Hotel Cheval Blanc gaat voor de eerste keer buiten Europa de Beverly Hills Golden Triangle behandelen

Een hotelversie van 'swerelds grootste luxe merknaam komt naar Beverly Hills en zal zeker het toch al drukke luxehotellandschap van de Gouden Driehoek opschudden. LVMH, het beroemde Franse luxeconglomeraat dat het overkoepelende bedrijf is voor ten minste 75 luxemerken: Louis Vuitton, Dior, Givenchy, Moet, Hennessy, Celine, Fendi, Stella McCartney, Tiffany, Loro Piano, Kenzo, Princess Yachts, TAG Heuer-horloges en Bulgari – om er maar een paar te noemen – heeft een luxe hoteldivisie die helemaal niet bekend is in de VS. Ondanks dat LVMH-voorzitter Bernard Arnault constant concurreert met Jeff Bezos en Elon Musk voor de rijkste man ter wereld; hij wordt geschat op ongeveer 200 miljard. De Cheval Blanc Hotel-divisie, gelanceerd in 2006, is tot nu toe niet buiten Europa uitgebreid.

Het begon ongeveer in dezelfde periode waarin andere luxemerken zich vestigden in hotels met hun namen: Armani, Versace, Lacroix, Ralph Lauren, Diane von Furstenburg. Cheval Blanc, wat letterlijk 'Wit Paard' betekent; heeft nu vijf vrij exclusieve 'maisons' in Frankrijk, Zwitserland en de Malediven. Nu plant het bedrijf een nog luxere, ambitieuzere aanwezigheid om over ongeveer drie jaar in de Gouden Driehoek te openen: Hotel Cheval Blanc Beverly Hills zal drie of vier jaar in beslag nemen en zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het auto- en voetverkeer in het gebied voor een lange tijd. Hun eerste uitstapje naar de Amerikaanse markt zal de hele zuidkant van het Little Santa Monica Blvd-blok tussen Beverly Drive en Rodeo beslaan.

LVMH kocht het lot van de voormalige Brooks Brothers (468 N. Rodeo) in 2018 voor een gerapporteerde 245 miljoen; ze kochten het land op 461 Beverly Drive, de voormalige locatie van The Paley Center (momenteel een Mr. Brainwash-museum), dat zijn deuren sloot in 2020, voor €80 miljoen in 2018. Als alles is gezegd en gedaan, kijk uit, Four Seasons , Peninsula, Luxe Hotel Rodeo Drive: Cheval Blanc wordt ontworpen door de beroemde New Yorkse architect Peter Marino, in samenwerking met LA'sGruen Associates. Het zal 115 kamers, een gelaagde daklijn, restaurants, een privéclub, 9 verdiepingen en meerdere pooldekken hebben.

Schetsen van het ontwerp van de Marino - hij is 'swerelds meest bekende architect van luxe winkels, waaronder LV, Chanel, Fendi, Zegna, Dior, Bulgari-winkels over de hele wereld, plus woningen overal van het Caribisch gebied tot Libanon tot Cap Ferrat - circuleren in het rond stad, met een volledig witte structuur van twee blokken lang met een fantastisch landschap. 'LVMH is al lang en succesvol aanwezig op Rodeo Drive', zei Bernard Arnault, voorzitter en CEO van de groep, vorig jaar in een aankondiging.

'We kijken ernaar uit om onze rol in de stad uit te breiden met deze uitzonderlijke nieuwe bestemming.' Vreemd genoeg zal Cheval Blanc BH doelbewust zakelijke conferentie- of balzaalruimten uitsluiten, die alle grote hotels in grote steden aanbieden. Dat komt omdat de nadruk van Cheval Blanc ligt op afzondering - geen feestgangers die ronddwalen op zoek naar beroemde gezichten. Het is bedoeld om de essentie van een privéclub te hebben.

Over Cheval Blanc Hotels

Cheval Blanc Hotels is een luxueuze hotelketen opgericht in 2006, onderdeel van de Franse luxegoederengroep LVMH. Het hotelmerk heeft momenteel vier hotels wereldwijd: Cheval Blanc Courchevel en Cheval Blanc Randheli in de Malediven, beide lid van de Leading Hotels of the World, en Cheval Blanc St-Tropez en Cheval Blanc Paris. Elk hotel heeft een unieke architectuur en ontwerp, samen met gepersonaliseerde service en voorzieningen zoals gastronomische restaurants, spa s, privéstranden en skiliften. De hotels bieden ook exclusieve ervaringen en activiteiten, zoals helikoptervluchten, wijnproeverijen, watersporten en meer. Cheval Blanc staat bekend om zijn aandacht voor detail, het gebruik van hoogwaardige materialen en producten, en een ongeëvenaarde gastervaring.

Cheval Blanc Hotels is een luxe hotelmerk dat eigendom is van LVMH, een Frans conglomeraat van luxegoederenbedrijven. Het hotelmerk heeft momenteel vijf vestigingen wereldwijd: in Courchevel en Saint-Tropez (Frankrijk), in de Malediven, in St. Barth en in Parijs (Frankrijk). Elk hotel heeft een uniek design en biedt luxe voorzieningen en diensten, waaronder restaurants met Michelin-sterren, spa s, privéstranden en meer. De kamers en suites zijn ontworpen met oog voor detail en zijn ingericht met exclusieve meubels en kunstwerken. Cheval Blanc streeft naar een gepersonaliseerde service en biedt gasten de mogelijkheid om hun verblijf op maat te maken met op maat gemaakte activiteiten en ervaringen. Het merk heeft zichzelf gepositioneerd als een icoon van de Franse levensstijl en heeft als doel om een onvergetelijke ervaring te bieden aan zijn gasten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...