Matfen Hall werkt samen met Northumberland Hepple Spirits

Matfen Hall, een luxueus hotel en spa complex gelegen in het pittoreske landschap van Noord-Engeland, heeft een bijzondere samenwerking aangekondigd met Hepple Spirits, een vooraanstaande distilleerderij uit Northumberland. Deze samenwerking belooft niet alleen een verhoging van de kwaliteit van de aangeboden dranken in de hotelbar van Matfen Hall, maar ook een verdieping van de banden tussen lokale ondernemingen.

Hepple Spirits staat bekend om hun ambachtelijke benadering van het distilleren van gin en andere sterke dranken, waarbij ze gebruikmaken van wildgroeiende botanische ingrediënten uit de Northumbrian Moors. Dit maakt dat hun producten niet alleen lokaal geworteld zijn, maar ook een uniek karakter hebben. Matfen Hall, dat zelf diepe wortels heeft in de regio en streeft naar een authentieke gastervaring, ziet deze samenwerking als een versterking van hun engagement om gasten het allerbeste van de regio te bieden.

De arrangementen die dankzij dit partnerschap tot stand komen, bevatten een scala aan ervaringen die de gasten van Matfen Hall kunnen verwachten. Zo zal er een exclusieve Hepple cocktailkaart ontwikkeld worden voor de Library Bar, de klassieke hotelbar die een warme sfeer uitstraalt en waar gasten kunnen genieten van het vakmanschap en de finesse van Hepple's gin-creaties. Daarnaast wordt er een 'Gin Tailoring' ervaring aangeboden, waarbij gasten de mogelijkheid hebben hun eigen gin blend te creëren onder leiding van experts.

Een ander onderdeel van de samenwerking is het aanbieden van een unieke Hepple Spirits belevenis op locatie bij de distilleerderij zelf. Gasten van Matfen Hall hebben de kans een dag door te brengen bij Hepple en met eigen ogen te zien hoe de botanische elementen van hun gins in het wild worden geoogst en hoe het distillatieproces in zijn werk gaat. Het is een gelegenheid die niet alleen educatief is, maar ook de mogelijkheid biedt voor een diepgaande interactie met de natuurlijke omgeving van Northumberland.

Bernhard Gallagher, eigenaar van Hepple Spirits, en Sir Hugh Blackett, eigenaar van Matfen Hall, delen beiden een passie voor het behoud van de natuurlijke schoonheid en het erfgoed van Northumberland. Beide heren zijn dan ook trots op de synergie tussen hun respectievelijke ondernemingen en de potentie die deze samenwerking met zich meebrengt. Zij hopen dat door het samenbrengen van hun expertise, de waardering voor lokale producten en ervaringen zal toenemen onder de gasten van Matfen Hall en zo zal bijdragen aan de bloei van de lokale economie en gemeenschap.

Naast de focus op gin, zal de samenwerking ook ruimte bieden voor het introduceren van andere producten van Hepple Spirits binnen het hotel. Dit betekent dat gasten kunnen uitkijken naar een continue vernieuwing van het aanbod, waarbij seizoensgebonden en innovatieve drankjes een plaats vinden binnen Matfen Hall’s horeca-aanbod.

Het streven van Matfen Hall gaat verder dan het leveren van een hoogwaardige service en ervaring aan haar gasten. Het hotel wil namelijk ook een ambassadeur zijn voor de regio en haar rijkdommen. Door de krachten te bundelen met Hepple Spirits, zet Matfen Hall een stap verder in het realiseren van die missie. De samenwerking tussen Matfen Hall en Hepple Spirits is meer dan een commerciële onderneming; het is een viering van lokaal vakmanschap en een ode aan het Noord-Engelse landschap en haar producten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...