Ontdek de beste luxe Ryokan in Japan

Japan staat wereldwijd bekend om zijn unieke cultuur, indrukwekkende tradities en de serene schoonheid van zijn landschappen. In de drukte van het dagelijkse leven vergeten we soms even te pauzeren en ons over te geven aan ontspanning en luxe. Voor diegenen die een ontsnapping zoeken uit de hectiek en zich willen verdiepen in de Japanse manier van leven, biedt een verblijf in een luxe Ryokan de perfecte oplossing.

Een Ryokan is een traditioneel Japans gastenverblijf dat zijn oorsprong vindt in de Edo-periode. Het combineert ouderwetse charme met hedendaags comfort en biedt bezoekers de unieke kans om te genieten van de Japanse gastvrijheid en eeuwenoude rituelen. In heel Japan zijn er verscheidene Ryokans te vinden waar je kunt genieten van een mix van luxe en traditie.

In het hart van Tokyo vind je Hoshinoya Tokyo, een Ryokan die moderne luxe naadloos integreert met traditionele elementen. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Sumida en je kunt ontspannen op tatami-matten terwijl je geniet van het comfort van moderne Japans stijlmeubels. Zelfs in de badkamers ervaar je luxe; deze zijn voorzien van zowel warme als koude baden. Een overnachting in een stapelbed begint bij een bedrag van 490 euro, een bedrag dat door velen wordt gezien als een investering in een ongeëvenaarde ervaring.

Verder weg, hoog in de Japanse bergen, ligt Kai Horaizante. Hier waan je jezelf tussen de wolken met uitzichten op het meer en de omliggende bergtoppen vanaf elke kamer. Kai Horaizante biedt twee soorten kamers: Ondanka met een futon en Hooshinaka kamers die ingericht zijn met een traditionele ligstijl. Afhankelijk van je voorkeur, beginnen de prijzen vanaf 690 euro per nacht.

Gora Kadan, gelegen in het Gora hot spring resort, staat bekend om het bieden van een authentieke Ryokan-ervaring en bestaat al meer dan een eeuw. Hier kun je niet alleen genieten van luxe accommodatie, maar ook deelnemen aan traditionele activiteiten zoals Theeceremonies, Taiko-trommel workshops en Ikebana-arrangementen. Voor diegenen die het verfijnde comfort zoeken, biedt Gora Kadan kamers met alle denkbare gemakken, waarvan de prijzen vanaf 1.400 euro per nacht beginnen.

Als je een liefhebber bent van natuurlijke hot springs, dan is Kurokawa Onsen de plek voor jou. Deze beroemde onsen ligt verscholen in de heuvels van Kyushu en biedt kamers met traditioneel meubilair in een antieke setting. De kamers zijn beschikbaar vanaf 450 euro per nacht.

Voor geschiedenisliefhebbers is Rikyu in Oost Kyoto een fascinerende keuze. Dit historische Ryokan dateert uit 1654 en heeft door de jaren heen zijn elegantie behouden. Rikyu belooft een superieure Ryokan-ervaring met een combinatie van authentieke Japanse meubels en moderne faciliteiten, zoals een bad gevuld met thermisch water en private tuinen. Een stapelbed is beschikbaar vanaf 380 euro per nacht.

Rashimatei Awara biedt een gastronomische ervaring waarbij je de magie van Awara proeft. Hier variëren de kamers van traditionele stijl tot modern comfort, en zijn de prijzen vanaf 950 euro per nacht.

De schoonheid van Sukawa Nyuto Onsen is wereldberoemd en wordt beschouwd als een van de mooiste baden in Japan. Hier kun je genieten van Ryokan-luxe in een privétuin of kiezen voor een Ryotei-kamer, waarvan de prijzen starten bij 2.150 euro per nacht.

Voor zij die verlangen naar een luxe Ryokan-ervaring: Japan biedt ongeëvenaarde mogelijkheden. Of je nu wenst te verblijven in een urban omgeving of in de rustgevende natuur van de bergen, er is altijd een Ryokan die aan je wensen tegemoetkomt. Ontdek de wereld van rust en weelde, en laat je meevoeren door de authentieke sfeer van een luxe Ryokan in Japan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...