Top luxehotels in Memphis voor een onvergetelijk verblijf

Memphis, bekend als de geboorteplaats van de blues en het thuis van Elvis Presley, biedt een unieke combinatie van muzikaal erfgoed en zuidelijke gastvrijheid. Voor degenen op zoek naar een luxe ontsnapping, pronkt deze stad aan de Mississippi rivier met enkele van de meest verfijnde accommodaties. Hier is een overzicht van de top luxe hotels in Memphis die garant staan voor een onvergetelijk verblijf.

De Peabody Memphis : De Peabody Memphis staat synoniem voor klassieke Zuidelijke elegantie en heeft al meer dan 150 jaar indruk gemaakt op gasten. Dit iconische hotel is vooral beroemd om zijn Peabody-eenden, die elke dag over de rode loper paraderen naar de fontein in de lobby, een traditie die teruggaat tot de jaren '30. Maar er is meer dan alleen het curieuze eendenritueel - het hotel biedt luxe accommodaties, een volledig uitgeruste spa, en uitstekende eetgelegenheden zoals Chez Philippe, een gastronomisch Frans restaurant. De Peabody ligt slechts enkele minuten van belangrijke attracties zoals Beale Street en de Mississippi rivier.

Big Cypress Lodge : Verstopt in de massieve Pyramid van Memphis, biedt de Big Cypress Lodge een unieke ervaring waarbij gasten zich midden in de natuur wanen. Deze lodge-achtige hotel heeft kamers met uitzicht op de binnenkant van de piramide, compleet met bomen, waterpartijen en zelfs een moeras. Het outdoor-thema wordt doorgetrokken in de luxe voorzieningen, zoals een spa en een schietbaan. Eetgelegenheden omvatten onder meer The Lookout At The Pyramid, een restaurant met een indrukwekkend uitzicht vanaf de top van de piramide.

River Inn of Harbor Town : Gelegen in de charmante wijk Harbor Town, biedt de River Inn een intiem boetiekhotelervaring. Met slechts 28 kamers, biedt dit hotel persoonlijke aandacht en een rustige sfeer. Gasten kunnen genieten van zonsondergangen over de Mississippi vanaf het dakterras, fijnproeven in meerdere restaurants, waaronder Paulette s, bekend om haar continentale keuken, en ontspannen in de gezellige bibliotheeklounge. De River Inn straalt een Europese sfeer uit, met antiek meubilair en vier-poster bedden in elke kamer.

The Guest House at Graceland : Voor Elvis-fans biedt The Guest House at Graceland een ongeëvenaarde ervaring, op een steenworp afstand van het legendarische Graceland. Het design van het hotel weerspiegelt de smaak van de King of Rock 'n' Roll, met een moderne twist. Met ruime kamers en suites, een buitenzwembad en een theaterzaal, is dit hotel een eerbetoon aan het erfgoed van Elvis. Dineren kan in het EP'sBar and Grill, waar het zuidelijke comfort voedsel die de King liefhad wordt geserveerd.

The Westin Memphis Beale Street : The Westin Memphis Beale Street biedt een modern toevluchtsoord pal naast de levendige Beale Street, bekend om zijn bluesclubs en nachtleven. Het hotel straalt verfijning uit met zijn eigentijdse inrichting en kenmerkende Westin Heavenly Beds®. Fitnessliefhebbers kunnen gebruikmaken van de WestinWORKOUT® fitnessstudio, terwijl fijnproevers de regionale keuken proeven in het Bleu Restaurant & Lounge. Dankzij de centrale locatie zijn het FedExForum en het Memphis Rock 'n' Soul Museum gemakkelijk te bereiken.

Hotel Napoleon, an Ascend Hotel Collection Member : Hotel Napoleon biedt een mix van historische charme en modern comfort. Gehuisvest in een gerenoveerd gebouw uit 1902, combineert het hotel historische architectuur met hedendaagse voorzieningen zoals USB-poorten en gratis wifi. De Luna Restaurant & Bar serveert ambachtelijke cocktails en lokale gerechten. Het hotel bevindt zich in het hart van de binnenstad, dicht bij populaire bezienswaardigheden zoals AutoZone Park en de Orpheum Theater.

Madison Hotel : Dit boetiekhotel is een knipoog naar Memphis' muzikale verleden met een moderne flair. Het interieur van het Madison Hotel weerspiegelt een mix van art deco-stijl en hedendaags design. Gasten kunnen genieten van de Sunset Atop the Madison, het dakterras met een adembenemend uitzicht over de stad, of zich terugtrekken in de rustige kamers, voorzien van alle moderne gemakken. Het hotel ligt op loopafstand van Main Street, waar tramlijnen een makkelijke toegang verschaffen tot lokale attracties.

