Kenzo World parfum - een verfrissende en beschermende geur

Het beroemde modehuis KENZO heeft onlangs hun nieuwste geur geïntroduceerd genaamd "Kenzo World". Dit is het eerste zintuiglijke product dat is ontwikkeld door de nieuwe art directors van het bedrijf, Humberto Leon en Carol Lim. Dit dynamische duo komt uit Californië en was ook verantwoordelijk voor de herfst-wintercollectie 2013 van het merk, die meteen een hit was vanwege het interessante oogmotief.

Het oogmotief, dat staat voor spirituele krachten en bescherming, dient als inspiratie voor zowel de verpakking als de fles van deze nieuwe geur. De geurcreatie werd toevertrouwd aan Francis Kurkdjian, een meesterparfumeur die een briljante mix bedacht die bedoeld was om je ziel energie te geven.

De verfrissende geur van Kenzo World heeft een groot bloemenboeket, zoals je zou verwachten van Kurkdjian, die het baseerde op een flinke portie Ambroxan. De bloemen aroma's passen perfect bij het aantrekkelijke ontwerp van de fles, die zeer mannelijk is qua uiterlijk en ruwheid uitstraalt dankzij een rubberen dop en een geometrische precisie van de lijnen.

De fles is voorzien van een metalen bedeltje dat de leerling vertegenwoordigt, wat sommige mensen misschien wat vreemd vinden, maar dit draagt juist bij aan de beschermende en spirituele betekenis van het oogmotief. Kenzo World is een unieke geur die niet alleen heerlijk ruikt, maar ook een diepere betekenis heeft en perfect past bij de filosofie van het merk.

Het is interessant om op te merken dat de geurcreatie van Kenzo World is geïnspireerd op de energie van de ziel. Dit is een nieuw concept dat is geïntroduceerd door de art directors van Kenzo, Humberto Leon en Carol Lim. Het bloemenboeket is voornamelijk gebaseerd op Ambroxan, dat zorgt voor een verfrissende en energieke geur. Het ontwerp van de fles is ook opmerkelijk, met een ruwe uitstraling en geometrische precisie van de lijnen, waardoor het een mannelijk uiterlijk heeft. De rubberen dop en het metalen bedeltje in de vorm van een leerling zorgen voor een interessante touch. 

Over Ambroxan

Ambroxan is een synthetische geurstof die veel wordt gebruikt in parfums. Het is een van de belangrijkste componenten van ambergris, een zeldzaam en kostbaar materiaal dat wordt geproduceerd door de walvisachtige potvis en dat van nature wordt gebruikt als fixatief in parfums. Ambroxan heeft een warme, muskusachtige en houtachtige geur die doet denken aan ambergris. Het heeft een langdurige werking en kan de basis vormen voor een breed scala aan geuren, van licht en bloemig tot zwaar en sensueel.

Ambroxan wordt vaak gebruikt in unisex- en mannenparfums vanwege de aardse en mannelijke kwaliteit van de geur. Het is ook een populair ingrediënt in nicheparfums vanwege de complexiteit en veelzijdigheid van de geur. Hoewel het oorspronkelijk werd ontwikkeld als alternatief voor ambergris vanwege de schadelijke impact op walvissen, is ambroxan nu een belangrijk ingrediënt in de parfumindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.