Gucci opent de iconische Royal Suite in The Savoy Hotel in Londen

Gucci heeft niet alleen het grote scherm veroverd met Ridley Scott'sbiografische misdaaddrama The House of Gucci, maar heeft ook een van de beroemdste hotels van Londen overgenomen, namelijk The Savoy. Het legendarische vijfsterrenhotel speelde een hoofdrol in de formulering van het luxelabel. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Guccio Gucci'svertrek uit The Savoy, heeft Gucci de iconische Royal Suite op de vijfde verdieping van het hotel omgetoverd tot een weerspiegeling van de Gucci-wereld.

De Royal Suite biedt uitzicht op de rivier de Theems en de London Eye en is uitgerust met chique stukken van Gucci Décor om het thema 'regeneratie' weer te geven. De huiscollectie, ontworpen door Michele, is gebaseerd op de nieuwste confectielijn en heeft vergelijkbare patronen en motieven. Je kunt fauteuils, krukken en kussens verwachten met het iconische GG-monogram en bijenmotief, evenals het elegante bloemenbehang van het huis, Herbarium-servies, eigenzinnige zilveren stolpen, plaids en decoratieve scheidingswanden met drie panelen. Er zijn ook een paar interactieve verrassingen die je tijdens je verblijf kunt ontdekken.

Naast alles wat met Gucci te maken heeft, bevat de suite een scala aan hoogwaardige kunst en antiek afkomstig van veilinghuis Christie'sdie de kenmerkende esthetiek van het modemerk aanvullen en harmoniseren met het erfgoed van The Savoy. De hoogtepunten zijn onder andere een aquarel van de enige echte Lucian Freud en een 400 jaar oud stilleven van de Nederlandse gouden eeuwkunstenaar Simon Pietersz Verelst.

Guccio Gucci werkte in het begin van de 20e eeuw als bagagedrager in The Savoy en keerde na het zien van de welgestelde gasten met hun elegante ensembles en koffers terug naar Florence om in 1921 zijn eigen leerwinkel op te richten. Het is dus een bijzondere volledige cirkel om 100 jaar later Gucci te zien terugkeren naar The Savoy en de iconische Royal Suite over te nemen.

Als gast in de suite kun je genieten van een scala aan moderne Italiaanse cocktails om op je kamer te nippen. En als je onder de indruk bent van de Gucci- of Christie s-waren die je in de suite hebt gezien, kun je deze ook kopen om je verblijf nog specialer te maken.

De Royal Suite is een ruime 2852 vierkante meter groot en strekt zich uit over de gehele lengte van de vijfde verdieping van The Savoy. Het biedt een luxueuze ervaring voor gasten, met een eigen butlerservice, een eigen lift en een eigen toegang tot de Thames Foyer van het hotel.

De kamer is niet alleen uitgerust met Gucci'seigen decorstukken, maar heeft ook een scala aan andere voorzieningen, zoals een comfortabel kingsize bed, een aparte woonkamer met banken en fauteuils, een eetkamer en een werkkamer met een bureau. De badkamer is ook uitgerust met een jacuzzi en een aparte inloopdouche, evenals luxe toiletartikelen van Gucci.

De Suite is niet alleen een eerbetoon aan de geschiedenis van Gucci, maar ook aan de geschiedenis van The Savoy zelf. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en heeft vele beroemdheden en leden van de koninklijke familie ontvangen, waaronder Marilyn Monroe, Frank Sinatra, Charlie Chaplin en Winston Churchill. De Royal Suite is dan ook een perfecte plek voor gasten die op zoek zijn naar een stijlvolle en exclusieve ervaring in het hart van Londen.

Met de opening van de Gucci Royal Suite heeft Gucci opnieuw bewezen een belangrijke speler te zijn in de luxemarkt. Het is ook een indicatie van de groeiende trend van modehuizen die zich uitbreiden naar de hotelsector en zo een complete merkbeleving bieden aan hun klanten.

Accommodatie:

  • The Savoy heeft in totaal 267 kamers, waaronder 72 suites. De kamers en suites zijn ontworpen met een klassieke Engelse stijl en bieden moderne voorzieningen, zoals een flatscreen-tv, gratis wifi, airconditioning en een kluisje.
  • Alle kamers en suites hebben een eigen badkamer met luxe toiletartikelen en een bad of douche.
  • Er zijn verschillende kamertypes beschikbaar, waaronder kamers met uitzicht op de Theems, suites met een eigen butlerservice en zelfs een koninklijke suite met een eigen toegang tot de Thames Foyer van het hotel.


Restaurants:

  • Kaspar'sat The Savoy is een Art Deco-restaurant dat bekend staat om zijn zeevruchten en grillgerechten. Het restaurant is vernoemd naar Kaspar, een levensgrote kat die werd geïntroduceerd om bijgelovige gasten te helpen bij het breken van het ongeluksgetal 13 aan tafel.
  • Simpson'sin the Strand is een iconisch Londens restaurant dat al sinds 1828 bestaat en bekend staat om zijn traditionele Britse keuken. Het restaurant serveert gerechten zoals lamskoteletten, Yorkshire pudding en Beef Wellington.
  • Thames Foyer is een informeel restaurant in het hart van het hotel, met een indrukwekkende glazen koepel en uitzicht op de Theems. Het restaurant serveert traditionele Afternoon Tea en een à la carte menu.
  • Melba at The Savoy is een all-day dining restaurant dat is vernoemd naar de beroemde operazangeres Nellie Melba. Het restaurant serveert gerechten uit de moderne Europese keuken, evenals een selectie van wijnen en cocktails.


Bars:

  • The American Bar is een van de oudste en meest beroemde cocktailbars ter wereld. Het is bekend om zijn uitgebreide cocktailmenu en heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn mixologie.
  • The Beaufort Bar is een luxe bar met een Art Deco-inrichting en een uitgebreide selectie cocktails en champagne. De bar heeft ook een eigen 'menu van geheime cocktails'.
  • The Thames Foyer heeft een bar waar gasten kunnen genieten van een selectie cocktails en andere dranken.


Andere faciliteiten:

  • The Savoy heeft een fitnessruimte met cardio- en krachttrainingstoestellen.
  • Het hotel heeft ook een binnenzwembad, een sauna en een stoombad.
  • Voor zakelijke gasten zijn er verschillende vergader- en evenementenruimtes beschikbaar, waaronder de beroemde Lancaster Ballroom.
  • The Savoy heeft ook een eigen kunstgalerie, die regelmatig wisselende tentoonstellingen organiseert.
  • Het hotel biedt een conciërgeservice en een 24-uursreceptie, evenals een eigen cadeauwinkel waar gasten souvenirs en cadeaus kunnen kopen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...