Christian Dior & Michel Othoniel bundelen krachten voor exclusieve J'adore L'Absolu

Een intrigerende ontwikkeling in de wereld van luxe parfums komt van het prestigieuze modehuis Christian Dior. Ze lanceren naar verluidt een speciale editie van hun iconische geur, J'adore L'Absolu. De unieke presentatie van deze editie belichaamt de exclusiviteit van het parfum zelf, waarbij de fles een bijzonder aspect van het ontwerp vertegenwoordigt.

Deze artistieke samenwerking werd gerealiseerd met Michel Othoniel, een internationaal erkende Franse kunstenaar, die samenwerkte met Delphine Arnault, lid van de raad van bestuur van LVMH. Ze onthulden de opvallende nieuwe fles voor J'adore L'Absolu, een ontwerp dat de uitzonderlijke, voluptueuze en verfijnde aspecten van de geur zelf weerspiegelt.

De oorspronkelijke fles van het parfum, even exclusief, heeft een prachtig ontwerp met dunne gouden banden die een tribaal motief vormen, vergelijkbaar met een halsketting. Dit ontwerp roept de tradities op van de Kayan Lahwi-stammen, waar vrouwen hun nek verlengen met gestapelde koperen nekspoelen.

Bij het opnieuw uitvinden van dit ontwerp voor de speciale editie, interpreteerde Othoniel deze esthetiek op een innovatieve manier. Hij speelde met het concept van vrijheid en verlangen, en transformeerde de gouden draadkraag in een ontrafelende glasdraad rond de hals van de fles, wat een gevoel van oneindigheid, vrijheid en levensplezier oproept.

Het vervaardigen van de glazen fles was een zorgvuldig proces, waarbij de beroemde Murano-glasblazers uit Venetië werden ingeschakeld. Met hun hulp werden goudvlekken gesmolten in het hete glas om een glinsterende versiering te creëren. Het resultaat is een uniek meesterwerk - elk vervaardigd exemplaar is absoluut uniek.

Het parfum zelf, J'adore L'Absolu, is even exclusief. De geur intensiveert de sensualiteit, passie en intensiteit van bloemige tonen door harmonieuze en zoete combinaties van levendige damastroos, Arabische jasmijn en weelderige Indiase tuberoos.

Het kunstwerk van Othoniel, de Artist Edition, is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 300 stuks. Voor elke fles moet je ongeveer €3000 neertellen.

De exclusieve fles is meer dan een container voor het parfum. Volgens de ontwerper, Othoniel, is de fles een waar juweel en een persoonlijk verlengstuk, een accessoire dat met ons beweegt en altijd kostbaar blijft. "Het is een manier om een statement te maken, te manipuleren", stelt hij.

De glazen fles is het product van eeuwenoude tradities en vakmanschap. Het werd handgemaakt door de gerenommeerde glasblazers van Murano in Venetië, Italië. Deze kunstenaars, bekend om hun vaardigheid en aandacht voor detail, hebben een techniek toegepast die het mogelijk maakt om kleine vlekken bladgoud in het gesmolten glas te smelten, waardoor de fles een unieke, fonkelende uitstraling krijgt.

Met dit unieke ontwerp heeft Othoniel een object gecreëerd dat de kijker uitnodigt om te ontdekken, aan te raken en te koesteren, net als het kostbare parfum dat het bevat. De fles roept een gevoel van vrijheid en oneindigheid op, wat de essentie van de geur weerspiegelt.

De geur zelf, J'adore L'Absolu, is een viering van vrouwelijkheid en sensualiteit. Het versterkt de bloemige tonen van het originele parfum met levendige, zoete accenten van Damask-roos, Arabische jasmijn en weelderige Indiase tuberoos. Deze prachtige combinatie zorgt voor een bedwelmende, passievolle en intense geur.

Othoniel's Artist Edition van J'adore L'Absolu is een echt kunstwerk en een bijzonder verzamelobject voor liefhebbers van luxe parfums. Met slechts 300 flessen beschikbaar voor verkoop, is dit een unieke kans om een stukje parfumgeschiedenis in handen te krijgen. Hoewel het een aanzienlijke investering is, belooft het aanschaffen van deze fles een ervaring van ware luxe en verfijning.

Over Michel Othoniel

Michel Othoniel is een gevierde Franse beeldend kunstenaar, voornamelijk bekend om zijn werken in glas en goud. Geboren in 1964 in Saint-Étienne, Frankrijk, begon Othoniel zijn artistieke loopbaan in de late jaren '80. In zijn vroege werk experimenteerde hij met verschillende materialen zoals was en zwavel. Hij raakte echter gefascineerd door glas, een materiaal dat een cruciale rol speelt in zijn latere werken.

Een van de meest bekende werken van Othoniel is de herinrichting van de Palais Royal-Musée du Louvre metrostation in Parijs in 2000. Voor dit project creëerde hij "Le Kiosque des Noctambules" (De Kiosk van de Nachtbrakers), twee koepels gemaakt van kleurrijk Murano-glas.

Othoniels kunst is vaak speels en poëtisch, terwijl hij diepgaande thema's zoals transformatie, schoonheid, liefde en kwetsbaarheid onderzoekt. Zijn sculpturen, vaak in de vorm van grote, glinsterende kralenkettingen, zijn te vinden in publieke ruimtes en musea over de hele wereld.

Othoniel heeft een bijzondere band met het ambacht van glasblazen. Hij heeft een groot deel van zijn carrière gewijd aan het samenwerken met ambachtslieden om zijn unieke sculpturen te creëren. Hij waardeert vooral de kwaliteiten van glas - zijn transparantie, kwetsbaarheid, en vermogen om licht te vangen en te reflecteren.

Bovendien heeft hij ook succesvol samengewerkt met bekende modehuizen zoals Christian Dior, waarmee hij een speciale editie van hun kenmerkende parfumfles heeft ontworpen, waardoor hij zijn artistieke flair kon combineren met de wereld van de haute couture.

Tot op heden blijft Othoniel een prominente en gerespecteerde figuur in de hedendaagse kunstwereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.