest levendige koraalriffen en het resort stelt gasten in staat om deze wonderlijke wereld te verkennen.

Het ontwerp van het resort weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van de locatie en draagt bij aan de serene en weelderige sfeer van de ervaring. Het gebruik van lokale materialen en het respecteren van de omgeving staan centraal bij het streven naar duurzaamheid en integratie van het resort in het lokale ecosystem.

De keuze voor de locatie van dit resort is geen toeval. De Rode Zee wordt beschouwd als een van de meest ongerepte zeelocaties ter wereld en past perfect bij de exclusiviteit en het hoge niveau van de St. Regis-merk. Dit gebied biedt niet alleen een adembenemend landschap, maar heeft ook een gematigd klimaat gedurende het grootste deel van het jaar, waardoor het een ideale vakantiebestemming is.

De opening van het St. Regis Rode Zee Resort staat symbool voor de transformatie die het Koninkrijk doormaakt, aangezien het zichzelf positioneert als een leider in de wereldwijde toeristenindustrie. Met een combinatie van traditionele Saoedische gastvrijheid en de onberispelijke service waar St. Regis om bekendstaat, wordt dit resort een topbestemming voor de meest veeleisende reizigers.

Marriott International, de overkoepelende firma van St. Regis, heeft vol vertrouwen in dit expansieve project, dat een voortzetting is van de groei van hun luxe portefeuille in het Midden-Oosten. Dit resort zal ongetwijfeld bijdragen aan de realisatie van de ambities van de Vision 2030 en de reputatie van Marriott International als aanbieder van vooraanstaande luxe accommodaties verder verstevigen.

Met een veelbelovende toekomst in het verschiet, richt het St. Regis Rode Zee Resort zich op het creëren van een uitzonderlijke ervaring die zelfs de meest onderscheidende gasten zal verleiden. Vanaf januari 2024 kunnen gasten zich overgeven aan de luxe die dit unieke resort te bieden heeft, en zich laten meeslepen door de betovering van de Rode Zee.

Het nieuwe St. Regis Rode Zee Resort zal een plaats zijn waar technologie en traditie samensmelten om een onvergetelijke klantenervaring te creëren. Elke suite en villa zal uitgerust zijn met de nieuwste technologische voorzieningen, terwijl de lokale cultuur en tradities zullen worden geëerd in het design en de service.

Het resort zal verder bogen op een speciale St. Regis butlerservice die de dagelijkse behoeften van de gasten zal overtreffen, van het inpakken en uitpakken van bagage tot het regelen van gepersonaliseerde excursies. Deze attentheid en persoonlijke benadering zijn wat het St. Regis-merk onderscheidt en zorgen voor een diepere verbinding tussen het resort en haar gasten.

Om het gevoel van exclusiviteit en afzondering te bevorderen, zal het resort ook privétoegang tot de stranden van de Rode Zee hebben, waar gasten in alle rust kunnen genieten van de zon en het water. Veiligheid en privacy staan hoog in het vaandel en het resort zal ervoor zorgen dat elke gast zich volledig op zijn gemak voelt.

De ontwikkelaars en ontwerpers hebben nauw samengewerkt met milieuexperts om ervoor te zorgen dat de bouw en de werking van het resort een minimale impact hebben op het delicate mariene ecosysteem van de Rode Zee. Duurzaamheid is een sleutelbegrip voor het project, en dit weerspiegelt zich in alles van energiebeheer tot waterbesparing en het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen.

Ondernemersgeest en lokale economische ontwikkeling zijn ook belangrijke aspecten van het resort. Het zal werkgelegenheid bieden voor lokale bewoners en mogelijkheden creëren voor lokale ondernemers en bedrijven door samenwerkingen aan te gaan voor diensten en goederen.

Reflecterend op de culturele rijkdom van het gebied, zal het St. Regis Rode Zee Resort ook een platform bieden voor lokale kunstenaars en ambachtslieden om hun werken tentoon te stellen en te verkopen. Hierdoor kunnen gasten een authentiek stukje Saoedische cultuur mee naar huis nemen als herinnering aan hun verblijf.

Niet alleen zal het St. Regis Rode Zee Resort een toevluchtsoord zijn voor luxe toerisme, maar het zal ook fungeren als een hub voor internationale evenementen, conferenties en vergaderingen. De ruimtes van het resort zijn ontworpen om flexibel te zijn en kunnen worden aangepast voor allerlei soorten bijeenkomsten, van kleinschalige executive retreats tot grote zakelijke conferenties.

Verder is er de mogelijkheid tot avontuurlijke activiteiten zoals woestijnsafari'sen begeleide culturele tours die gasten een blik gunnen op de geschiedenis en tradities van deze intrigerende regio. Deze activiteiten zullen gericht zijn op het bieden van authentieke ervaringen die de bezoekers verbinden met de natuur en de lokale gemeenschap.

Samengevat belooft het St. Regis Rode Zee Resort een bestemming te worden die luxe, culturele authenticiteit en milieubewuste praktijken combineert tot een ongekend aanbod in de toeristische sector. Terwijl de opening nadert, bereidt het resort zich voor om een nieuwe standaard te zetten voor luxe reizen in het Midden-Oosten en daarbuiten. Gasten kunnen een harmonieuze fusie van comfort, dienstverlening en engagement met de lokale cultuur en natuur verwachten, waardoor hun verblijf niet alleen luxueus, maar ook verrijkend zal zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...