De Ritz-Carlton Grand Cayman heropent na luxe renovaties

The Ritz-Carlton, Grand Cayman is verheugd de heropening van het iconische resort vandaag aan te kondigen, op de datum waarop het zijn 16e verjaardag viert op de Kaaimaneilanden. Het resort debuteert met prachtig opnieuw ontworpen interieurs die tot leven zijn gebracht door Champalimaud Design 'We zijn verheugd om opnieuw gasten te verwelkomen in The Ritz-Carlton, Grand Cayman, een van onze meest geliefde resorts in het Caribisch gebied', aldus Donna McNamara, Vice President en Global Brand Leader voor The Ritz-Carlton.

'De vernieuwde look en feel van het resort is een uitstekend voorbeeld van het designethos van het merk Ritz-Carlton, namelijk om onze gasten een verfijnde en moderne ervaring te bieden die ook weerspiegelt wat een bestemming uniek maakt.' Het resort heeft een verfijnd nieuw ontwerp, geïnspireerd op de rijke geschiedenis en diverse culturele invloeden van de Kaaimaneilanden.

Een mix van moderne kustelegantie met de Britse Caribische stijl uit het midden van de eeuw, volledig gerenoveerde ruimtes weerspiegelen een bijgewerkt kleurenpalet met de diepe blauwen van de nachtelijke hemel van Cayman, levendige tinten groen geïnspireerd door de botanische wonderen van de eilanden, de witte en beige tinten van het gladde zand van het eiland, en de sprankelende tinten turkoois in de Caribische Zee. Gestructureerde inlays en scherpe randen accentueren de neoklassieke architectuur en leiden gasten op hun reis naar nieuwe ontdekkingen. Je voelt je hier echt als avonturier maar met een luxe accent.

Ingesloten achter majestueuze, ebbenhouten bogen bevindt zich de lobbylounge, die gasten verwelkomt in een comfortabele omgeving die uitnodigt tot verbinding. Evenzo knipogen de kamers en suites naar de geschiedenis van de bestemming met de ruige verfijning van de Britse West-Indische stijl, terwijl ze een eerbetoon zijn aan het kleurrijke heden en de mooie toekomst van het eiland met doelbewust gekozen kunstwerken, armaturen en rijke natuurlijke texturen.

De integratie van inheemse en geïnspireerde materialen verbindt gasten verder met de schoonheid van Cayman. De iconische Silver Palm Lounge van het resort heeft zijn geest behouden en beschikt over volledig nieuwe interieurs en een op maat gemaakte hardhouten kast, die gasten een verzameling heerlijke ontdekkingen zal bieden, van zeldzame rum tot eersteklas handgerolde sigaren uit het Caribisch gebied en zoete en heerlijke chocolaatjes gemaakt van de beste cacao van de regio.

Naast de openbare ruimtes en gastenverblijven, werden ook de vergaderruimten van het resort, waarvan bekend is dat ze de grootste gala'sen zakelijke groepen van Grand Cayman van over de hele wereld hosten, bijgewerkt. Deze vorstelijke ruimtes werden opnieuw ontworpen in lichte neutrale tinten van crème tot champagne met rijke, warme accenten op de hoge plafonds en touwdetails in de wandbekleding. Het pre-functionele gebied roept een klassiek rieten patroon op, terwijl de balzaal die ontwerpen deconstrueert tot een prachtig veld van geweven elementen. Verlichtingsarmaturen brengen het onderwaterleven naar het plafond, met sculpturale koraalkolonies van organische vormen waarbij elke koepel een unieke vorm heeft, net als in de natuur.

Een indrukwekkende collectie van in opdracht gemaakte en verzamelde lokale kunstwerken bevordert een diepere verbinding met de cultuur, geschiedenis en creativiteit van Cayman met als doel een meeslepende ervaring voor gasten te creëren. Als aanvulling op de openbare kunstcollectie is The Gallery, de al lang bestaande kunsttentoonstellingsruimte, die jarenlang de diepe band van het resort met zijn gemeenschap en zijn prachtige zeegezichten en erfgoed vertegenwoordigde door het werk van getalenteerde kunstenaars.

The Gallery zal de levendige beeldende kunstcultuur van Grand Cayman blijven benadrukken en de reis van de gasten verbeteren terwijl ze overstappen van de Resort Tower naar de Ocean Tower. 15 december markeert het begin van een spannend volgend hoofdstuk in de geschiedenis van ons resort. Met gasten in het middelpunt van alles wat we doen, zijn we verheugd om hen kennis te laten maken met ons onlangs opnieuw ontworpen resort, zegt Marc Langevin, General Manager van The Ritz-Carlton, Grand Cayman.

'Onze toekomstgerichte eigendomsgroep, Dart, heeft van harte geïnvesteerd in ons waardevolle eigendom, waarvan het resultaat nu zichtbaar zal zijn voor gasten om van te genieten. Omdat we de reisonderbreking als een kans zien, zijn we dankbaar dat Dart van deze tijd gebruik heeft gemaakt om het oorspronkelijke renovatieplan uit te breiden en een samenhangend en modern pand te creëren dat voldoet aan de eisen van de meest geavanceerde reizigers van vandaag.'

The Ritz-Carlton, Grand Cayman, een enclave van ontspanning en moeiteloze elegantie, is een vijfsterrenresort, dat een ongeëvenaarde service en doordachte voorzieningen biedt. Net als de Kaaimaneilanden zelf, combineert het nieuwe ontwerp van het resort wereldse invloeden met het unieke karakter van Cayman, wat resulteert in een hoogstaand maar levendig wandtapijt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...