Dior's J'adore L'Absolu geur van Jean-Michel Othoniel

Hier is een interessante aankondiging van het modehuis Christian Dior - ze zullen naar verluidt een speciale editie van de kenmerkende geur J'adore L'Absolu van het merk lanceren met een fles om de exclusiviteit van de inhoud te meten. Michel Othoniel, een van de beroemdste kunstenaars in Frankrijk en wereldwijd, heeft samengewerkt met Delphine Arnault, lid van de raad van bestuur van LVMH, om de prachtige uitstraling van de nieuwe fles J'adore l'Absolu te onthullen - de fles straalt de uitzonderlijke, wellustige en verfijnde aspecten van de geur die het bevat. De originele fles van het bovengenoemde parfum is ook een exclusief model, prachtig ontworpen met stapels dunne gouden banden die een tribaal motief vormen dat op een ketting lijkt - het roept de tradities van de Kayan Lahwi-stammen op.
De vrouwen van deze stammen onderscheiden elkaar door hun nek te verlengen met koperen nekspoelen die ze op elkaar stapelen. De auteur van het flesontwerp, Jean-Michel Othoniel, gebruikt dit principe op een andere manier. Hij gebruikt edelmetalen en maakt de beperkingen van de ketting los, alsof hij de vrijheid van vrouwen wil benadrukken, de vrijheid om zich te kleden met alles wat hun hart begeert. De gouddraadkraag werd omgevormd tot een ontrafelende glasdraad, aan de hals van de fles, die oneindigheid, vrijheid, het gebrek aan grenzen en het plezier van het leven uitstraalde. Om de glazen fles te vervaardigen, heeft de ontwerper gekozen voor de beroemde in Venetië gevestigde glasblazers van Murano, die hen volledige technische details bieden. De fabrikanten hebben bladgoudvlekjes op de draad en de kraal geplaatst die de prachtige fles bedekken, gesmolten in het gesmolten glas. Kortom, elke verfijnde fles die uit de handen van de glasmodelbouwers komt, is absoluut uniek.
De ontwerper heeft zelf gemeld dat de flacon voor hem een echt juweel is, een persoonlijk verlengstuk dat bij zijn hand wordt gehouden. „Het is een manier om een statement te maken, te manipuleren, met ons mee te bewegen als we verhuizen, maar die toch heel kostbaar blijft”, stelt hij. Het parfum zelf is extravagant en vrij exclusief - J'adore l'Absolu versterkt de sensualiteit, passie en de intensiteit van de bloemige tonen door harmonieuze maar zoete combinaties met levendige en zoete damastroos, Arabische jasmijn en wulpse Indiase tuberoos. Degenen die bereid zijn Othoniel's Artist Edition over te nemen, moeten €3.500 betalen voor elk van de stukken in de limited edition van 300 eenheden.