Interview met Selim Olmez - GM van Matild Palace Budapest

Het Matild Palace, een statig hotel in Boedapest, maakt deel uit van de prestigieuze Luxury Collection Hotels. Deze hotelgroep staat bekend om haar bijzondere accommodaties op unieke locaties over de hele wereld. Selim Olmez is de general manager (GM) van dit historische Hongaarse paleis dat, na een grondige renovatie, gasten verwelkomt voor een exclusieve ervaring die de rijke cultuur en gastvrijheid van Boedapest weerspiegelt.

Het paleis dat nu het Matild Palace herbergt, werd meer dan 110 jaar geleden gebouwd door de prominente architect Kálmán Giergl, in opdracht van de Hertogin Maria Klotild van Saksen-Coburg en Gotha, die behoorde tot de Hongaarse adel. Deze belangrijke achtergrond verleent het hotel een unieke historische waarde.

De transformatie van het paleis naar een luxueus hotel was een complexe opgave die zorgvuldig werd uitgevoerd om het culturele erfgoed te behouden. Er werd gebruik gemaakt van lokale materialen en ambachten en tevens waren historici betrokken bij het restauratieproces. Dit resulteerde in een zorgvuldige balans tussen behoud van de oorspronkelijke charme en het bieden van moderne luxe.

Olmez benadrukt dat de locatie van Matild Palace cruciaal is voor het succes. Gelegen aan de historische Vaci-straat en nabij de Donau, maken de bezienswaardigheden van Boedapest, zoals de Centrale Markthal en de fameuze thermale baden, deel uit van de aantrekkingskracht van het hotel.

De general manager is trots op de service van wereldklasse die wordt geboden bij Matild Palace. Het personeel is toegewijd om de verwachtingen van gasten te overtreffen en een onvergetelijke ervaring te creëren. Olmez gelooft sterk in het personaliseren van gastbeleving; een principe dat hij meenam van zijn ervaringen bij andere hotels waar hij heeft gewerkt.

Binnen het hotel zijn er verschillende culinaire ervaringen te ontdekken. Het Spago restaurant van de beroemde chef-kok Wolfgang Puck biedt een hedendaagse twist aan traditionele Hongaarse gerechten. Ook is er The Duchess, een geheime bar waar gasten kunnen genieten van innovatieve cocktails, en het Rooftop Bar, die een panoramisch zicht over de stad biedt.

Olmez deelt dat het hotel zich richt op verschillende soorten reizigers, waaronder luxetoeristen, zakenreizigers en lokale gasten die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring. Matild Palace trekt ook bruidsparen aan die een sprookjesachtige trouwlocatie wensen.

Op het gebied van duurzaamheid neemt Matild Palace initiatieven serieus; van het verminderen van plasticgebruik tot het aanbieden van biologisch afbreekbare producten in de kamers. Het hotel streeft naar vermindering van de ecologische voetafdruk zonder in te leveren op luxe en comfort.

De uitdagingen van de COVID-19-pandemie worden ook erkend door Olmez. Het hotel heeft gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel staan en hanteert strikte protocollen om zowel gasten als personeel te beschermen. Deze aanpak heeft geholpen om het vertrouwen van reizigers te winnen in deze onzekere tijden.

Verder kijkt Olmez met optimisme naar de toekomst van Matild Palace en de toeristensector in Boedapest. Hij ziet een positieve trend in boekingen en een groeiende interesse in Hongarije als vakantiebestemming. Met de onderscheidende combinatie van historie, moderne luxe en superieure service, is Matild Palace klaar om haar plek als een vooraanstaande bestemming in de wereld van luxe hotellerie te consolideren.

Het exclusieve interview met GM Selim Olmez werpt licht op de visie, passie en toewijding die ten grondslag liggen aan het succes van Matild Palace. Het hotel onderscheidt zich als een plek waar geschiedenis en hedendaagse elegantie harmonieus samenkomen om een onvergelijkbare gastervaring te leveren.

Het leven van Selim Olmez is doordrenkt van de hotelindustrie. Zijn loopbaan bevat een divers portfolio van posities binnen toonaangevende hotelketens over de hele wereld, daarbij brengt hij een breed scala aan internationale ervaring mee, wat zijn functie bij het Matild Palace verrijkt. Door de jaren heen heeft hij een diepgaand inzicht verworven in wat ware luxe betekent voor verschillende culturen en hoe dit toe te passen binnen de hotelsetting.

De Hospitality-industrie in Boedapest bevindt zich op een kantelpunt. Met de recente toenemende belangstelling van internationale bezoekers wordt de stad snel een hotspot voor de Europese luxe markt. Dit komt mede door de rijke geschiedenis, architectuur, badhuizen en bruisende culinaire scene. Hiermee concurreert Boedapest steeds vaker met steden zoals Parijs en Rome voor de titel van een top Europese bestemming.

In deze concurrerende omgeving moet het Matild Palace zich blijven ontwikkelen en innoveren om een uitzonderlijke ervaring te bieden. Selim Olmez heeft ideeën voor toekomstige projecten en evenementen die het hotel zullen positioneren als een cultureel centrum, waar gasten niet alleen verblijven voor de luxe maar ook voor authentieke culturele ervaringen. Dit omvat kunsttentoonstellingen, muziekoptredens en gastronomische festivals, die allemaal bedoeld zijn om de Hongaarse cultuur te vieren en bezoekers te betrekken bij de lokale gemeenschap.

Onder leiding van Olmez zet het Matild Palace zich ook in voor innovatie op technologisch gebied, met als doel om het comfort en gemak van de gasten te verhogen. Denk aan integratie van smart-room technologie, waarmee gasten hun kamer naar eigen voorkeur kunnen personaliseren, van verlichting tot temperatuurcontrole. Bovendien biedt het hotel mobiele sleutels, contactloos in- en uitchecken, en online conciërge services.

De persoonlijke benadering van Olmez wordt weerspiegeld in het personeelsbeleid van het hotel. Investering in training en ontwikkeling is essentieel, en de GM waardeert elk teamlid als een vertegenwoordiger van de Matild Palace-ervaring. Dit resulteert in een sterke bedrijfscultuur waarbij iedereen zich sterk verbonden voelt met het succes van het hotel.

De toekomst van Matild Palace ziet er rooskleurig uit. Terwijl het hotel navigeert door een veranderende reiswereld, blijft het toegewijd aan het bieden van een grensverleggende gastervaring. Met Selim Olmez aan het roer is het hotel goed gepositioneerd om een koploper te blijven in de luxe hotellerie en een icoon van gastvrijheid in het hart van Boedapest.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...