The Alchemist's Garden is Gucci nieuwste parfumcollectie

Gucci heeft recentelijk een nieuwe en prachtige collectie van parfums gelanceerd, genaamd The Alchemist's Garden. De collectie omvat vier geparfumeerde oliën, zeven eaux de parfum, drie acque profumate en een geurkaars. De flessen hebben een ouderwetse uitstraling, vergelijkbaar met de apothekerspotten uit antieke apotheken. Ze zijn versierd met gouden letters en ongebruikelijke dierensymbolen.

Elke van de zeven eaux de parfum bevat een bloemig ingrediënt zoals amber, iris, mimosa, roos, viooltjes, hout of oud, en ze worden allemaal bewaard in decoratieve porseleinen flessen met fantasievolle namen en illustraties. De namen van de parfums zijn even betoverend als hun geuren, zoals "A Song for the Rose", "The Voice of the Snake" en "The Eyes of the Tiger".

Naast de eaux de parfum, zijn er ook drie acque profumate. Deze flessen bevatten heerlijke geuren zoals lavendel, cipressen en bois. De geparfumeerde oliën worden geleverd in gelakte glazen flessen met indrukwekkende decoraties. De oliën hebben geuren zoals roos, violet, oud en bois modern.

De geurkaars "The Virgin Violet" is een delicate mix van muskus- en irisblaadjes, met violette extracten en een zachte geur. De applicator van de oliën heeft een vintage touch door de glazen pipetstijl.

De prijzen variëren tussen de 160 euro voor de eaux de parfum, de 220 euro voor de geparfumeerde oliën en de 290 euro voor de acque profumate. De geurkaars kost 240 euro. The Alchemist's Garden is nu verkrijgbaar in geselecteerde winkels van Gucci en online.

Elke geur in The Alchemist's Garden-collectie heeft zijn eigen unieke karakter en is ontworpen om de zintuigen te prikkelen. De parfums zijn geïnspireerd op de traditionele Italiaanse kunst van parfumerie en zijn gemaakt met behulp van de hoogste kwaliteit ingrediënten.

Het proces van het creëren van deze collectie is net zo bijzonder als de geuren zelf. Gucci heeft samengewerkt met een meester-parfumeur, Alberto Morillas, die bekend staat om zijn uitzonderlijke vaardigheden en creativiteit op het gebied van parfumerie. Samen met Alessandro Michele, creatief directeur van Gucci, hebben ze de perfecte geurcombinaties gecreëerd om een onvergetelijke ervaring te bieden aan degenen die de collectie dragen.

De verpakking van de collectie is ook uniek en speciaal ontworpen om de geuren te complementeren. De porseleinen flessen zijn versierd met symbolen die doen denken aan de geuren die erin zitten, terwijl de gouden letters een gevoel van luxe en verfijning uitstralen. De gelakte glazen flessen van de geparfumeerde oliën zijn ook prachtig versierd en zijn een ware lust voor het oog.

The Alchemist's Garden-collectie is een eerbetoon aan de ambachtelijke kunst van parfumerie en de rijke geschiedenis van Italië op dit gebied. De geuren zijn bedoeld om de drager een gevoel van luxe en verfijning te geven, en elke geur in de collectie heeft zijn eigen unieke verhaal en persoonlijkheid.

The Alchemist's Garden-collectie van Gucci

  • Vier geparfumeerde oliën: deze oliën worden geleverd in gelakte glazen flessen met indrukwekkende decoraties en hebben elk hun eigen unieke geur. De oliën hebben namen als "A Forgotten Rose", "The Violet Kiss", "Nocturnal Reverie" en "Ode on Melancholy". De applicator heeft een vintage touch door de glazen pipetstijl.

  • Zeven eaux de parfum: elke eau de parfum bevat één bloemig ingrediënt en wordt bewaard in een decoratieve porseleinen fles met fantasievolle namen en illustraties. De zeven geuren zijn "A Song for the Rose", "The Voice of the Snake", "The Eyes of the Tiger", "The Virgin Violet", "The Last Day of Summer", "Tears of Iris" en "Winter's Spring". Elk parfum heeft zijn eigen unieke karakter en geurcombinatie, van roos en muskus tot cederhout en mimosa.

  • Een geurkaars: de geurkaars draagt de titel "The Virgin Violet" en heeft een delicate mix van muskus- en irisblaadjes, met violette extracten en een zachte geur. De kaars is perfect om in huis te hebben voor een ontspannen sfeer en om de zintuigen te prikkelen.

  • Drie acque profumate: deze flessen brengen heerlijke geuren zoals de lavendel van "Moonlight Serenade", cipressen uit "A Winter Melody" en bois van "Fading Autumn". De acque profumate kunnen worden gebruikt als een lichte parfum of als een verfrissende mist.

Elk item in de collectie is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. De flessen zijn versierd met symbolen die doen denken aan de geuren die erin zitten, terwijl de gouden letters een gevoel van luxe en verfijning uitstralen. Het creatieve proces van het ontwerpen van de geuren en het kiezen van de ingrediënten was zeer zorgvuldig en is het resultaat van een samenwerking tussen Gucci's creatief directeur Alessandro Michele en meester-parfumeur Alberto Morillas. Samen hebben ze de perfecte geurcombinaties gecreëerd om een onvergetelijke ervaring te bieden aan degenen die de collectie dragen.

The Alchemist's Garden-collectie van Gucci is een eerbetoon aan de ambachtelijke kunst van parfumerie en de rijke geschiedenis van Italië op dit gebied. Elk item in de collectie biedt een unieke ervaring voor de zintuigen en is ontworpen om de drager een gevoel van luxe en verfijning te geven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.