Coco Palm Bodu Hithi Resort - een paradijselijk toevluchtsoord op de Malediven

Het Coco Palm Bodu Hithi Resort is een exclusief en luxueus vakantieparadijs, gelegen in het hart van de Malediven. Met een unieke combinatie van traditionele en moderne ontwerpen, biedt dit resort een ongeëvenaard niveau van comfort, stijl en gastvrijheid. In dit artikel nemen we u mee op een reis door dit adembenemende resort, dat zowel indrukwekkende interieurs als een prachtige verbinding met de natuurlijke omgeving biedt.

Het Coco Palm Bodu Hithi Resort bevindt zich op een privé-eiland en bestaat uit 100 villa-achtige woningen, omringd door de kristalheldere, azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan en weelderige tropische vegetatie. Hier genieten gasten van de rust en privacy die het eiland te bieden heeft, terwijl ze worden ondergedompeld in een onvergetelijke tropische ervaring.

Het resort biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van intieme strandvilla's tot indrukwekkende watervilla's op palen. Elke villa is ontworpen met het oog op luxe, comfort en een naadloze integratie met de omgeving. De villa's zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zoals privézwembaden, zonneterrassen en directe toegang tot het strand of de oceaan.

  • Island Villa: Luxueuze en ruime villa's, gelegen op het strand, met een privézwembad, zonneterras en directe toegang tot het strand
  • Water Villa: Prachtige watervilla's op palen, met een privézwembad, zonneterras en directe toegang tot de oceaan. 
  • Escape Water Villa: Exclusieve watervilla's met extra privacy, een groter zwembad, zonneterras en persoonlijke butlerservice.


Gasten kunnen kiezen uit acht verschillende restaurants, die een verscheidenheid aan culinaire ervaringen bieden, van lokale Maldivische gerechten tot internationale haute cuisine. Het resort beschikt ook over een luxueuze spa, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van diverse behandelingen, yoga- en Tai-Chi-sessies.

Het Coco Palm Bodu Hithi Resort biedt tal van activiteiten en excursies voor de avontuurlijke reiziger. Van snorkelen en duiken in de kleurrijke koraalriffen tot vissen, kajakken en zeilen, er is voor ieder wat wils. Bovendien kunnen gasten deelnemen aan unieke ervaringen, zoals romantische diners op het strand, zonsondergangcruises en begeleide eilandexcursies.

Het Coco Palm Bodu Hithi Resort is niet alleen een toonbeeld van luxe en comfort, maar zet zich ook in voor duurzaamheid en milieubescherming. Het resort streeft ernaar om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en werkt samen met lokale gemeenschappen om de rijke biodiversiteit van de Malediven te behouden.

Om het unieke ecosysteem van de Malediven te beschermen, ondersteunt het Coco Palm Bodu Hithi Resort verschillende conservatieprojecten. Het resort werkt samen met mariene biologen om het behoud van koraalriffen te bevorderen, en organiseert regelmatig strandopruimacties om zowel het land als de zee vrij te houden van afval.

Daarnaast neemt het resort deel aan bewustmakingsprogramma'sgericht op het behoud van de lokale flora en fauna, zoals schildpaddenbescherming en het herplanten van zeegrasvelden. Gasten worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze initiatieven en meer te leren over het fragiele ecosysteem van de Malediven.

Het Coco Palm Bodu Hithi Resort zet zich in voor het gebruik van duurzame energie en het verminderen van het verbruik van niet-hernieuwbare bronnen. Het resort maakt gebruik van zonne-energie om een deel van de elektriciteit op te wekken en zet zich in voor energiebesparing door efficiënte verlichting en apparatuur te gebruiken.

Op het gebied van afvalbeheer streeft het resort naar het minimaliseren van afvalproductie door middel van hergebruik en recycling. Het resort heeft een strikt afvalbeleid en moedigt gasten aan om verantwoordelijk om te gaan met hun afval, met behulp van herbruikbare waterflessen en het verminderen van plastic verbruik.

Bij het Coco Palm Bodu Hithi Resort ligt de nadruk op het gebruik van verse, lokale en duurzame ingrediënten in de keuken. Het resort werkt nauw samen met lokale leveranciers en boeren om de hoogste kwaliteit ingrediënten te verkrijgen, en moedigt de restaurants aan om gerechten te creëren die de traditionele Maldivische keuken vieren en tegelijkertijd duurzaamheid bevorderen.

