De beste hotels in Miami voor een onvergetelijk verblijf

Miami, gelegen in de zuidoostelijke hoek van Florida, staat bekend als een levendige stad waar cultuur, kunst, mode en entertainment samenkomen. De stad trekt reizigers aan met zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en de iconische art deco-architectuur. Voor een verblijf dat even memorabel is als Miami zelf, biedt de stad een scala aan hotelopties die luxe, comfort en uitzonderlijke service combineren. Hier volgt een overzicht van de beste hotels in Miami die iedere bezoeker een unieke ervaring beloven.

Faena Hotel Miami Beach

Het Faena Hotel Miami Beach is een opvallend hotel dat kunst, architectuur en design samenbrengt. Het is bedacht door de Argentijnse hotelier Alan Faena en ontworpen door filmmaker Baz Luhrmann en kostuumontwerper Catherine Martin. Dit hotel is een ode aan de gouden tijd van Miami met zijn weelderige interieurs, rode fluwelen accenten en een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen. Naast de 169 kamers en suites biedt het hotel een eigen theater, uitgebreide spa en meerdere eetgelegenheden die de culinaire lat in Miami hoog leggen.

The Setai, Miami Beach

The Setai is een serene oase te midden van de levendige scene van Miami Beach. Het combineert de Aziatische invloeden met de art deco-stijl van Miami, wat resulteert in een decor van rust en elegance. De kamers en suites zijn voorzien van handgemaakte Duxiana-bedden en Bose surround-sound systemen. Het hotel biedt drie infinity-zwembaden met verschillende temperaturen, waardoor gasten kunnen kiezen hoe ze willen afkoelen. Het restaurant van The Setai serveert zowel traditionele Aziatische gerechten als internationale keuken.

Four Seasons Hotel Miami

Het Four Seasons Hotel in Miami staat bekend om zijn verfijnde stijl en uitzonderlijke service. Het hotel biedt een urban resort-ervaring met een twee-acre pool terrace omringd door palmbomen. De kamers en suites zijn elegant ingericht en bieden een panoramisch uitzicht op de stad of Biscayne Bay. De spa van het hotel is een toevluchtsoord voor welzijn en biedt een scala aan behandelingen. De Seven Miami is een bijzonder restaurant binnen het hotel, dat lokale ingrediënten benadrukt.

Mandarin Oriental, Miami

Het Mandarin Oriental in Miami is een prachtig hotel dat een fusion van verfijnd design, rustgevende wellness en gastronomische ervaringen biedt. Het ligt op Brickell Key, een privé-eiland, en biedt spectaculaire uitzichten op de skyline van Miami en Biscayne Bay. De kamers en suites hebben een eigentijdse inrichting met een Aziatisch tintje. Het vijfsterrenspa-complex is een hoogtepunt, evenals de uitstekende restaurants die gerechten uit verschillende delen van de wereld serveren.

The Miami Beach EDITION

Dit hotel, ontworpen door Ian Schrager en gelegen aan de rand van Mid-Beach, combineert de creatieve energie van een boetiekhotel met de diensten en faciliteiten van een luxe resort. Met een interieur dat speelt met licht en ruimte straalt het hotel een moderne maar gezellige sfeer uit. Het beschikt over twee buitenzwembaden, een ijsbaan, een bowlingbaan en een nachtclub. De kamers en bungalows zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken voor een ontspannen verblijf.

1 Hotel South Beach

Duurzaamheid is de kern van 1 Hotel South Beach, waar elk aspect van het ontwerp en de operatie is gericht op milieubewustzijn. De kamers zijn ruim en natuurlijk verlicht, met organische materialen en planten die het binnen-buiten concept benadrukken. Het hotel heeft vier zwembaden, waaronder een rooftop pool die exclusieve uitzichten over de oceaan biedt. Het hotel ondersteunt ook lokale gemeenschappen en biedt educatieve programma's over duurzaamheid.

Deze hotels zijn slechts enkele voorbeelden van de luxe en diversiteit die Miami's hotelaanbod te bieden heeft. Bij elk van hen kunnen gasten rekenen op top-of-the-line voorzieningen, persoonlijke service en onvergetelijke ervaringen tijdens hun verblijf in deze dynamische stad.

