Milos - van topklasse visrestaurants tot luxueuze hotels

Milos is een naam die synoniem staat voor de meest verfijnde zeevruchten en visgerechten. Met een netwerk van restaurants verspreid over Noord-Amerika en Europa, heeft Milos de standaarden voor culinaire perfectie vastgesteld, vooral als het gaat om de keuken die rijk is aan zeelekkernijen. De oprichter van Milos, Costas Spiliadis, heeft met trots zijn passie voor verse, authentieke Griekse gerechten gedurende de jaren met de wereld gedeeld. Nu heeft hij zijn horizon uitgebreid en is hij de hotellerie binnengestapt met de opening van een luxueus Milos-hotel in Athene. Deze nieuwe onderneming benadrukt wederom de toewijding van Spiliadis om kwaliteit en authenticiteit in elke ervaring te brengen.

Het verhaal van Milos begon in Montreal, waar Spiliadis zijn eerste restaurant opende in 1979. Het werd snel een culinair instituut dankzij de frisse en eenvoudige aanpak van de mediterrane keuken, waardoor gasten de rijke smaken van de Griekse eilanden konden ervaren. In de daaropvolgende decennia heeft de Milos-groep restaurants toegevoegd in steden zoals New York, Las Vegas, Miami, Londen en Athene, en daarmee de aandacht van veeleisende fijnproevers en beroemdheden getrokken.

Een sleutelelement dat Milos onderscheidt van andere culinaire ondernemingen, is de passie voor het gebruik van de hoogste kwaliteit zeevruchten. Elke dag selecteren de chefs van Milos persoonlijk de beste vissen op lokale markten, waarbij ze streven naar de meest verantwoorde en duurzame vangstmethoden. De menu'szijn seizoensgebonden, waardoor bezoekers kunnen genieten van de meest verse smaken die de natuur te bieden heeft. Bovendien worden ingrediënten vaak rechtstreeks ingevoerd uit Griekenland, wat de authenticiteit van elke maaltijd garandeert.

Het restaurant zelf is ontworpen met een minimalistische esthetiek, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van witte en aardetinten die de heldere en luchtige sfeer van de Egeïsche Zee weerspiegelen. Deze stijl is niet alleen merkbaar in het interieur maar ook in de presentatie van gerechten, waardoor de kwaliteit en de versheid van de ingrediënten op de voorgrond staan. De ervaring in Milos gaat verder dan alleen eten; het wordt een volledige zintuiglijke ervaring, waarbij aandacht voor detail en klantenservice van het hoogste niveau zijn.

In de lijn van deze filosofie heeft Spiliadis onlangs het Milos Hotel in Athene geopend. Dit luxe verblijf belooft gasten de onberispelijke service en kwaliteit te bieden waar de restaurants van Milos om bekendstaan. Het ontwerp van het hotel blijft trouw aan de kenmerkende Milos-stijl, met een focus op elegantie en comfort. De kamers bieden een adembenemend uitzicht op de stad, waardoor bezoekers zich ondergedompeld voelen in de schoonheid van Athene.

Bij het hotel zijn er plannen voor een state-of-the-art spa, een zwembad op het dak, en verschillende eetgelegenheden, waaronder natuurlijk een kenmerkend Milos-restaurant. Gasten kunnen verwachten dat ze dezelfde uitmuntende kwaliteit zullen vinden in zowel de accommodaties als de culinaire ervaringen. Dit project is niet alleen een uitbreiding van het merk Milos, maar ook een weerspiegeling van de wens van Spiliadis om een holistische benadering te bieden van wat luxe echt betekent.

Nu Costas Spiliadis zijn concept van het leveren van uitzonderlijke zeevruchten en authentieke Griekse gastvrijheid naar de hotelsector heeft gebracht, is het duidelijk dat de essentie van Milos niet alleen in de gerechten zit, maar in de volledige ervaring. Of het nu gaat om een diner in een van hun wereldberoemde restaurants of een verblijf in het nieuwe luxueuze hotel, Milos streeft ernaar om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden die alle zintuigen prikkelt en een blijvende indruk achterlaat.

De expansie van Milos naar de hotelindustrie is meer dan alleen een zakelijke onderneming; het is een uitdrukking van de Griekse filosofie van 'filoxenia', een onvoorwaardelijke gastvrijheid die diepgeworteld is in de cultuur en tradities van het land. Het doel is om gasten zich thuis te laten voelen, zelfs wanneer ze mijlenver van huis zijn. Dit streven naar uitmuntendheid en gastvrijheid is wat de Milos-ervaring onderscheidt en ervoor heeft gezorgd dat de onderneming na meer dan vier decennia nog steeds floreert.

Maar de ambities van Spiliadis gaan niet alleen over het creëren van luxe ervaringen; er is ook een diep respect voor duurzaamheid en het milieu. Milos heeft zich altijd ingezet voor duurzame visserijpraktijken, wat betekent dat ze samenwerken met leveranciers die verantwoord te werk gaan. Dit ethische commitment vertaalt zich in elk aspect van het bedrijf, van de ingrediënten die worden gebruikt in de keuken tot de operationele praktijken in de hotels.

Naast de focus op duurzaamheid, probeert Milos ook innovatief te zijn in hun benadering van gastvrijheid. Met initiatieven zoals het ontwikkelen van nieuwe menu'sgebaseerd op seizoensgebonden producten en het aanbieden van kooklessen en culinaire evenementen, blijven ze de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de luxe voedings- en hotelindustrie.

In het Milos Hotel in Athene, en in al hun restaurantlocaties, kunnen gasten uitzien naar unieke en memorabele ervaringen. Of het nu gaat om het proeven van de fijnste zeevruchten, het genieten van een prachtig uitzicht of het ontspannen in een ruimte die is ontworpen met de grootste zorg voor comfort en stijl, Milos biedt een belofte van kwaliteit die zijn gelijke niet kent in de wereld van luxe gastronomie en gastvrijheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...