Hotel The Savoy - een icoon van Londen is net heropend

Het is niet zomaar een hotel. Het is een icoon. Een monument. Een symbool van de Britse hoofdstad. Het is Hotel The Savoy, gelegen in het hart van Londen, aan de oevers van de rivier de Theems. Dit luxueuze hotel, dat al meer dan een eeuw bestaat, is een van de meest prestigieuze en bekende hotels ter wereld. Het is een plek waar geschiedenis en luxe samenkomen, waar gasten worden ondergedompeld in een wereld van elegantie en verfijning.

Hotel The Savoy werd geopend in 1889, op initiatief van Richard D'Oyly Carte, een Engelse theaterimpresario die bekend stond om zijn producties van de operettes van Gilbert en Sullivan. Het hotel was vanaf het begin een groot succes en werd al snel een symbool van luxe en verfijning. Het was het eerste hotel in Londen met elektriciteit en stromend warm en koud water in elke kamer, en het was ook het eerste hotel met een lift, die toen bekend stond als de 'opstijgende kamer'.

In de loop der jaren heeft het hotel vele beroemde gasten verwelkomd, waaronder koningen, koninginnen, presidenten, acteurs, schrijvers en muzikanten. Winston Churchill, Marilyn Monroe, Frank Sinatra, Charlie Chaplin, en vele anderen hebben in het hotel verbleven. Het hotel heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de literatuur en de cinema, met vermeldingen in werken van Ernest Hemingway en Agatha Christie, en verschijningen in films zoals 'Notting Hill' en 'The French Lieutenant'sWoman'.

Hotel The Savoy is ideaal gelegen in het hart van Londen, op een steenworp afstand van enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. Het hotel ligt aan de Strand, een van de belangrijkste verkeersaders van de stad, en biedt een adembenemend uitzicht op de rivier de Theems en de London Eye. Het ligt ook op loopafstand van Covent Garden, een levendige wijk bekend om zijn winkels, restaurants, theaters en de beroemde Royal Opera House.

Het hotel is ook goed verbonden met het openbaar vervoer, met verschillende metrostations in de buurt en een gemakkelijke toegang tot de luchthavens van Londen. Het is de perfecte uitvalsbasis om de Britse hoofdstad te verkennen, of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, winkelen of gastronomie.

Hotel The Savoy biedt een scala aan kamers en suites, allemaal ontworpen met een mix van traditionele en moderne elementen. De kamers zijn ruim en comfortabel, met luxe voorzieningen zoals marmeren badkamers, flatscreentelevisies, en gratis wifi. De suites bieden een extra niveau van luxe, met aparte woon- en slaapruimtes, en sommige hebben zelfs een eigen balkon of terras met uitzicht op de Theems.

De inrichting van de kamers en suites is geïnspireerd op de Edwardiaanse en Art Deco stijlen, met een elegant kleurenpalet van crème, goud en zwart. De aandacht voor detail is indrukwekkend, met handgemaakte meubels, fijne stoffen en originele kunstwerken. Het resultaat is een sfeer van tijdloze elegantie en verfijning, die de gasten een gevoel van rust en welzijn geeft.

Een van de hoogtepunten van een verblijf in Hotel The Savoy is de mogelijkheid om te genieten van enkele van de beste eet- en drinkgelegenheden in Londen. Het hotel heeft verschillende restaurants en bars, elk met zijn eigen unieke sfeer en menu.

Het bekendste restaurant van het hotel is het Savoy Grill, een historisch restaurant dat al meer dan een eeuw bestaat en bekend staat om zijn klassieke Britse en Franse gerechten. Het restaurant, dat wordt geleid door de beroemde chef-kok Gordon Ramsay, biedt een menu dat varieert van gegrilde steaks en zeevruchten tot traditionele zondagse braadstukken.

Voor een meer informele eetervaring is er de Simpson'sin the Strand, een traditionele Britse eetzaal die bekend staat om zijn geroosterde vlees en wild. Het restaurant heeft ook een bar, de Knight'sBar, waar gasten kunnen genieten van een selectie van fijne wijnen, whisky's en cocktails.

Voor degenen die op zoek zijn naar een lichte maaltijd of een afternoon tea, is er de Thames Foyer, een prachtige ruimte met een glazen koepel en een centrale winterse tuin. Hier kunnen gasten genieten van een selectie van sandwiches, scones, gebak en thee, terwijl ze luisteren naar live muziek van de resident pianist.

Hotel The Savoy biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het verblijf van de gasten zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Het hotel heeft een fitnesscentrum, een binnenzwembad, een spa en een kapsalon. Er zijn ook verschillende vergader- en evenementenruimtes beschikbaar, waaronder de prachtige Lancaster Ballroom, die plaats biedt aan maximaal 300 gasten.

Het hotel biedt ook een reeks diensten, waaronder een conciërgedienst, roomservice, wasservice en valet parking. Het personeel van het hotel staat bekend om zijn vriendelijkheid en professionaliteit, en is altijd beschikbaar om te helpen met eventuele verzoeken of vragen.

Hotel The Savoy is meer dan alleen een plek om te overnachten. Het is een ervaring. Een kans om te genieten van de luxe en elegantie van een vervlogen tijdperk, terwijl je geniet van alle moderne gemakken en voorzieningen. Het is een plek waar je jezelf kunt onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van Londen, terwijl je geniet van de beste service en gastvrijheid.

Van de prachtig ingerichte kamers en suites tot de uitstekende eet- en drinkgelegenheden, van de eersteklas faciliteiten en diensten tot de onovertroffen locatie, Hotel The Savoy biedt een onvergetelijke ervaring die je nergens anders zult vinden.

Of je nu een toerist bent die de bezienswaardigheden van Londen wil zien, een zakenreiziger die op zoek is naar een comfortabele en handige plek om te verblijven, of gewoon iemand die op zoek is naar een beetje luxe en verwennerij, Hotel The Savoy is de perfecte keuze. Het is niet alleen een hotel, het is een icoon. Een stukje geschiedenis. Een deel van het weefsel van Londen.

Dus de volgende keer dat je in Londen bent, waarom zou je dan niet een beetje tijd nemen om de wereld van Hotel The Savoy te ontdekken? Je zult er geen spijt van krijgen. Het is een ervaring die je niet wilt missen, en een die je nooit zult vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...