Als men aan Miami denkt, komen vaak beelden van zonovergoten stranden, de glinsterende wateren van de Atlantische Oceaan en de kleurrijke gebouwen in art deco-stijl voor de geest. Maar Miami biedt meer dan alleen pittoreske scènes; het is een stad die een breed scala aan culturele attracties, culinaire hoogstandjes en luxe accommodaties biedt. Een vakantie in Miami kan zo ontspannend of energiek zijn als men wenst, dankzij de veelzijdigheid van activiteiten en bezienswaardigheden.

Naast de eerder genoemde hotels, die behoren tot het beste wat Miami te bieden heeft op het gebied van luxe verblijven, zijn er nog vele andere plaatsen die een bezoek waard zijn. Of het nu gaat om kleinschalige boetiekhotels of uitgestrekte resortcomplexen, er is iets voor elke smaak en voorkeur.

Kunst en Cultuur in Miami

Miami is niet alleen een bestemming voor zonnebaden en feesten; het is ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Het bekendste evenement is misschien wel Art Basel Miami Beach, een jaarlijkse kunstbeurs die topgalerijen uit de hele wereld aantrekt en de stad transformeert in een internationaal kunstcentrum. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de lokale kunstscene, is Wynwood Walls een must-visit. Deze voormalige industriële wijk is nu een canvas voor straatkunstenaars van over de hele wereld. Met kleurrijke muurschilderingen en grafitti biedt Wynwood Walls een unieke kijk op hedendaagse kunst.

Culinair Genieten in Miami

Miami's culinaire landschap is net zo divers als zijn bevolking, met een mengeling van Latijns-Amerikaanse, Caribische en internationale invloeden. Dit komt tot uiting in een breed aanbod van restaurants die alles bieden van authentieke Cubaanse gerechten tot haute cuisine. Veel hotels hebben hun eigen kenmerkende restaurants, maar het loont om ook daarbuiten op culinaire verkenning uit te gaan. Joe's Stone Crab is een historisch restaurant dat bekend staat om zijn stone crab claws, terwijl Versailles Restaurant in Little Havana een hotspot is voor traditionele Cubaanse keuken.

Ontdek de Natuur van Miami

Naast de bekende stranden heeft Miami natuurliefhebbers veel meer te bieden. De Everglades, een uniek natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt op korte rijafstand van de stad. Bezoekers kunnen een airboat tour maken om alligators te spotten en meer te leren over dit kwetsbare ecosysteem. Biscayne National Park, hoewel minder bekend, biedt prachtige kansen om te snorkelen en te duiken tussen koraalriffen en scheepswrakken.

Wellness en Ontspanning

Voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning, bieden veel van de beste hotels in Miami indrukwekkende spa-faciliteiten. Spa's zoals de The Spa at Mandarin Oriental en de Lapis Spa in het Fontainebleau zijn perfecte toevluchtsoorden om te ontkomen aan de drukte van de stad en te genieten van behandelingen die lichaam en geest revitaliseren.

Evenementen en Festivals

Miami is gastheer van een verscheidenheid aan evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Van het Ultra Music Festival, een wereldberoemd elektronisch muziekfestival, tot het Miami International Boat Show, er is altijd wel iets spannends te beleven. Boek een hotel tijdens een van deze evenementen om het epische centrum van de actie te zijn.

Luxe Winkelen

Voor diegenen die graag winkelen, biedt Miami een uitgebreide selectie van luxe winkelervaringen. Bal Harbour Shops en Miami Design District zijn slechts twee voorbeelden waar high-end merken en boetieks zij aan zij staan met kunstgalerijen en chique restaurants.

Miami biedt een ongeëvenaarde mix van ontspanning, avontuur, cultuur en luxe. Of je nu komt voor de stranden, de kunst, het eten of de festiviteiten, deze stad weet bezoekers steeds opnieuw te betoveren. Met hotels die de essentie van Miami's glamour en gastvrijheid vastleggen, is het geen wonder dat deze bestemming bovenaan de lijst staat voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie-ervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...