Louis Vuitton lanceert nieuwe parfumlijn met zeven eaux de parfums

Louis Vuitton heeft een nieuwe parfumlijn gelanceerd met zeven vrouwelijke eaux de parfums, ontwikkeld door meesterparfumeur Jacques Cavallier. Geïnspireerd door de eerste reisflessen en geuren van Louis Vuitton uit het begin van de 20e eeuw, vertegenwoordigt deze nieuwe collectie een universum vol emoties en avontuur.

Naast de prachtige flessen, biedt de collectie ook verschillende koffers en miniaturen aan. De Franse actrice Léa Seydoux vertegenwoordigt de geuren van het bedrijf in de reclamecampagne. De parfums zijn beschikbaar in verschillende flessen en kunnen worden bijgevuld bij een parfumfontein.

Een aantal geuren uit de collectie zijn onder andere Rose des Vents, Turbulences, Dans la Peau, Apogée, Contre Moi, Matière Noire en Mille Feux.

  • Rose des Vents: Een prachtige bloemige geur met een trio van Turkse roos, Bulgaarse roos en absolute Centifolia-roos. Het is een geur die de schoonheid van de natuur weerspiegelt en tegelijkertijd een gevoel van avontuur en reislust oproept.

  • Turbulences: Een geur die doet denken aan de frisse geur van bloemen en natuurlijk rundleer. De tuberoos is het hart van deze geur en wordt omringd door een boeket van andere bloemen, waardoor een intense en verleidelijke geur ontstaat.

  • Dans la Peau: Deze geur is geïnspireerd op de sensuele geur van huid op huidcontact en heeft een mix van jasmijn, magnolia en musk. Het is een subtiel parfum dat op de huid lijkt te smelten en zorgt voor een intense en onvergetelijke geurervaring.

  • Apogée: Dit is een delicate geur die doet denken aan de lente, met noten van lelietje-van-dalen en een vleugje jasmijn. Het is een lichte en luchtige geur die perfect is voor de lente en de zomer.

  • Contre Moi: Een Oriëntaalse geur met noten van vanille, amandel en witte musk. Het is een geur die warmte en intimiteit uitstraalt en perfect is voor de wintermaanden.

  • Matière Noire: Een mysterieuze en intense geur met noten van zwarte bes, patchouli en agarhout. Het is een geur die doet denken aan de donkere nacht en het perfecte parfum is voor degenen die graag een statement maken.

  • Mille Feux: Een sprankelende en lichtgevende geur met noten van sambac jasmijn en musk. Het is een geur die de essentie van een feestelijke avond vastlegt en perfect is voor speciale gelegenheden.


Over Jacques Cavallier

Jacques Cavallier is een gerenommeerde Franse parfumeur en een van de meest gewaardeerde meesterparfumeurs ter wereld. Hij werd geboren in Grasse, Frankrijk, in 1962, en is een derde generatie parfumeur. Zijn grootvader en vader waren ook actief in de parfumindustrie en werkten voor gerenommeerde bedrijven zoals Chanel en Firmenich.

Jacques Cavallier begon zijn carrière bij het parfumbedrijf Charabot en sloot zich later aan bij het parfumhuis van Louis Vuitton als meesterparfumeur in 2012. Sindsdien heeft hij verschillende succesvolle parfums gecreëerd voor het merk, waaronder de nieuwe collectie van zeven vrouwelijke eaux de parfums.

Cavallier staat bekend om zijn creatieve en innovatieve aanpak bij het creëren van parfums. Hij heeft een aantal belangrijke prijzen gewonnen in de parfumindustrie, waaronder de "Parfumeur van het Jaar" award van de Franse Academie voor Parfum en de "Lifetime Achievement" award van het Amerikaanse Fragrance Foundation.

Jacques Cavallier wordt geroemd om zijn unieke vermogen om geuren te creëren die een emotionele reactie opwekken bij de drager. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe geuren en ingrediënten om zijn vaardigheden als parfumeur te verfijnen en te verbeteren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.