Restaurants en bars (Telefoon: +960 664 6600):

  • Air : Een geliefd Maldivisch zwembadrestaurant waar verse ingrediënten uit land en zee worden gebruikt om een menu met internationale gerechten te creëren.
  • Aqua: Een klassiek, modern en exquise restaurant gespecialiseerd in verse zeevruchten, met een seizoensgebonden menu dat zich richt op de lokale vangst van de dag.
  • Tsuki: Een restaurant dat de precisie van de Japanse keuken naar de ontspannen ambiance van het eilandleven brengt, met gerechten zoals soepen, salades, tempura, sashimi, sushi en warme gerechten.
  • Stars: Een restaurant en bar met een geïnspireerde fusie van mediterrane en klassieke Franse smaken, gelegen aan de oostkant van het eiland, boven de lagune.
  • Latitude : Een cocktailbar waar gasten kunnen genieten van een perfect gemengde cocktail, mocktail, thee, koffie, wijn of sterke drank terwijl ze het prachtige uitzicht op de oceaan in zich opnemen.
  • Wine Loft : Een wijnliefhebbershemel met een selectie van meer dan 200 diverse wereldwijde wijnen, waaronder een selectie van biologische en biodynamische labels.


Het Coco Palm Bodu Hithi Resort is niet alleen een luxueuze vakantiebestemming, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid. Door te investeren in milieubescherming en het bevorderen van duurzame praktijken, is dit resort een uitstekend voorbeeld van hoe toerisme en ecologie hand in hand kunnen gaan. Ontdek dit paradijselijke toevluchtsoord en geniet van een unieke vakantie-ervaring die zowel luxueus als milieubewust is.

Meer over het Culinair en natuurlijk paradijs bij Coco Bodu Hithi:

Bij Coco Bodu Hithi vinden gasten een culinair paradijs, evenals een natuurlijk paradijs. De vreugde van voedsel wordt openlijk gevierd - tevredenheid van lichaam en geest is het leidende doel bij Coco Bodu Hithi. Om deze visie te realiseren, zijn er vijf restaurants en twee bars gecreëerd die de geheimen van de lokale keuken delen en ook wereldwijde favorieten aanbieden. Michelin-sterrenchefs bezoeken elk jaar onze Maldivische restaurants om unieke ervaringen te creëren - een bewijs van onze reputatie voor het serveren van het beste eten en drinken op de Malediven. Voeg hieraan toe de onnavolgbare service-stijl en u kunt er zeker van zijn dat u goed zult leven terwijl u er verblijft.

Van verfijnd dineren op de Malediven tot strandbarbecues, elke avond is er iets nieuws te ontdekken, als u dat wenst. Air is het thuis van onze diverse ontbijtbuffetten en themadiners. Aqua is een verfijnde restaurant met een specialiteit in zeevruchten. Tsuki biedt de authentieke smaak van de Japanse keuken. Stars combineert unieke en verse smaken van de Middellandse Zee met die van het Westen. Latitude is de droom van een cocktail-liefhebber en de Wine Loft is de hemel voor een wijnkenner. En als u het toevluchtsoord van uw villa gewoon niet kunt verlaten, kunt u kiezen uit een In-villa menu met een breed scala aan eten en drinken uit onze Maldivische restaurants, inclusief gerechten die perfect zijn voor de kleintjes.

Binnen en buiten, dag en nacht, zingen de smaken van de wereld hier aan de waterkant. Bij Air, ons geliefde Maldivische zwembadrestaurant, worden verse ingrediënten van land en zee vakkundig samengesteld tot een menu van internationale gerechten. Heerlijke eenvoud is het geliefde resultaat.

De dag in ons Maldivisch zwembadrestaurant begint met een spectaculair ontbijtbuffet met gerechten van over de hele wereld, van verse tropische fruitschotels tot Chinese vis-congee. De lunch biedt onze gasten een à la carte menu van levendige Europese salades, Maldivische specialiteiten, eersteklas stukken perfect gegrild, en overheerlijke desserts.

Indiase, Arabische, Italiaanse of Franse gerechten: onze dinerbuffetten zijn thematisch om iconische keukens te vieren. Vrijdagavond is altijd gewijd aan het eten van de Malediven, met lokale koks die naar het eiland reizen om gespecialiseerde voorgerechten en curry'ste bereiden.

Aqua'sschitterend verse zeevruchten herinneren ons eraan dat de zee ons veel meer biedt dan alleen schoonheid. Klassiek maar modern en exquisiet mooi, tonen de chefs van Aqua een smakelijk scala aan sensationele smaken in een seizoensgebonden menu gericht op de lokale visvangst van de dag. Aqua is ons verfijnde restaurant op de Malediven. Alleen geopend voor het diner, heeft het een uitgesproken romantische sfeer. Het restaurant bevindt zich boven het water en biedt spectaculaire uitzichten en sensationeel eten en service. In 2016 werd het uitgeroepen tot 'Best Luxury Seafood Restaurant in the Maldives' tijdens de World Luxury Restaurant Awards. Het is de combinatie van luxe en aandacht voor detail die ons Maldivisch Seafood Restaurant de lof oogst die het ontvangt.

Verspreid over een reeks dekken boven de lagune, kunnen gasten genieten van à la carte opties zoals gestoomde zwarte mosselen of de Aqua Seafood Platter - kreeften, garnalen, rifvissen en calamari. Ondertussen biedt het 'From the Land'-gedeelte van het menu Black Onyx Angus, geserveerd met een Thaise groene currysaus en eenvoudige boteraardappelen aan de zijkant.