Arrive Memphis : Arrive Memphis brengt een frisse benadering van gastvrijheid naar het Arts District van Memphis. Met een sterk accent op gemeenschapsgevoel en sociale interacties, biedt Arrive een levendige setting met lokale evenementen en samenwerkingsprojecten. De kamers zijn stijlvol en comfortabel, voorzien van hand-geplukte kunstwerken en luxe badproducten. De bakstenen muren en houten plafonds zorgen voor een authentieke industriële sfeer. In het hotel vindt men ook een bioscoop en meerdere culinaire opties.

Deze luxehotels in Memphis bieden niet alleen prachtige accommodaties maar verrijken ook de ervaring van elke bezoeker met hun kenmerkende zuidelijke gastvrijheid en aandacht voor detail. Elk hotel heeft zijn eigen charme en verhaal, waardoor ze ideale uitvalsbases vormen voor het verkennen van alles dat Memphis te bieden heeft – van rijke muziekgeschiedenis tot heerlijk eten en cultuur.

Voortbouwend op dit overzicht van weelderige Memphis hotels, duiken we dieper in de essentie van luxe reizen, en verkennen we extra aspecten en unieke ervaringen die Memphis aantrekkelijk maken voor de kieskeurige reiziger.

Memphis is een stad doordrenkt van culturele rijkdom en diversiteit, waarbij elke hoek een andere laag van zijn muzikale erfenis en historisch gewicht onthult. Als je kiest voor een luxueus verblijf in Memphis, stap je binnen in een wereld waar de tradities van het Diepe Zuiden samensmelten met moderne verfijning en een rijke culturele tapestrie.

Het is niet alleen de accommodatie zelf die een reis naar Memphis de moeite waard maakt. Het zijn de belevenissen en activiteiten die je tussen de luxe lakens en de haute cuisine door kunt ondernemen. Zoals:

- Bezoek Graceland: Geen trip naar Memphis zou compleet zijn zonder een bezoek aan het huis van Elvis Presley. Ga verder dan de standaardtour en boek een VIP-ervaring, inclusief toegang tot exclusieve exposities en de mogelijkheid om enkele van Elvis' privévliegtuigen te verkennen.

- Verken de Sun Studio: Sta in dezelfde opnameruimte waar legendes zoals Johnny Cash, B.B. King en Elvis Presley hun tijdloze geluiden creëerden. De Sun Studio biedt een diepgaande blik op de geboorte van rock 'n' roll en is een bedevaart voor muziekliefhebbers.

- Geniet van een Mississippi riviercruise: Boek een luxe cruise langs de machtige Mississippi en geniet van het langzame ritme van het Zuiden. Geniet van gastronomisch dineren, levende jazzmuziek en adembenemende uitzichten op de rivieroever.

- Woon een voorstelling bij in het Orpheum Theater: Dit historische theater, daterend uit de jaren 1920, is het podium voor Broadway-shows, concerten en andere culturele evenementen. Ervaar de glorie van oude tijden met een avond in het prachtig gerestaureerde Orpheum.

- Proef de Memphis barbecue: Memphis staat bekend om zijn barbecue, en gourmands zullen genieten van het verkennen van de verschillende stijlen en smaken die de stad te bieden heeft. Bezoek de roemrijke barbecue-joints of reserveer een tafel in high-end steakrestaurants die een nieuwe draai geven aan deze zuidelijke specialiteit.

- Kunst en cultuur in het Memphis Brooks Museum of Art: Voor de kunstliefhebber biedt dit museum een collectie van wereldklasse, variërend van Renaissance-meesterwerken tot hedendaagse werken. Gelegen in het schilderachtige Overton Park, is het de perfecte plek om je te verdiepen in de visuele kunsten.

- Shopping in stijl: Van boetiekjes in het Cooper-Young District tot luxe winkels in Saddle Creek, Memphis biedt winkelmogelijkheden voor elk type shopper. Vind de perfecte herinneringen aan je reis of verwen jezelf met designerkleding en unieke kunstwerken.

- Ontdek de Stax Museum of American Soul Music: In dit museum, gevestigd in de originele Stax Records studio, kun je een reis maken door de geschiedenis van soulmuziek en zien hoe artiesten zoals Otis Redding en Isaac Hayes hun stempel op de muziekwereld drukten.

- Neem de tijd voor ontspanning in je hotel: Naast het verkennen van de stad, bieden de luxueuze hotelfaciliteiten ruimte voor ontspanning en verwenzorg. Boek een spabehandeling, neem een verfrissende duik in een zwembad op het dak, of geniet simpelweg van de serene sfeer van je kamer met uitzicht op de stad of de rivier.

In Memphis is luxe niet alleen tastbaar in de vorm van materiële genoegens, maar belichaamt het ook een ervaring die de ziel raakt. Van muzikale pelgrimstochten tot culinaire ontdekkingen, Memphis belooft een onvergetelijke vakantie vol ontdekkingen. Het is een plaats waar de weelde van het verleden harmonieus samengaat met het comfort en de innovatie van nu, en waar elk van de genoemde hotels een toegangspoort biedt tot deze onweerstaanbare combinatie van geschiedenis, cultuur en zuidelijke charme.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...