Wellnesscentrum Dhara van Alberto Apostoli in Italië

Als het begrip „Ayurveda” je iets vertelt, dan zul je je zeker realiseren hoe dit nieuwe resort eruit ziet. Gelegen in het Belfiore Park Hotel, in de buurt van het Gardameer, aan de Venetiaanse kant, in Italië, is het wellnesscentrum ontworpen door Studio Alberto Apostoli.
Het Dhara Wellness Center strekt zich uit over een hele verdieping van het hotel. Gebaseerd op het „principe van het leven”, werd de Ayurveda-stijl voor het eerst gelanceerd als een Sanskrietterm. Dit project is bedoeld om een verbinding en een balans te creëren tussen de klassieke elementen die de Spa vormen, door middel van materialen, vormen, lichten, kleuren en studieruimtes. Het hele complex komt tot leven dankzij de prachtig uitgelichte constructiedetails en materialen die speciaal voor deze spa zijn gemaakt. De ontwerpers maakten gebruik van de locatie van het resort, van de natuurlijke bron die ze ontdekten tijdens het bouwen van de spa en van de lokale materialen.
Er staat een grote olijfboom in het resort die hier tijdens de bouw is geplaatst. Een uniek kenmerk is dat de horizontaal geplaatste elementen van bamboe zich uitstrekken langs de lange vloer die naar de Spa leidt. Er is ook een gezellige ruimte, geschilderd in een zeer eigentijdse stijl met moderne meubels.