Beroemd Zweedse Icehotel pakt uit met nieuwe ijskamers en suites

Op 10 december werd de ijskunst van dit jaar onthuld in het Icehotel aan de rivieroever in Jukkasjärvi, Zweden. Voor het 32e jaar op rij opende Icehotel de deuren van zijn jaarlijkse winterhotel, gevuld met fantastische kunstsuites en sculpturen volledig gemaakt van ijs en sneeuw. Tijdens twee intense weken hebben 27 kunstenaars van over de hele wereld, samen met het bouwteam van het hotel en creatief directeur Luca Roncoroni, dit jaar het winterhotel en al zijn kunst gebouwd en gecreëerd.

Naast de 12 kunstsuites in Icehotel 32 is er ook een speciale ijsceremoniezaal gebouwd door de kunstenaars Marjolein Vonk & Maurizio Perron. "We zijn ontzettend blij dat we eindelijk de ijskunst van dit jaar kunnen delen. Ik wil alle artiesten van dit jaar hartelijk bedanken, evenals het bouwteam voor het fantastische werk dat ze in de herfst hier in Jukkasjärvi hebben geleverd, zowel in Icehotel 32 als in Icehotel 365.

De gasten van dit jaar hebben iets heel speciaals te doen kijk uit naar!", zegt Malin Franck, CEO van Icehotel Onder de seizoenssuites kunnen gasten terug in de tijd reizen en de mysterieuze steegjes van Londen bezoeken in de kunstsuite "Dickensian Street", gecreëerd door Jonathan Green & Marnie Green. Of waarom niet slapen in een suite vol kippen in "Naar bed met de kippen", gemaakt door Edith Van de Wetering & Wilfred Stijger? In het thuisland van Edith en Wilfred, Nederland, betekent de uitdrukking "naar bed gaan met de kippen" vroeg naar bed gaan - niet dom om te doen in deze fantastische kunstsuite. Opnieuw zijn de artiesten erin geslaagd om betoverende kamers te creëren, waarvan ik zeker weet dat ze onze gasten naar droomwerelden zullen brengen en unieke herinneringen zullen creëren.

Elk jaar is het een inspiratie om getuige te zijn van de synergie tussen 70 geweldige individuen die samenkomen in Jukkasjärvi; kunstenaars, bouwers, lichtontwerpers en productiemedewerkers werken allemaal met het gemeenschappelijke doel om levensverrijkende momenten voor onze gasten te creëren. De beste beloning is om de glimlach van mensen te zien en je af te vragen als we de deuren openen voor weer een ander Icehotel., zegt Luca Roncoroni, Creative Director bij Icehotel Voor zij die nog niet goed op de hoogte zijn van Icehotel, elk jaar als de winter komt, vertraagt ​​het ongerepte water van de kronkelende rivier de Torne en bevriest het tot ijs.

Op een kille dag in 1989 werd het allereerste Icehotel met de hand gebeeldhouwd uit deze enorme ijsblokken die waren geoogst uit deze rivier die erlangs loopt. Vandaag de dag, meer dan drie decennia later, is het Icehotel een Zweeds monument geworden dat je een keer moet gezien hebben. Elke winter sinds het eerste en originele Icehotel werd gebouwd, komen gepassioneerde kunstenaars samen in het bescheiden stadje Jukkasjäarvi om een ​​nieuwe versie van dit Arctische wonder te bouwen. Wanneer de lente komt, wordt het hotel achtergelaten om te smelten en zijn weg terug naar de natuur te vinden. Elke komende winter brengt een unieke versie van het Icehotel en belooft een nieuwe reeks dierbare herinneringen die wachten om zich te ontvouwen in deze prachtige Zweedse bestemming. Het Icehotel staat dus op de bucketlist voor elk Arctisch avontuur.

Hoe dit Zweedse monument elk winterseizoen creatief wordt herontworpen en herboren, is echt een traktatie voor de zintuigen. Maar de echte ervaring zit hem in een nachtje hier overnachten. Accommodatie in het seizoensgebonden winterhotel varieert van standaard ijskamers tot meer elegante kunstsuites. IJskamers zijn ingericht met decor en bedden gemaakt van ijs. Kunstsuites bieden daarentegen een nog specialere ervaring - een verblijf in een kamer die uniek is ontworpen door kunstenaars in opdracht van over de hele wereld. Van nature is elke suite kortstondig en nooit eerder gemaakt. Gelukkig wacht iedereen die het bezoekt een buitengewone ervaring, ongeacht het seizoen. Bij ICEHOTEL 365, de nieuwste toevoeging aan dit Zweedse monument, kan iedereen die op ijs wil gaan, dit ongeacht het seizoen doen. Als het eerste permanente ijs- en sneeuwhotel ooit gebouwd, kunnen gasten nu het hele jaar door genieten van dit unieke Arctische avontuur.

Heb je je ooit voorgesteld dat je in een kamer van ijs slaapt? Dit en nog veel meer wordt voor u klaargemaakt in de enorme ijshal van 2100 vierkante meter. Tot de spannende attracties en activiteiten die wachten, behoren een kunsttentoonstelling met handgesneden ijssculpturen, een vijfgangenmenu met Scandinavische delicatessen en de beroemde Ice Bar, die drankjes serveert in unieke glazen uit ijs gesneden.

Kan een reis naar het noorden nog cooler worden dan dit? De nieuwe kunstsuites in Icehotel 365 bestaan ​​uit "Wanderlust" gemaakt door de Duitse kunstenaars Kristina Möckel & Sebastion Scheller, "Strobilus Land" gemaakt door de Zweedse Linda Vagnelind en "A midsummer night's dream" gemaakt door het Zweedse designduo Bernadotte & Kylberg.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...