Luxe en ontspanning aan de kust bij Hotel de Blanke Top

Hotel De Blanke Top, gelegen in het pittoreske Cadzand, op slechts een korte afstand van Knokke-Heist, is een toevluchtsoord van rust, luxe en verfijning. Dit familiebedrijf, dat zijn deuren opende in de jaren zestig, is door drie generaties heen gekoesterd en geperfectioneerd. De oprichters, Nico en Henriëtte de Milliano, hebben de essentie van gastvrijheid diep in de fundamenten van hun onderneming geplant. Na een volledige renovatie is het hotel nu klaar om een nieuw tijdperk in te luiden, waarbij het zijn gasten verwelkomt in een omgeving die zowel vertrouwd als vernieuwd is.

Bij binnenkomst in Hotel De Blanke Top wordt u begroet door de frisse zeelucht, een subtiele herinnering aan de nabijheid van de prachtige Noordzee. Het hotel is ontworpen met het oog op het creëren van een serene en rustgevende omgeving, waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van comfort en ontspanning.

Een van de meest opvallende kenmerken van het hotel is de B. Spa & Wellness. Deze uitgestrekte ruimte van 1400 m2 is een toevluchtsoord waar gasten kunnen ontspannen en zich kunnen laten verwennen. Of u nu wilt ontspannen met een rustgevende behandeling, uw uithoudingsvermogen wilt verbeteren in de fitnessruimte, of gewoon wilt ontspannen in de wellnessfaciliteiten, de B. Spa & Wellness heeft alles wat u nodig heeft om uw geest, lichaam en ziel te revitaliseren.

Als het op eten aankomt, stelt Hotel De Blanke Top niet teleur. Het hotel beschikt over verschillende eetgelegenheden, elk met zijn eigen unieke charme en sfeer. De Bar Brasserie Henriette, een gezellige ontmoetingsplaats, is de perfecte plek voor een ongedwongen samenzijn met familie en vrienden. Hier kunt u genieten van een fris aperitiefje of een heerlijke lunch, terwijl u geniet van het uitzicht op zee vanaf het zonneterras. Voor wijnliefhebbers is er The Wine House, waar u kunt kennismaken met een scala aan wijnen onder begeleiding van sommelier Quinten Missiaen.

Restaurant Le Sommet biedt een verfijnde culinaire ervaring waarbij klassieke Franse gerechten een moderne interpretatie krijgen. Dit alles wordt geserveerd met een adembenemend uitzicht op de duinen en de kust. Het restaurant is een eerbetoon aan de creatieve finesse van de chef-kok, die zich toelegt op het gebruik van pure ingrediënten om gerechten te creëren die zowel visueel als culinair indrukwekkend zijn.

Bij de voorgerechten kunnen gasten genieten van een groene risotto verrijkt met verse truffel, kroketten van Duroc varken vergezeld van mosterdmayonaise, of cannelloni van rund geserveerd met groene asperges en parmezaan. Andere opties zijn onder meer octopus bereid met groene kruiden en een witte wijn jus, garnalenkroketten met Armoricainesaus, en kreeftenstaart gecombineerd met basilicum en citrus. Er is ook een steak tartaar beschikbaar, geserveerd met een eidooier en truffelvinaigrette, evenals een Tom kha soep, een Sucrine salade met parmezaan, en cherry tomaten gemarineerd met basilicum.

Wat de hoofdgerechten betreft, kunnen gasten kiezen uit filet pur geserveerd met salie jus, lamsfilet gecombineerd met wortel en ras el hanout, of Picanha vergezeld van Bearnaisesaus. Er is ook een Tomahawk beschikbaar voor twee personen, geserveerd met Choronsaus, en parelhoen met salie jus. Andere opties zijn Gamba'sbereid in Aziatische stijl, zeetong gebakken a la meuniere, gebakken tarbot met Bearnaisesaus, gegrilde zeebaars met blanke botersaus, en kreeftenstaart geserveerd met spaghetti en een romige tomatensaus.

Bij de desserts kunnen gasten kiezen uit een assortiment kazen geserveerd met brioche brood, een tartelette met rood fruit en sorbet, een exotisch dessert met witte chocolade en mango, een klassieke Dame Blanche met vanille en chocolade, of een chocolademousse met karamel en duindoorn.

De kamers en suites van Hotel De Blanke Top zijn ontworpen met het oog op comfort en luxe. Elke kamer is uitgerust met luxe bedlinnen en een kingsize bed, en biedt een prachtig uitzicht op de ruisende Noordzee, het strand of het Zeeuwse landschap. De kamers variëren in grootte en stijl, van de intieme en gezellige Corner Suite Landview tot de royale Seaview kamers, elk ontworpen om een gevoel van rust en ontspanning te bieden.

Voor degenen die op zoek zijn naar een extra vleugje luxe, biedt het hotel een aantal suites, waaronder de adembenemende Rooftop Suite. Deze suite van 85 m² biedt plaats aan vijf personen en beschikt over een dakterras van 100 m², een eigentijdse slaapkamer en een jacuzzi op het dakterras. Hier kunnen gasten wakker worden met het geluid van de golven, genieten van een uitgebreid ontbijt en ontspannen in de jacuzzi terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op zee.

Voor gezinnen biedt het hotel speciale familiekamers en -suites, ontworpen om voldoende ruimte te bieden voor iedereen. Of u nu kiest voor de Cosy Family Suite Seaview of de Deluxe Family Suite Seaview, u kunt er zeker van zijn dat u en uw dierbaren zullen genieten van een comfortabel en ontspannen verblijf.

Hotel De Blanke Top streeft ernaar om elke gast een unieke en onvergetelijke ervaring te bieden. Of u nu op zoek bent naar een rustige wellness-ervaring, een culinaire ontdekkingsreis wilt maken, of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de Noordzee, Hotel De Blanke Top heeft alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijk verblijf. Met zijn ongeëvenaarde gastvrijheid, luxe accommodaties en eersteklas faciliteiten, is het hotel de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje luxe aan de kust.

Hotel de Blanke Top bevindt zich in het charmante kustdorpje Cadzand-Bad, gelegen in het uiterste westen van de provincie Zeeland. Dit unieke gebied, omringd door prachtige natuur- en duingebieden, beweegt mee met het ritme van het getij en biedt onderdak aan een verscheidenheid aan bijzondere flora en fauna. Het hotel is te vinden aan de Boulevard de Wielingen 1, 4506 JH Cadzand-Bad. Voor reserveringen of verdere informatie kan men contact opnemen via het telefoonnummer +31 (0) 117 392 040 of via e-mail op reservation@blanketop.nl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...