Mandarin Oriental Savoy Zurich opent officieel haar deuren

Het Mandarin Oriental Savoy Zurich is nu officieel geopend en heet gasten welkom om te genieten van de unieke mix van luxe, comfort en uitmuntende service waar het hotel om bekendstaat. Gelegen in het hart van Zürich biedt dit prestigieuze hotel zijn bezoekers een onvergetelijke ervaring, die de tradities van het verleden naadloos verbindt met moderne elegantie.

Als erfgenaam van het historische Hotel Savoy Baur en Ville, dat meer dan 180 jaar heeft gediend als toevluchtsoord voor reizigers, heeft het Mandarin Oriental Savoy Zurich niet alleen een rijke geschiedenis maar ook een belofte voor de toekomst. Het pand is zorgvuldig gerenoveerd met aandacht voor detail en respect voor de historische charme. Het resultaat is een prachtige symbiose van tijdloze grandeur en hedendaagse flair.

Bij binnenkomst worden gasten onmiddellijk ondergedompeld in de wereld van Mandarin Oriental'skenmerkende Aziatische gastvrijheid. De inrichting is stijlvol, met op maat gemaakte kunstwerken en designelementen die het oog strelen en voor een warme, uitnodigende sfeer zorgen.

De accommodaties in het Mandarin Oriental Savoy Zurich zijn van ongekende kwaliteit. De kamers zijn ruim en weerspiegelen de essentie van stedelijke verfijning, terwijl ze alle gewenste moderne gemakken bieden. Gasten kunnen kiezen uit verschillende kamertypes en suites, elk met hun eigen unieke karakter en ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van de moderne reiziger te voldoen.

Culinair gezien is het hotel een bestemming op zich. Ervaar de gastronomische hoogstandjes in de diverse eetgelegenheden van het hotel, die elk hun eigen specialiteiten serveren. Voor een verfijnde eetervaring kunnen gasten terecht bij het restaurant, waar innovatieve gerechten worden geserveerd die zowel de lokale keuken als internationale invloeden omarmen. Daarnaast kunnen gasten genieten van lichtere maaltijden en snacks in de chique bar en lounge van het hotel.

De fitness- en wellnessfaciliteiten van het Mandarin Oriental Savoy Zurich zijn ontworpen om gasten een plek te bieden waar ze volledig kunnen ontspannen en nieuwe energie kunnen opdoen. Het wellnesscentrum biedt een scala aan behandelingen en therapieën, die zorgvuldig zijn uitgekozen om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Bovendien is er voor de actieve gasten een ultramoderne fitnessruimte beschikbaar.

Zürich, een stad met een rijke culturele tapestry en een levendige zakelijke gemeenschap, is het perfecte toneel voor het Mandarin Oriental Savoy. Het hotel is strategisch gelegen, waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot alles wat de stad te bieden heeft. Of het nu gaat om winkelen in de luxueuze Bahnhofstrasse, het verkennen van historische bezienswaardigheden of het bijwonen van zakelijke evenementen, de locatie van het hotel biedt gemak en connectiviteit.

Naast de voortreffelijke faciliteiten en diensten, staat het Mandarin Oriental Savoy Zurich ook bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en het milieu. De renovatie van het hotel heeft rekening gehouden met ecologische principes en praktijken die het milieu respecteren, wat bijdraagt aan de algehele missie van verantwoord toerisme en bedrijfsvoering.

Als onderdeel van de Mandarin Oriental Hotel Group, die internationaal wordt geroemd om haar uitmuntende kwaliteit en dienstverlening, zet het Mandarin Oriental Savoy Zurich de traditie van deze prestigieuze hotelketen voort. De belofte van een exceptioneel verblijf, gekoppeld aan de schoonheid en levendigheid van Zürich, maakt dit hotel tot een uitgelezen keuze voor reizigers die op zoek zijn naar iets buitengewoons.

Met de officiële opening van het Mandarin Oriental Savoy Zurich is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van gastvrijheid in deze inspirerende stad. Voor hen die luxe, klasse en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel dragen, is dit hotel een ware ontdekking.

Met de komst van het Mandarin Oriental Savoy Zurich, dat met zijn ingetogen luxe en toewijding aan service nieuwe standaarden zet, is het ongetwijfeld een van de meest besproken openingen in de hotellerie. Zürich verwelkomt dit nieuwe juweel in haar midden en nodigt gasten van over de hele wereld uit om de grandeur en de exclusiviteit van het Mandarin Oriental Savoy te ervaren.

Naast de hierboven beschreven kenmerken en voorzieningen, biedt het Mandarin Oriental Savoy Zurich nog veel meer voor haar gasten. Een van de unieke aspecten van het hotel is de integratie van technologie om een naadloze en gepersonaliseerde ervaring te creëren. Kamers kunnen bijvoorbeeld zijn uitgerust met geavanceerde domotica systemen, waardoor gasten hun omgeving kunnen aanpassen met slechts een druk op de knop. Dit biedt niet alleen comfort maar ook een nieuwe dimensie in gastenervaring.

Even belangrijk is de focus van het hotel op kunst en cultuur. Door samen te werken met lokale kunstenaars en ambachtslieden, brengt het Mandarin Oriental Savoy de Zwitserse creativiteit onder de aandacht en viert het de culturele rijkdom van het land. Deze samenwerkingen kunnen resulteren in speciale exposities, kunstinstallaties in de openbare ruimtes van het hotel en zelfs in de kamers zelf.

Daarnaast blijft Mandarin Oriental Savoy Zurich trouw aan zijn historische wortels door verschillende architectonische elementen en ontwerpdetails te behouden. Bijvoorbeeld, de gevel van het gebouw en bepaalde interieurkenmerken weerspiegelen de klassieke Europese architectuur en geven een gevoel van continuïteit met het verleden.

Voor zakelijke reizigers biedt het hotel state-of-the-art vergader- en conferentiefaciliteiten, uitgerust met de nieuwste technologieën voor efficiënte en effectieve bijeenkomsten. Van intieme boardrooms tot ruime evenementenzalen, het Mandarin Oriental Savoy kan elk type zakelijke gelegenheid accommoderen.

De betrokkenheid bij de gemeenschap en sociale verantwoordelijkheid speelt ook een grote rol bij het hotel. Terwijl het de lokale economie ondersteunt door het inhuren van plaatselijk personeel en het sourcen van producten, neemt het Mandarin Oriental Savoy Zurich ook deel aan maatschappelijke initiatieven en liefdadigheidsprojecten.

Tot slot, voor diegenen die op zoek zijn naar een uitzonderlijk en persoonlijk verblijf, biedt het Mandarin Oriental Savoy Zurich een exclusieve club lounge. Hier kunnen leden genieten van extra voorzieningen zoals privé check-in, een aparte conciërgeservice en toegang tot een elegante lounge waar hapjes en drankjes gedurende de dag beschikbaar zijn.

Al deze factoren samen bevestigen de positie van het Mandarin Oriental Savoy Zurich als een van de meest prestigieuze en gewilde accommodaties, zowel voor de luxe vakantieganger als voor de veeleisende zakelijke bezoeker. Met zijn toewijding aan kwaliteit, attente service en een uitzonderlijke gastervaring, zet het Mandarin Oriental Savoy de standaard voor vijfsterrenhotels in Zwitserland en daarbuiten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...