De Royal Mansour is hét koninklijke hotel van Marokko

Een waar kunstwerk, het hotel van de koning van Marokko is gemaakt door meer dan 1.000 ambachtslieden die traditionele technieken gebruiken om elke centimeter zo mooi te maken als een eeuwenoud koninklijk paleis. Het is moeilijk te geloven, als je over de met mozaïek omzoomde binnenplaats, langs de sprankelende fonteinen en de ingewikkeld met de hand gesneden gewelfde deuropeningen tuurt, dat het luxe hotel in feite slechts 12 jaar oud is.

Wat nog moeilijker te doorgronden is vanuit de okerkleurige muren van het resort vol met fruitboomgaarden en vogelgezang, is dat je je in het kloppende hart van het centrum van Marrakech bevindt, op slechts enkele minuten van de drukte van het Jemaa El Fna-plein. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de magie van dit alles. En een fijn afgestemde bediening zorgt van begin tot eind voor een vlekkeloze gastervaring.

Royal Mansour heeft geen hotelkamers of zelfs suites. Elke gast heeft zijn eigen, op zichzelf staande riad, een traditioneel Marokkaans huis rond een prachtig betegelde binnenplaats. Alle 53 elegante drie verdiepingen tellende riads van Royal Mansour zijn uniek in hun soort. Net als de rest van het resort staat voortreffelijk vakmanschap centraal, van pluche bekleding en gesneden pleisterwerk tot met de hand beschilderde houten lambrisering, originele kunstwerken en op maat ontworpen meubilair.

Er zijn hier geen slechte opties, en zelfs de kleinste woning met één slaapkamer de Superior Riad voelt perfect paleisachtig aan op 1.500 vierkante meter, als je binnenkomt door een enorme turquoise vergrendelde voordeur en de torenhoge plafonds in je opneemt.

Deze subtiele toegangspunten zijn in feite verbonden met een centraal knooppunt dat verborgen is voor gasten. Dit houdt de dagelijkse gang van zaken in het hotel volledig buiten het gezichtsveld van de gasten. Elk van de riads van Royal Mansour beschikt over ten minste één lounge, een marmeren badkamer in spa-stijl met diervriendelijke MarocMaroc-voorzieningen, evenals een eigen solarium op het dak dat standaard is uitgerust met een zwembad en een open haard. Kies echter voor een van de grotere Prestige Riads met drie bedden en u zult genieten van alles, van een eigen hamam en bibliotheek tot een bar en een volledig uitgeruste keuken. Het wordt ook compleet geleverd met een lift en een persoonlijke butler. Degenen die op zoek zijn naar een extra speciale privé-schuilplaats, willen misschien de beroemde Grand Riad van Royal Mansour overwegen.

Staande op een uitgestrekte 19.375 m² en versierd met zijde, cederhout en tegelwerk, biedt het dit alles en meer met een begane grond die uitkomt op een eigen aangelegde tuin en zwembad, evenals een snookerruimte, drie dakterrassen en een dakterras bioscoop.

Vier verschillende restaurants wachten op de gasten van Royal Mansour.

Brasserie La Table, door de beroemde Parijse chef Yannick Alleno. Het menu biedt klassieke Franse gerechten met een eigentijdse flair, perfect om te delen maar ook om voor jezelf te genieten. De weelderige ruimte omvat een privé-eetkamer en een Instagram-waardig terras, evenals een wijnproefruimte om de uitgebreide wijnkaart van het restaurant te proeven, die toevallig de grootste in Afrika is. Om te beginnen, een must om te proberen is de carpaccio van zeebaars die de chef-kok ter plaatse rookt, evenals de royaal dikke langoustine ravioli vergezeld van beurre blanc. Grijp voor het hoofdgerecht de kans om te genieten van de sublieme gerijpte haasbiefstuk - een fijn gerijpte snit die niet typisch wordt gevonden in Marokko.

Alleno, wiens Europese restaurants in totaal zes Michelin-sterren hebben verzameld, staat ook aan het roer van twee andere restaurants van Royal Mansour.

La Grande Table Marocaine, waar Marokkaanse haute cuisine wordt geserveerd, en Le Jardin, een concept voor buiten eten genesteld tussen de citrusbomen op het onlangs uitgebreide terrein van Royal Mansour. Le Jardin'spièce de résistance, met een mediterraan-Aziatisch fusionmenu, is een verborgen privé-eetruimte met de toepasselijke naam The Nest. Het ligt 14 ft boven het hotelterrein en biedt een adembenemend uitzicht over de beroemde Koutoubia-moskee en de skyline van Marrakech daarachter.

Het vierde culinaire aanbod is al even opmerkelijk. Verfijnd Italiaans eetcafé SESAMO wordt geleid door de Italiaanse chef-kok Massimiliano Alajmo van Le Calandre'smet drie Michelinsterren. Net als de drie restaurants van Alleno wordt SESAMO geserveerd in de biologische groente- en kruidentuin van Royal Mansour.

De overvloed aan verse kruiden komt niet alleen van pas in de keuken - ze worden ook gebruikt in aromatische infusies en behandelingen voor de drie verdiepingen tellende Spa Royal Mansour van 27.000 m². De spa is een met licht gevulde tempel van sereniteit en omvat een fitnessruimte, een met glas omhuld zwembad en een uitgebreid behandelingsmenu met massages, schoonheids-, gezichts- en lichaamsbehandelingen, allemaal geleverd door een deskundig team. En als er één behandeling is die elke gast zou moeten ervaren, dan is het wel The Royal Mansour Signature Hammam (een traditioneel stoombad uit het Midden-Oosten).

Bij dit eeuwenoude ritueel wordt u gemasseerd, geschrobd en gehydrateerd door een ervaren therapeut, waardoor u zich niets tekort voelt van herboren als je je behandeling beëindigt met een duik in een koel dompelbad, voordat je naar een cabana wordt geleid voor een verkwikkend detox-sap in een boterzacht gewaad. Voor degenen die wat extra TLC nodig hebben, biedt Royal Mansour een overvloed aan wellnessprogramma'sdie beschikbaar zijn als drie-, vijf-, zeven- of 14-daagse retraites om te herstellen, op te laden en te verwennen.

Kies tussen de programma'sRebalance, Rejuvenation, Immunity Boost en Weight Control - allemaal aanpasbaar met als doel het verbeteren van zowel mentaal als fysiek welzijn. Elke kamer is uniek en integreert voedings- en welzijnsactiviteiten zoals kunsttherapie in de onsite Atelierd'Artiste kunstenaarsstudio, meditatie en Pilates.

Royal Mansour is perfect gepositioneerd om alle schatten van Marrakech te verkennen. Van de kleurrijke souks en het legendarische Bahia-paleis tot de azul-tinten van Jardin Majorelle, alles is op loopafstand, maar er staat een chauffeur voor u klaar als u dat wilt. Voor op maat gemaakte ervaringen of onvergetelijke avonturen kan de conciërge van Royal Mansour het waarmaken. Of het nu gaat om een ​​privérondleiding door de stad of een diner onder de sterren in het Atlasgebergte, ballonvaarten bij zonsopgang of een helikoptervlucht boven de Sahara, het is slechts een vraag. 

>>> klik hier voor meer informatie over Hotel Royal Mansour Marrakech <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...