Tom Ford onthult speciale limited edition van Black Orchid in samenwerking met Lalique

Tom Ford, de vermaarde Amerikaanse modeontwerper die ook niet meer weg te denken is uit de wereld van luxe parfums, heeft in samenwerking met het prestigieuze Franse kristalhuis Lalique een speciale limited edition van zijn beroemde Black Orchid geur onthuld. De geur, die zijn debuut maakte in 2006, is sindsdien omarmd door liefhebbers van unieke en sensuele aroma'sover de hele wereld.

Het exclusieve karakter van deze limited edition is al direct duidelijk door de oplage: slechts 1200 gelukkigen hebben de kans om dit kunstwerk in huis te halen. Wat deze editie zo bijzonder maakt, is niet alleen de inhoud maar ook de verpakking ervan. De flacon, een waar meesterwerk van Lalique, is immers niet minder dan een prachtig stukje handwerk gemaakt van het fijnste kristalglas.

Het ontwerp van de flacon is geïnspireerd door de elegante vormen en zijdezachte textuur van de zwarte orchidee, een bloem die zowel in de naam als in de geur van het parfum verweven is. Met uiterste precisie en vakmanschap is elk detail van de bloemblaadjes in het kristal gegraveerd, waardoor de flacon een betoverende schoonheid uitstraalt die de inhoud eer aandoet.

Ondanks de beperkte hoeveelheid van slechts 15 ml, is de geur in deze flacon de meest geconcentreerde versie van Black Orchid die er bestaat. Hierdoor wordt de ervaring van de geur nog intenser – een fascinerend palet van truffels, Franse jasmijn, zwarte bes en oosterse chypre-elementen komt tot leven bij elke aanraking met de huid.

De Black Orchid limited edition is tevens een knipoog naar de essentie van luxe en exclusiviteit die Tom Ford altijd heeft vertegenwoordigd. De geur blijft trouw aan de originele creatie, maar is versterkt om een nog langduriger en diepere indruk na te laten. Dit maakt het niet alleen een parfum, maar ook een statement stuk voor verzamelaars en kenners van geuren.

De schaarste en het hoge kwaliteitsniveau van deze uitgave worden weerspiegeld in de prijs: €815 EUR per flacon van 15 ml maakt het een aanzienlijke investering. Maar voor zij die in staat zijn dit bedrag neer te leggen, biedt het de kans om eigenaar te worden van iets werkelijk unieks – een object dat zowel als geur als kunstobject in waarde zal blijven toenemen.

De lancering van deze limited edition is een teken van de voortdurende zoektocht van Tom Ford om de grenzen van luxe en design te verleggen. In een carrière die begon bij Gucci en zich uitbreide naar Yves Saint Laurent, heeft hij altijd de kunst verstaan om esthetiek en kwaliteit te combineren. Sinds de oprichting van zijn eigen merk in 2005 heeft Ford niet alleen een impact gehad op de mode-industrie, maar heeft hij ook naam gemaakt in de wereld van brillen, cosmetica en natuurlijk parfums.

Dat Ford ook succesvol is in de filmindustrie, blijkt uit zijn werk als regisseur en producent van films als "A Single Man" en "Nocturnal Animals". Zijn veelzijdige talent en bijdragen aan verschillende domeinen van de creatieve industrie hebben hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder CFDA Awards en British Fashion Awards.

Terugkerend naar de essentie van dit moment, is de limited edition Black Orchid Lalique-flacon een symbool van de samensmelting tussen kunst en luxe. Beschikbaar via de officiële website van Tom Ford, is het een collector’s item dat de essentie van een decennium aan geurexcellentie belichaamt. De vraag is groot en de verwachting is dat deze flacons snel uitverkocht zullen zijn; een echte must-have voor de ware liefhebber van Tom Ford en alles wat hij vertegenwoordigt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.