In de tuin van goed en kwaad - de verbluffende parfum trilogie van Kilian Hennessey

Doorheen de geschiedenis is het tijdloze conflict tussen goed en kwaad, heilig en zondig, in talloze verhalen belicht. Kilian Hennessey heeft dit universele thema van de Oorspronkelijke Zonde kunstig verwerkt in zijn indrukwekkende parfumtrilogie "In the Garden of Good and Evil". Hoewel de collectie voor de winter debuteerde, is het een vermelding waardig die we simpelweg niet konden overslaan.

Het eerste parfum, "In the City of Sin", zet de toon voor deze meeslepende trilogie met zijn weelderige, kruidige geur. Het parfum doet denken aan een stad zonder grenzen of regels, vol verleidingen. Het boeiende aroma omvat fruitige en kruidige tonen, waaronder komijn en roze peper, met kardemom als dominante noot. Bovendien zijn bij een nauwkeurige analyse ook noten van cederhout, muskus, patchoeli, pruim en roos waarneembaar.

De tweede in de reeks, "Forbidden Games", verkent de verleiding van sappig, rijp fruit. Het bezit noten van perzik en appel, aangevuld met florale ondertonen van geranium, jasmijn en roos, die tot rust komen tegen een achtergrond van opoponax, vanille en honing.

De trilogie wordt afgesloten met "Good Girl Gone Bad", ontworpen voor vrouwen die hun leven ten volle omarmen. Het opvallende aroma is een mengsel van jasmijn, aangevuld met andere geuren zoals osmanthus, roos, tuberoos en narcis. Het verhaal wordt afgerond met bosrijke tonen van patchouli en vetiver.

Elk parfum uit de "In the Garden of Good and Evil" trilogie van Kilian Hennessey is verpakt in een bijzondere witte fles, gehuisvest in een witte clutch, versierd met een gouden slang. De prijs voor elke 50mm fles is omgerekend ongeveer €200.

  • "In the City of Sin" - Deze geur is de opener van de collectie, en stelt een stad zonder grenzen of regels voor, vol verleidingen. Dit parfum heeft een rijke, kruidige geur die fruitige en kruidige tonen combineert. De aanvankelijke geur van komijn en roze peper wordt versterkt door de dominante noot van kardemom. Bij nauwkeurige analyse komen ook tonen van cederhout, muskus, patchoeli, pruim en roos naar voren, wat bijdraagt aan de gelaagde complexiteit van deze verleidelijke geur.

  • "Forbidden Games" - De tweede in de reeks, dit parfum verkent de verleiding van sappig, rijp fruit. De hoofdnoten van perzik en appel worden aangevuld met bloementonen van geranium, jasmijn en roos. Deze geuren rusten tegen een achtergrond van opoponax, vanille en honing, wat zorgt voor een zoete en verleidelijke basis.

  • "Good Girl Gone Bad" - De laatste in de trilogie, dit parfum is ontworpen voor vrouwen die hun leven ten volle leven en genieten. Het dominante aroma is jasmijn, dat wordt aangevuld met geuren van osmanthus, roos, tuberoos en narcis. Bosrijke tonen van patchouli en vetiver ronden dit complexe en aantrekkelijke parfum af.

Over Kilian Hennessey

Kilian Hennessey is een gerenommeerde naam in de wereld van luxe parfums. Hij is een Fransman van adellijke afkomst en een erfgenaam van het wereldberoemde Hennessey-conglomeraat, bekend om zijn premium cognac. Kilian's interesse lag echter niet bij dranken, maar bij geuren.

Na zijn studie aan het gerenommeerde Franse instituut voor parfumerie, ISIPCA, begon Kilian zijn carrière bij grote parfumhuizen zoals Dior, Alexander McQueen, en Giorgio Armani. Deze ervaring heeft hem een diepgaand inzicht gegeven in de complexe wereld van geuren en luxe.

In 2007 begon hij zijn eigen merk, By Kilian, met de ambitie om de haute parfumerie nieuw leven in te blazen. Kilian staat bekend om zijn extravagante en luxueuze benadering van parfumerie, waarbij hij geur ziet als een verlengstuk van iemands persoonlijkheid. Zijn parfums zijn vaak complex, verfijnd en verrassend, met thema's variërend van liefde en sensualiteit tot verleiding en verlies. Zijn verpakkingen zijn net zo decadent, vaak met opvallende details zoals handgemaakte dozen en zwaar glas.

Kilian's filosofie over duurzaamheid is ook een belangrijk aspect van zijn merk. Hij heeft het concept van "eco-luxe" gepopulariseerd, waarbij klanten hun flessen kunnen laten navullen in plaats van nieuwe te kopen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.