Chopard onthult exclusieve parfumcollectie ter ere van het Filmfestival van Cannes

Chopard, een naam die onlosmakelijk verbonden is met de wereld van de glitter en glamour, heeft zijn imperium van luxe eens te meer uitgebreid. Het befaamde Zwitserse merk, dat al decennialang de harten van vele liefhebbers van hoogwaardige sieraden en horloges sneller doet kloppen, heeft onlangs een exclusieve lijn van parfums onthuld. Deze gebeurtenis was strategisch getimed om samen te vallen met de feestelijke viering van de zeventigste verjaardag van het Filmfestival van Cannes.

Deze lancering markeert Chopard'savontuurlijke tocht in de weelderige wereld van geuren. Het is een natuurlijke uitbreiding voor het merk dat bekend staat om zijn streven naar perfectie en schoonheid. De nieuwe parfumcollectie is een eerbetoon aan de grandeur en het betoverende aura van Cannes, een plek waar filmsterren en cineasten jaarlijks samenkomen om de kunst van cinema te vieren.

De collectie bestaat uit vier verbluffende geuren, ieder met een eigen karakter en verhaal, passend bij verschillende persoonlijkheden en momenten. Wat direct opvalt aan deze parfumlijn zijn de flacons, die als juwelen glinsteren. De ontwerpen zijn versierd met goudkleurige doppen en verwijzen naar de trofeeën die uitgereikt worden tijdens het Filmfestival. Elke flacon eert subtiel de prestigieuze Palme d Or en straalt pure luxe uit.

Om de geurcreaties naar een hoger niveau te tillen, heeft Chopard de handen ineengeslagen met Firmenich, een gerenommeerd bedrijf in de wereld van parfums. De keuze voor meester-parfumeurs Nathalie Lorson en Alberto Morillas was geen toeval. Beiden zijn begiftigd met een rijke ervaring en een bewonderenswaardige creativiteit, wat hen de perfecte ambassadeurs maakt voor de geurencollectie van Chopard.

De eerste geur in de collectie, Magnolia Au Vetiver du Haiti, is een verrassend huwelijk tussen de tedere bloemen van magnolia en de robuuste, aardse tonen van Haïtiaanse vetiver. Het is een geur die intrigeert, dankzij de harmonie tussen de fluweelachtige zachtheid van de magnolia en de mannelijke kracht van de vetiver.

Vervolgens is er Vetiver Haiti Au The Vert, die ons meeneemt naar een serene wereld met de kalmerende essentie van groene thee, gecombineerd met de kenmerkende houtachtige geur van Haïtiaanse vetiver. Het resultaat is een geur die zowel verfrissend als elegant is en een gevoel van rust en zuiverheid met zich meebrengt.

Met Vanille de Madagascar biedt Chopard een geheel andere ervaring. Deze geur is als een warme omhelzing met zijn rijke en zoete aroma'svan vanille uit het exotische Madagaskar. Het is een geur die verleidt en herinneringen oproept aan verre landen en romantische avonden.

De laatste geur, Neroli a la Cardamome du Guatemala, is wellicht de meest bloemige en frisse geur van de lijn. De combinatie van de sprankelende neroli en de specerijen van kardemom uit Guatemala zorgt voor een dynamische en moderne geur die de zintuigen prikkelt en een onmiskenbare indruk achterlaat.

Alle vier geuren van Chopard belichamen de essentie van het merk: excellentie en verfijning. Ze zijn samengesteld met een selectie van de beste ingrediënten van over de hele wereld, zorgvuldig gekozen en samengevoegd om een uniek palet aan geuren te creëren die de drager meeneemt naar een wereld van herinneringen en emoties.

Deze nieuwe parfumlijn van Chopard is meer dan een reeks aangename aroma s; het is een collectie van olfactieve kunstwerken die het erfgoed van Chopard en de pracht van het Filmfestival van Cannes belichaamt. Wie op zoek is naar dat beetje extra verfijning en een vleugje luxueuze glamour in het dagelijks leven, zal vinden dat deze parfums de essentie van een speciale avond op de rode loper vangen. Chopard bevestigt hiermee zijn status als symbool van luxe, nu ook in de wereld van haute parfumerie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.