Louis XIII zeldzame Cask 42.6 exclusief bij Baccarat Hotel

In het hart van Manhattan biedt het Baccarat Hotel New York een ervaring van uitzonderlijke luxe en verfijning. In deze exclusieve omgeving heeft het hotel de eer gekregen om een zeldzaam juweel van cognac te presenteren: de Louis XIII Rare Cask 42.6, een meesterwerk van vakmanschap en erfgoed. Deze extreem zeldzame cognac heeft zijn weg gevonden naar één van 'swerelds meest prestigieuze hotels, waar gasten de mogelijkheid hebben om van deze illustere drank te genieten.

De Louis XIII cognac staat bekend om zijn unieke blends van eaux-de-vie, die tot meer dan een eeuw oud kunnen zijn. Het merk zelf heeft een rijke geschiedenis die terugloopt tot in de 19e eeuw en is sindsdien synoniem aan luxe en exclusiviteit. De Rare Cask 42.6, een naam die ontleend is aan de buitengewone alcoholpercentage van 42,6%, is geen uitzondering op deze regel. Het is het resultaat van een geduldige en nauwkeurige samenstelling door de keldermeester van het Huis van Rémy Martin, waarbij enkel de meest buitengewone eaux-de-vie gebruikt worden die perfect harmoniëren.

Het ontdekken van een Rare Cask is iets wat slechts incidenteel gebeurt. Het gaat hier om een vat dat zodanig afwijkt in smaak en aroma dat het zich onderscheidt van alle anderen. De keldermeester moet over een uitzonderlijke vaardigheid beschikken om deze nuances te herkennen en er vervolgens een aparte entiteit van te maken. Deze specifieke cask werd geïdentificeerd door de voormalige keldermeester, Pierrette Trichet, die het als een zeldzame schat binnen de kelders van het Huis van Rémy Martin erkende.

Gekenmerkt door zijn uitzonderlijke aromaprofiel, biedt de Louis XIII Rare Cask 42.6 een palet aan smaken en geuren die zowel complex als verleidelijk zijn. Beïnvloed door de vatrijping, laat deze cognac noten van pruimen, dadels, gember en exotische kruiden samensmelten, wat leidt tot een rijke en diepe smaakervaring. Gasten die de kans krijgen om van deze cognac te nippen, kunnen rekenen op een zintuiglijke reis die zowel de kenner als de nieuwsgierige reiziger zal fascineren.

Het genot van deze cognac wordt verder versterkt door de exclusieve presentatie bij het Baccarat Hotel. Bij het inschenken van de Louis XIII Rare Cask 42.6 gebruikt het hotel een gebruikelijk Louis XIII kristallen glas, maar men serveert de cognac in een zwarte kristallen karaf, exclusief ontworpen door Baccarat, de beroemde Franse kristalmaker, die zijn naam deelt met het hotel. Dit draagt bij aan de exclusieve ervaring en illustreert de synergie tussen de twee luxemerken.

De lancering van de Louis XIII Rare Cask 42.6 bij het Baccarat Hotel is een viering van ambachtelijke vaardigheden en tradities. Het benadrukt de toewijding aan kwaliteit en exclusiviteit die zowel het cognachuis als het hotel belichamen. Voor degenen die in staat zijn om deel te nemen aan deze zeldzame gelegenheid, belooft het een onvergetelijke ervaring te zijn, die doordrenkt is van luxe en historie.

Voor het Baccarat Hotel is dit een kans om zichzelf nog sterker te positioneren als een bestemming voor de echte liefhebber van luxe. Het biedt niet alleen een elegante accommodatie en uitmuntende service, maar ook een unieke kans om een van de meest exclusieve cognacs die er bestaan te proeven. De lancering van Louis XIII Rare Cask 42.6 onderstreept het ongeëvenaarde aanbod van ervaringen die het Baccarat Hotel zijn gasten biedt.

De exclusieve ervaring van het proeven van Louis XIII Rare Cask 42.6 in het Baccarat Hotel New York markeert een bijzonder moment in de wereld van luxe en gastronomie. Dit niet alledaagse evenement omvat meer dan alleen het nuttigen van een zeldzame cognac; het vertegenwoordigt de fusie van ambacht, geschiedenis en exclusiviteit die de harten van fijnproevers en collectoren over de hele wereld raakt.

