Dr. Frankie Jackson-Spence over Podcasts en welzijnsroutines

Als artsen weten Dr. Frankie Jackson-Spence en haar collega'shet een en ander over stress. Lange uren en hoge druk zijn alledaags in hun veld. Echter, Dr. Jackson-Spence, een arts in het Londense ziekenhuissysteem met specialisaties zoals algemene interne geneeskunde en endocrinologie, heeft zich onderscheiden door haar benadering van gezondheid en welzijn buiten de klinische setting.

In tegenstelling tot de hectiek van het ziekenhuisleven, vindt Dr. Jackson-Spence rust in haar welzijnsroutine die een combinatie is van lichaamsbeweging, goed eten, mindfulness en slaap. Ze is ook de maker van 'The Lifestyle First Podcast', een platform waarop ze gesprekken voert met experts over gezondheid en geluk.

De arts benadrukt het belang van een preventieve aanpak van gezondheid. Ze legt uit dat voor het behoud van een goede gezondheid, het aanpakken van lifestylefactoren essentieel is. Dit omvat elementen zoals voeding, lichaamsbeweging, slaap en stressmanagement, die allemaal fundamenteel zijn voor zowel fysieke als mentale welzijn.

Jackson-Spence erkent dat iedereen uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is. Daarom moedigt ze mensen aan om zelfzorg op te nemen op een manier die voor hen werkt. Ze erkent dat haar eigen routine wellicht niet voor iedereen ideaal is, maar ze deelt deze als inspiratie en benadrukt het belang van consistentie en balans.

Haar ochtend begint typisch met een vroege start, waarbij ze beweegt voordat ze aan haar klinische verplichtingen begint. Ze beoefent een mix van cardiotraining en krachttraining, omdat ze gelooft in de voordelen van beide voor lichaam en geest. Beweging ziet ze als een krachtige manier om de dag positief te beginnen en stress te beheersen.

Voeding is een ander cruciaal aspect van haar levensstijl. Dr. Jackson-Spence streeft naar een evenwichtig dieet dat rijk is aan plantaardige voedingsmiddelen. Ze richt zich op het binnenkrijgen van veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten, en zorgt ervoor dat ze voldoende water drinkt. Ze vermijdt strikte diëten en verkiest een meer holistische benadering die duurzaam is op lange termijn.

Mindfulness is een andere sleutelcomponent in de welzijnsroutine van Dr. Jackson-Spence. Ze erkent dat het leven als arts hectisch kan zijn, dus gebruikt ze mindfulness om te ontkoppelen en haar geest te kalmeren. Of het nu gaat om meditatie, ademhalingsoefeningen of gewoon genieten van stilte, deze technieken helpen haar bij het managen van stress.

Slaap is het laatste maar niet minder belangrijke onderdeel van haar routine. Dr. Jackson-Spence beschouwt slaap als het fundament van gezondheid en probeert elke nacht 7-9 uur te slapen. Ze benadrukt dat slaap niet alleen de fysieke herstel bevordert, maar ook essentieel is voor cognitieve functies en emotioneel welzijn.

Naast haar dagelijkse routine, zet ze zich in voor educatie en bewustwording rond gezondheidsthema'svia haar podcast. Deze geeft luisteraars praktische adviezen en inzichten van gezondheidsexperts en draagt bij aan een holistische benadering van gezondheidszorg. Haar doel is om mensen te empoweren met kennis en hen aan te moedigen een actieve rol te spelen in hun eigen gezondheid.

Dr. Jackson-Spence'sbenadering van gezondheid is er een die toegankelijkheid en persoonlijke verantwoordelijkheid benadrukt. Ze stimuleert een open dialoog over welzijn en pleit voor een gebalanceerde levensstijl die rekening houdt met de vele facetten van gezond leven.

Podcasts hebben zich snel ontwikkeld als een invloedrijk medium voor gezondheidseducatie en bewustwording. Met de toename van mobiele technologie en streamingdiensten is er een explosie van podcasts met verschillende thema s, waaronder die gericht op gezondheid en welzijn. Artsen zoals Dr. Jackson-Spence gebruiken dit platform om met een breder publiek te communiceren en waardevolle informatie te verstrekken op een toegankelijke en persoonlijke manier.

Een gepersonaliseerde benadering van gezondheid wordt steeds populairder. In plaats van standaardoplossingen bieden zorgverleners zoals Dr. Jackson-Spence advies op maat, rekening houdend met de individuele omstandigheden van de patiënt. Dit betekent het verkennen van persoonlijke doelen, levensstijl, erfelijke factoren en sociale omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de gezondheid.

Tenslotte is er een verschuiving merkbaar binnen de gezondheidszorg, van een reactief naar een meer proactief en preventief model. Preventieve gezondheidszorg gaat over het nemen van stappen om ziekte te voorkomen en gezondheid te bevorderen, in plaats van alleen te behandelen wanneer ziekte zich voordoet. Dit benadrukt het belang van gezonde levensstijlkeuzes, zoals die door Dr. Jackson-Spence worden gepromoot, en onderstreept het belang van zelfzorg en welzijnseducatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.