Het Porto Pirgos hotel bruist aan de kust van Calabrië

Het Porto Pirgos hotel is een van de meest betoverende plekken om te verblijven aan de mooie Italiaanse kust van Calabrië, in een hoekje van het paradijs in de buurt van Tropea. Dit hotel is niet zomaar een hotel, maar een ervaring die je meeneemt naar een wereld van luxe en comfort, omgeven door de adembenemende schoonheid van de natuur.

Het hotel is omgebouwd van een oude patriciërswoning en heeft een inrichting die een perfecte mix is tussen oud en nieuw. Het behoudt zijn Spaanse stijl kenmerken, waaronder de kostbare mozaïekvloer die nu de binnen eetkamer siert, en de colonnade van zijn terrassen die open eetkamers zijn met een fantastisch uitzicht op de zee. Deze elementen geven het hotel de romantische smaak van een 'relais'.

Het Porto Pirgos hotel biedt 18 tweepersoonskamers, allemaal ingericht met antiek meubilair, airconditioning, televisie, minibar, kluis en een onafhankelijk gemeubileerd balkon. De superior kamers zijn groter en hebben een volledig uitzicht op zee. De badkamers zijn prachtig, gemaakt van oud-Engels porselein, en de elegante mauve-groene wandtapijten, de verfijnde bloemige dekbedden en de antieke messing bedden zijn in elke kamer anders gerangschikt.

Het grootste deel van het hotel is gerenoveerd, waarbij de antieke terracotta tegelvloer harmonieert met de smeedijzeren details, en het antieke en waardevolle meubilair verzameld van over de hele wereld wordt gecombineerd met de lokale terracotta artikelen. Dit draagt bij aan de unieke charme en elegantie van het hotel.

Het Porto Pirgos hotel is gelegen in het Park van Porto Pirgos, dicht bij een betoverend privéstrand. Een hoekje van het paradijs omgeven door groen en genesteld in de Calabrische zee, het hotel ligt op slechts 4 km van het historische centrum van Tropea.

Het restaurant van het hotel biedt een mix van Italiaanse en mediterrane culinaire kunst en traditionele gerechten uit Calabrië. Gasten kunnen genieten van een ongelooflijke maaltijd in het restaurant van het hotel, dat waarschijnlijk elk voedsel kan bereiden dat u maar wilt.

Het hotel heeft ook een buitenzwembad en een buitenjacuzzi, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de zon. Daarnaast is er een privéstrand dat volledig is uitgerust voor de gasten van het hotel. Voor degenen die actief willen blijven tijdens hun verblijf, biedt het hotel ook tennis- en bowlingfaciliteiten.

Het Porto Pirgos hotel biedt ook een privétransferservice naar/van de dichtstbijzijnde luchthaven tegen betaling. Gratis parkeergelegenheid is beschikbaar op het terrein (zonder reservering). WiFi-internettoegang is beschikbaar in alle openbare ruimtes en is gratis, evenals in alle kamers.

Kinderen en extra bedden zijn ook beschikbaar in het hotel. Een kinderbedje is gratis voor een kind van 3 jaar of jonger. Alle kinderen van 3 jaar of jonger verblijven gratis wanneer ze de bedden van de ouders gebruiken. Extra bedden voor volwassenen zijn op aanvraag beschikbaar.

Het hotel heeft ook een stadsbelasting van € 2,50 per persoon per nacht, die niet in de boeking is inbegrepen. Het inchecken begint om 14:00 uur en het uitchecken moet voor 11:00 uur worden gedaan.

Het Porto Pirgos hotel is meer dan alleen een plek om te verblijven. Het is een ervaring die je meeneemt naar een wereld van luxe en comfort, omgeven door de adembenemende schoonheid van de natuur. Of je nu wilt ontspannen op het privéstrand, genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant, of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht vanaf je eigen terras, het Porto Pirgos hotel heeft alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf.

Dus als je op zoek bent naar een plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en jezelf onder te dompelen in de rust en schoonheid van de natuur, dan is het Porto Pirgos hotel de perfecte keuze voor jou. Met zijn prachtige locatie, luxe voorzieningen en uitstekende service, is het Porto Pirgos hotel een plek waar je keer op keer naar terug wilt keren.

Voor meer informatie of vragen over het Porto Pirgos hotel, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer +39 0963 600 458. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hotelportopirgos.com. Het hotel is gevestigd in de prachtige omgeving van Parghelia, in de provincie Vibo Valentia, op het adres Località Marina di Bordila S.S. 522.

Over Tropea

Tropea is een charmant stadje gelegen aan de Tyrrheense kust van Calabrië, in het zuiden van Italië. Het wordt vaak beschouwd als de parel van Calabrië, dankzij zijn indrukwekkende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Tropea is vooral bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere water en de indrukwekkende klif waarop de stad is gebouwd.

Het historische centrum van Tropea is een labyrint van smalle geplaveide straatjes en charmante pleinen, vol met historische gebouwen en kerken. Een van de meest opvallende kenmerken van de stad is de Santa Maria dell'Isola, een kerk die bovenop een rotsachtige landtong staat die uitsteekt in de zee. Deze kerk is te bereiken via een trap die in de klif is uitgehouwen en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Tropea staat ook bekend om zijn culinaire tradities. De stad is beroemd om zijn rode uien, die lokaal worden geteeld en worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. De stad is ook bekend om zijn verse zeevruchten, en veel restaurants in de stad serveren heerlijke gerechten gemaakt met de vangst van de dag.

Daarnaast is Tropea ook een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio Calabrië. De regio is rijk aan natuurlijke schoonheid, met het Nationaal Park Aspromonte en het Nationaal Park Sila in de buurt, evenals een aantal prachtige stranden langs de kust.

Tropea is dan ook een betoverende stad die een unieke mix biedt van natuurlijke schoonheid, historische charme en culinaire verrukkingen. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de heerlijke lokale keuken, Tropea is een bestemming die je niet wilt missen.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...