Hotel The Fourth Leuven - luxe ontmoet geschiedenis

In het hart van de historische stad Leuven, waar de tijd en traditie elkaar ontmoeten, staat een opmerkelijk gebouw dat een verhaal vertelt dat teruggaat tot 1479. Dit gebouw, nu bekend als Hotel The Fourth, heeft een rijke geschiedenis die zich uitstrekt over eeuwen en verschillende incarnaties.

Het gebouw diende oorspronkelijk als een ontmoetingsplaats voor verschillende gilden in de stad. De Rhetoricians, een groep die zich verzamelde om poëzie te reciteren en te drinken, lieten een blijvende indruk achter op het gebouw. Deze periode is prachtig geïllustreerd in het bas-reliëf van Jan de Bruyne met zijn Ridders van de Ronde Tafel.

In 1817, na een periode van afbraak en wederopbouw, werd het gebouw nieuw leven ingeblazen als een theater. Het Tafelrond, zoals het toen bekend stond, was een theater voor bijna duizend mensen waar intieme concerten plaatsvonden, vergelijkbaar met de huiskamerconcerten van vandaag.

De Eerste Wereldoorlog bracht echter verwoesting, en het Tafelrond werd gebombardeerd en vernietigd. Na de oorlog werd het herbouwd in zijn oorspronkelijke gotische stijl door de architect de Layens. Vanaf 1930 diende het als de Leuvense vestiging van de Nationale Bank.

In 2016 begon het Tafelrond zijn vierde leven, dit keer als Hotel The Fourth. Het unieke hotel combineert de indrukwekkende geschiedenis en afmetingen van het gebouw met de technologie van morgen, verweven in het heden.

Het hotel biedt 42 unieke luxe kamers, elk met een eigen charme. Ze zijn prachtig ingericht met hedendaags Italiaans design, bedden, linnen en handdoeken van 'De Witte Lietaer'. De kunst van Alex Van den Bossche geeft de kamers en suites een extra dimensie.

Elke kamer is uitgerust met state-of-the-art technologie, waaronder domotica, airconditioning, digitale flatscreen internet-tv met meer dan 80 kanalen, gratis high-speed draadloos internet, een Jura koffiemachine met verse koffiebonen, een waterkoker met geselecteerde theesoorten, zachte handdoeken, luxe toiletartikelen, badslippers, een haardroger en gratis water. Bovendien hebben alle kamers hardhouten vloeren, een elegante marmeren badkamer met regendouche en zijn ze uitgerust met een gratis mini-kluis en een lege minibar.

De Deluxe kamers van het hotel, met een minimum van 25 vierkante meter, zijn perfect om te ontspannen en op te laden voor een andere drukke dag in de levendige stad Leuven. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de Terrazza-binnenplaats van het hotel.

Voor gasten die op zoek zijn naar een uitzonderlijk comfort en een unieke ervaring in Leuven, biedt het hotel Executive kamers. Deze kamers zijn nog ruimer en sommige bieden een charmant uitzicht op de Sint-Pieterskerk, het stadhuis of de Terrazza-binnenplaats door de authentieke, originele glas-in-loodramen van het gebouw.

Het hotel beschikt ook over Mezzanine Suites, die een aparte slaapkamer boven hebben en zijn uitgerust met een volledig uitgeruste keuken. Deze suites zijn perfect voor gasten die op zoek zijn naar een kortetermijn- of langverblijf serviced huurappartement studio.

Het hotel beschikt ook over een restaurant, Tafelrond, waar gasten kunnen genieten van de nieuwste gerechten bereid met de hoogste kwaliteit verse ingrediënten. Het restaurant biedt een adembenemende setting en een warme sfeer, vrij van onnodige formaliteiten. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen.

Hotel The Fourth is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een plek waar geschiedenis, luxe en technologie samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Het is een plek waar gasten kunnen rusten en ontspannen in een wereld van luxe, zonder enig compromis.

De kamers

  • Deluxe Room: Deze kamers zijn perfect om te ontspannen en je batterijen op te laden voor een andere drukke dag in de levendige stad Leuven. De Deluxe kamers zijn minstens 25 vierkante meter groot en sommige hebben een balkon met uitzicht op de binnenplaats van het hotel, Terrazza. De prijs begint vanaf €130 per nacht, maar kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid.

  • Executive Room: Als je op zoek bent naar een uitzonderlijk comfort en een unieke ervaring in Leuven, kies dan voor een Executive kamer. Al deze kamers zijn nog ruimer en sommige kamers bieden een charmant uitzicht op de Sint-Pieterskerk, het stadhuis of de binnenplaats van Terrazza door de authentieke, originele glas-in-loodramen van het gebouw. De Executive kamers zijn minstens 28 vierkante meter groot en sommige hebben een gemeubileerd terras met uitzicht op de binnenplaats van Terrazza, een bad en/of een Japans toilet. De prijs begint vanaf €150 per nacht, maar kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid.

  • Mezzanine Suite: De Mezzanine Suites hebben een aparte slaapkamer boven en zijn uitgerust met een volledig uitgeruste keuken (inclusief kookplaat, volwaardige koelkast en combi-magnetron). Deze suites zijn perfect als je op zoek bent naar een kortetermijn- of langverblijf serviced huurappartement studio. De Mezzanine Suites zijn minstens 30 vierkante meter groot, bevinden zich op de 3e verdieping van het hotel en hebben een Japans toilet. De prijs begint vanaf €250 per nacht, maar kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid

Restaurant Tafelrond

Restaurant Tafelrond is een unieke eetervaring in Hotel The Fourth. Het restaurant is geopend van dinsdag tot zaterdag, van 12:00 tot 14:00 uur en van 18:00 tot 20:45 uur. In Restaurant Tafelrond en Private Dining - Bas Reliëf kunnen gasten genieten van de nieuwste gerechten bereid met de hoogste kwaliteit verse ingrediënten. Het restaurant biedt heerlijk eten in een adembenemende omgeving en een warme sfeer, vrij van onnodige formaliteiten. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen. Het suggestiemenu verandert maandelijks.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...