Ontdek de drie nieuwe luxehotels in Parijs voor 2024

Parijs staat bekend om zijn romantiek, geschiedenis en natuurlijk zijn luxueuze accommodaties. Als een stad die continue evolueert, staan er in 2024 weer fascinerende nieuwe toevoegingen op het programma. Met name drie nieuwe hotels beloven luxe reizigers een onvergetelijk verblijf in deze iconische metropool. Hier volgt een blik op wat elk van deze nieuwe bestemmingen te bieden heeft.

Het eerste hotel is het zogenaamde Cheval Blanc Paris, dat deel uitmaakt van de LVMH Hotel Management groep, en wordt verwacht te openen aan de rand van de Seine-rivier. Dit luxueuze etablissement zal gehuisvest zijn in het voormalige warenhuis La Samaritaine, dat met zijn Art Deco en Art Nouveau invloeden een waar monument is. De renovatie van dit historische gebouw wordt geleid door de uitmuntende architect Peter Marino, die bekend staat om het combineren van respect voor erfgoed met hedendaagse luxe. Gasten kunnen toegang verwachten tot maar liefst 72 kamers en suites, verspreid over tien verdiepingen, met een panoramisch uitzicht over Parijs.

Genesteld in de gezellige wijk Saint-Germain-des-Prés, zal het tweede hotel, Bulgari Hotel Paris, zijn deuren openen als onderdeel van de Bulgari Hotels & Resorts keten. Het hotel wordt gekenmerkt door een verfijnde mix van Italiaanse stijl en Parijse elegantie, iets wat een stempel drukt op het aanbod van Bulgari Hotels & Resorts wereldwijd. Met slechts 76 kamers en suites kiest het hotel voor een intieme sfeer. Bijzonder aan dit project is de samenwerking met de gerenommeerde architectenfirma Antonio Citterio Patricia Viel, die garant staat voor een smaakvol ontwerp, waarbij luxe ontmoet wordt met comfort en design.

Het derde hotel dat op de planning staat is de Rosewood Hotel. Deze vestiging zal de gasten doen verwonderen met zijn ligging in het voormalige hoofdkantoor van de Franse spoorwegen, het imposante ‘Hôtel de l’Évolution’. Voor dit project wordt samengewerkt met het architectenbureau Wilmotte & Associés, die de historische pracht van het gebouw zullen verweven met moderne accenten. Hierdoor wordt het een verblijfslocatie die zowel de rijke Franse geschiedenis eert als de moderne bezoeker bedient. Naast de standaard luxe van 92 kamers en suites, zal het Rosewood Hotel ook beschikken over een spa, een binnenzwembad en diverse eetgelegenheden.

De drie bovengenoemde hotels zijn niet alleen bijzonder vanwege hun locaties of hun historische gebouwen, maar ze delen ook een gemeenschappelijke focus op exclusiviteit, service van topkwaliteit en een onvergelijkbare gastervaring. Elk biedt een unieke invalshoek op luxe en design, wat ze tot ideale keuzes maakt voor de veeleisende reiziger die Parijs in 2024 wil bezoeken.

Het verschijnen van deze nieuwe luxe hotspots is kenmerkend voor de continue vernieuwing van Parijs als reisbestemming. De stad weet altijd weer te verrassen met innovatieve projecten en initiatieven die de ervaring van bezoekers naar een hoger niveau tillen. In aanvulling op de hotels zelf wordt ook hun omgeving vaak aangepakt. De historische gevels en binnenplaatsen worden zorgvuldig gerestaureerd of getransformeerd, terwijl er binnen de muren ruimte wordt gemaakt voor nieuwe moderne faciliteiten en services.

Met de opening van deze drie nieuwe hotels wordt het portfolio van luxueuze verblijfsmogelijkheden in Parijs verder uitgebreid. Reizigers die op zoek zijn naar een mix van traditionele Parijse pracht en hedendaagse gemakken zullen ontdekken dat deze hotels een perfecte balans bieden. Of het nu gaat om een romantisch weekendje weg, een culturele stedentrip of een zakelijke reis, de nieuwe hotels zullen aan alle verwachtingen voldoen.

De Cheval Blanc Paris, Bulgari Hotel Paris en het Rosewood Hotel zullen ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in het verhaal van Parijs als wereldhoofdstad van luxe. Ze zullen nieuwe standards zetten voor gastvrijheid en service, en daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de lange geschiedenis van opmerkelijke accommodaties in de Lichtstad. Het is een uitnodiging voor reizigers van over de hele wereld om deze nieuwe parels te ontdekken en zichzelf onder te dompelen in de tijdloze elegantie van Parijs.

De verwachte opening van deze etablissementen is ook een versterking van de positie van Frankrijk als topbestemming voor luxe toerisme. Het is een toonbeeld van hoe de Franse hoofdstad zich blijft vernieuwen, en haar bezoekers blijft boeien met ongeëvenaarde ervaringen. Zoals de wereldwijde reismarkt zich blijft ontwikkelen, zullen deze nieuwe hotels bewijzen dat Parijs altijd een stapje voor blijft in het bieden van exclusiviteit en zachtheid van leven.

De komst van het Cheval Blanc Paris, Bulgari Hotel Paris en het Rosewood Hotel markeert een spannend tijdperk voor Parijs' luxehotel-landschap. Met hun unieke flair en focus op uitmuntende service en comfort, zullen ze ongetwijfeld indruk maken op gasten en de standaard voor vijfsterrenaccommodatie verder verhogen. Terwijl we uitkijken naar 2024, is het duidelijk dat deze hotels de kunst van het Franse leven – 'art de vivre' – hoog zullen houden en reizigers de authentieke Parijse luxe zullen laten beleven zoals alleen Parijs die kan bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...