Baccarat Kristal: Luxe en Verfijning

Baccarat staat wereldwijd bekend om zijn verfijnde kristalwerk en is voor veel mensen het toonbeeld van Franse luxe. Met meer dan tweeënhalve eeuw aan vakmanschap heeft het merk Baccarat zich gevestigd als leider in de productie van hoogwaardige kristallen producten, waaronder glazen, vazen, lampen en decoratieve objecten. Het feit dat Baccarat een eigen hotel opende in New York, het Baccarat Hotel, is een weergave van de ambitie om haar klanten een immersive ervaring van het merk te bieden.

De samenwerking met Louis XIII voor de exclusieve presentatie van de Rare Cask 42.6 benadrukt de toewijding van Baccarat aan excellentie. De bijzondere zwarte kristallen karaf, waarin de Louis XIII cognac wordt geserveerd, is een kunstwerk op zich. Elk detail, van de vorm tot het subtiele spel van licht in het kristal, is ontworpen om de ervaring van het drinken van deze exclusieve cognac te verrijken.

Louis XIII: Het Erfgoed van Cognac

De Louis XIII cognac wordt gemaakt door het Huis van Rémy Martin, dat in 1724 werd opgericht en een van de oudste producenten van cognac is. Het proces van het creëren van elke fles Louis XIII is intensief en nauwgezet, waarbij een blend wordt gemaakt van tot 1.200 verschillende eaux-de-vie, voornamelijk afkomstig van Grande Champagne – de meest gewaardeerde regio in de Cognac-streek van Frankrijk. De eaux-de-vie worden gerijpt in eikenhouten vaten die de cognac zijn karakteristieke smaak en aroma’s geven.

Wat de Rare Cask 42.6 onderscheidt, is de zeldzaamheid van het vat waaruit het afkomstig is. Er wordt aangenomen dat het proces van het produceren van deze unieke cuvée, van de selectie van de eaux-de-vie tot aan het detecteren en scheiden van het bijzondere vat, jaren van experimenteren en expertise vereist. Het resultaat is een cognac van ongekende kwaliteit en complexiteit, die wordt gebotteld in een beperkte hoeveelheid, waardoor elke sip een exclusief moment wordt.

De Unieke Kenmerken van Rare Cask 42.6

De zeer zeldzame Louis XIII Rare Cask 42.6 kenmerkt zich door een diep en rijk smaakprofiel. Het biedt tonen van exotisch fruit, subtiel gekruid hout, toffee en leer, resulterend in een harmonieuze en gelaagde cognacervaring. Het hogere alcoholpercentage van 42,6% intensiveert de aroma'sen smaken, waardoor elke slok een ongeëvenaard genot is.

En toch gaat de waardering van deze cognac verder dan alleen het gehemelte. Het wordt gepresenteerd in een unieke fles die is vervaardigd door de meest bekwame ambachtslieden en waarvan elk exemplaar genummerd is om authentieke exclusiviteit te waarborgen. Het eigendom van een fles van de Louis XIII Rare Cask 42.6 of het genot ervan in een setting als het Baccarat Hotel is dan ook een waar privilege.

Gelegen in het hart van New York biedt het Baccarat Hotel een schitterend decor voor het proeven van deze prachtige cognac. Met zijn kristallen kroonluchters, zijden wandbekleding en luxe inrichting is elke hoek van het hotel ontworpen om een gevoel van grandeur en welzijn te geven. De keuze voor het Baccarat Hotel als exclusieve locatie voor het debuteren van Louis XIII Rare Cask 42.6 onderstreept de gedeelde toewijding aan kwaliteit en verfijning tussen beide merken.

Verder dan Cognac: Een Samensmelting van Culturen en Ervaringen

De samenwerking tussen Louis XIII en het Baccarat Hotel gaat verder dan het aanbieden van een exclusieve drank; het vertegenwoordigt een culturele samensmelting en een belevenis die de grenzen van traditionele luxe overstijgt. Het nodigt gasten uit om deel te nemen aan een lifestyle die het verleden en het heden van Franse verfijning verbindt, en creëert een ervaring die zowel tijdloos als modern is.

Concluderend biedt de introductie van Louis XIII Rare Cask 42.6 in het Baccarat Hotel New York niet alleen een kans om een zeldzame en exquise cognac te proeven, maar nodigt het ook uit tot een diepere contemplatie over de kunst van het leven, het belang van traditie en het streven naar het uitzonderlijke. Voor de gelukkigen die deze zeldzame cognac mogen ervaren, is het een moment dat voor altijd in het geheugen gegrift zal staan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...