Dhara Wellness Center - een unieke Ayurvedische ervaring aan het Gardameer

Het Dhara Wellness Center, gelegen in het Belfiore Park Hotel nabij het Gardameer aan de Venetiaanse kant in Italië, is een unieke wellnessbestemming die de traditionele principes van Ayurveda belichaamt. Ontworpen door Studio Alberto Apostoli, biedt dit wellnesscentrum een serene en harmonieuze omgeving waar gasten kunnen ontspannen en revitaliseren.

Het woord 'Dhara' betekent in het Sanskriet 'Stroom', 'Bron', 'Waterval'. Dit is de essentie van het Dhara Wellness Center, waar water de dominante ziel en het element van het centrum is. Het water stroomt vanuit de levende rots binnenin het centrum, breidt zich uit in alle richtingen en stroomt uit in het Gardameer. Alles keert terug naar de natuur, een cirkel die sluit en vrede en harmonie schenkt.

Het wellnesscentrum beslaat een hele verdieping van het hotel en is ontworpen volgens het 'principe van het leven', een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd als een Sanskriet-term. Het doel van dit project is om een verbinding en balans te creëren tussen de klassieke elementen die de Spa vormen, door middel van materialen, vormen, lichten, kleuren en studieruimtes. Het hele complex komt tot leven dankzij de prachtig uitgelichte constructiedetails en materialen die speciaal voor deze spa zijn gemaakt.

Een opvallend kenmerk van het resort is de grote olijfboom die tijdens de bouw op het terrein is geplaatst. De horizontaal geplaatste bamboe-elementen strekken zich uit langs de lange vloer die naar de Spa leidt, wat bijdraagt aan de natuurlijke en rustgevende sfeer. Daarnaast is er een gezellige ruimte, geschilderd in een zeer eigentijdse stijl met moderne meubels, waar gasten kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Het Dhara Wellness Center biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het welzijn van de gasten te bevorderen. Deze omvatten een bio-sauna (droog bad met olijf), een stoom bad met citroenen, een zoutwaterbad met osmotische drainerende werking, een warme waterval, een Kneipp bij de natuurlijke bron, een buiten jacuzzi op 5 meter van het meer, een binnen-buiten ontspanningsruimte, een tropische douche, een verkwikkende emmerdouche en Ayurvedische kruidenthee.

Het wellnesscentrum is geopend van 15.00 tot 19.15 uur van zondag tot vrijdag, met een toegangsprijs van € 30,00 per persoon voor twee uur. Hotelgasten hebben gratis toegang. De spa-kit, inclusief het gebruik van een badjas, een grote en een kleine handdoek, en een cadeau slipper, is inbegrepen in de prijs. De minimumleeftijd voor toegang is 16 jaar.

Het wellnesscentrum biedt ook een massagecentrum dat elke dag geopend is, behalveop dinsdag, met flexibele openingstijden op basis van beschikbaarheid. Dit holistische en esthetische centrum is gespecialiseerd in massages en behandelingen voor het welzijn van 'lichaam, geest en geest'. Het centrum maakt gebruik van 'groene producten', dat wil zeggen producten op basis van plantaardige ingrediënten, met de absolute garantie dat ze natuurlijk, effectief en veilig zijn.

Bovendien biedt het Dhara Wellness Center een exclusieve privé-spa-ervaring. Van 20.30 tot 22.30 uur van zondag tot vrijdag kunnen gasten genieten van twee uur exclusieve toegang tot de spa voor maximaal vier personen tegen een totale prijs van € 139,00. Voor een extra luxe ervaring kunnen gasten kiezen voor de optie van € 179,00, die een fles Spumante 'Metodo Classico' en een carpaccio van vers fruit omvat. De spa-kit is ook in deze prijs inbegrepen. Voor groepen van meer dan vier personen wordt een toeslag van € 20,00 per persoon in rekening gebracht.

De behandelingen in het Dhara Wellness Center zijn een fusie van het verre Oosten en ons Westen, waar specerijen zich vermengen met de citrusvruchten van de Middellandse Zee en teakhout verweven is met het eeuwenoude olijfhout. De sfeer wordt verder versterkt door de geuren, kleuren, muziek en smaken die in het centrum aanwezig zijn.

Het Dhara Wellness Center is meer dan alleen een spa; het is een plek waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust en harmonie. Het is een plek waar lichaam, geest en geest kunnen samenkomen en genezen. Of u nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen en tot rust te komen, of u wilt de traditionele principes van Ayurveda ervaren, het Dhara Wellness Center biedt een unieke en onvergetelijke wellness-ervaring.

Het Dhara Wellness Center is niet alleen een bestemming, maar ook een reis - een reis naar zelfontdekking, welzijn en harmonie. Het is een plek waar u kunt loslaten, ontspannen en vernieuwen. Of u nu een dag, een weekend of een week doorbrengt, u zult het Dhara Wellness Center verlaten met een gevoel van vernieuwde energie, balans en vrede.

Het Dhara Wellness Center nodigt u uit om deel te nemen aan deze reis. Kom en ervaar de rust, de harmonie en de helende kracht van Ayurveda. Kom en ontdek de bron van uw welzijn bij het Dhara Wellness Center.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.