Terwijl gouden tinten vervagen tot inktblauw, biedt Latitude Cocktail Bar de ultieme zonsondergangsbeleving. Zak weg in het comfort van de chique zitplaatsen van Latitude Bar en neem de pracht van de oceaan in terwijl u geniet van een perfect gemixte cocktail. Het menu bevat klassiekers, Coco-creaties en inventieve mocktails, samen met een heerlijke selectie snacks en lichte hapjes. Probeer Teriyaki Chicken Spring Rolls gevuld met smaakvolle prei en hoisinsaus, en spoel het weg met een klassieke Franse 75. Voor een tropische smaak, probeer een Passionate Martini of een kleurrijke en leuke Rai Vairoalhi - zilveren tequila met verse grapefruitsap, basilicumblaadjes en rozemarijn raakt zeker de juiste snaar.

Wijnen, sterke drank, thee-coolers, bieren en koffie zijn ook uitstekend in onze Maldivische Cocktail Bar - of het nu gaat om mixen, brouwen of blenden, onze barmannen behoren tot de beste en meest gastvrije op de Malediven. Latitude is ook trots op de kwaliteit en variëteit van zijn voedselmenu. Steenovenpizza s, Aziatische klassiekers, wraps en broodjes worden allemaal met liefde bereid voor een ontspannen lunch of energieboost na een dagje snorkelen of zonnebaden. Op geselecteerde avonden spelen live bands terwijl de zon ondergaat over Bodu Hithi.

Stars is zowel een restaurant als een bar, zodat gasten voor of na hun maaltijd van een aperitief of digestief kunnen genieten. Het bevindt zich aan de oostkant van het eiland, boven de lagune, binnen de Coco Residences-enclave. Ontbijt, lunch en diner in onze Maldivische Restaurant Bar zijn geïnspireerd op een mix van Mediterrane en klassieke Franse smaken. De gepocheerde zalm met warme citrus is een voorbeeld van deze combinatie, waarbij een favoriete vangst samenkomt met een klassie ke Franse Dijon-roomsaus die perfect samengaat met de lichte, heerlijke smaak van een visfilet. Alle maaltijden worden à la carte aangeboden, hoewel zesgangen degustatiemenu'smet perfecte wijncombinaties beschikbaar zijn voor gasten die graag de controle in handen van de chef leggen.

Gedurende de dag serveert Stars bar een volledig menu van verleidelijke cocktails, mocktails, thee-quenchers, koffie, wijnen en sterke dranken. Met uitzicht op het westen is Stars de plek om te zijn als de zon zijn nachtelijke afscheid neemt.

Tsuki brengt de precisie van de Japanse keuken naar de ontspannen sfeer van het eilandleven. Helderheid, lichtheid, eenvoud en orde zijn de woorden die worden gebruikt om de kenmerken van de Japanse keuken te beschrijven. Bij Tsuki, ons Japanse restaurant op de Malediven, viert elk bord de overvloed van zeevruchten, rijst, soja en groenten die de natuur biedt. Verfijnd maar bescheiden, sierlijk maar bevredigend en van nature gezond, bereiden onze chefs Japanse soepen, salades, tempura, sashimi, sushi, warme gerechten en desserts.

Dineer à la carte of kies ervoor om in de geest van uw chef-koks te duiken en probeer een van hun samengestelde vijfgangendiners. Tsuki is gelegen op een verhoogde positie boven Latitude, en gasten kunnen ervoor kiezen om buiten op het terras te dineren in het zachte avondbriesje of aan de sushibar te zitten en de chef-koks te aanschouwen die hun meesterlijke gerechten bereiden.

De expertise van 'swerelds beste wijnmakers en hun gewaardeerde terroirs worden gevierd in onze intieme Maldivische wijnloft. Het Maldivische wijnloft is een paradijs voor wijnliefhebbers. Er wacht een selectie van meer dan 200 diverse wereldwijnen, waaronder een reeks biologische en biodynamische etiketten, op de beginner, liefhebber en kenner. Ons deskundige sommelierteam staat klaar om te luisteren, aan te bevelen en wijnen te serveren, of gasten kunnen gewoon rondkijken om een favoriet te vinden. Oude en nieuwe wereldwijnen, versterkte en mousserende wijnen – er is voor elk wat wils.

In de Maldivische wijnloft organiseren ze er wekelijkse wijnproefdiners iom het genot van een gelukkig huwelijk tussen wijn en eten te demonstreren. Het eten is delicaat genoeg om de wijn te laten zingen, maar toch genereus genoeg om te verzadigen. Denk aan Snapper & Zalmcarpaccio weggespoeld met een glas delicate Italiaanse Mannara Pinot Grigio Rosé, gevolgd door Schotse lamsfilet aangevuld met een complexe en fluweelzachte Bodega Norton Reserva Malbec uit Argentinië.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...