Essenze - de nieuwe luxe geuren collectie van Ermenegildo Zegna

Ermenegildo Zegna, het toonaangevende Italiaanse luxemerk, heeft de lancering van een nieuwe collectie luxueuze herengeuren, Essenze, bekendgemaakt. De aankondiging werd gedaan op diverse platforms, waaronder YouTube, Facebook en de eigen website van het merk. Deze lancering markeert de eerste grote release van het merk sinds het aangaan van nieuwe licentieovereenkomsten met Estee Lauder.

Geïnspireerd door de hoogwaardige Ermenegildo Zegna Couture-collectie, omvat Essenze een selectie van vijf unieke geuren. Elke geur is geconstrueerd rond een 'kenmerkende grondstof', maar ze delen ook een gemeenschappelijk ingrediënt: de Zegna Bergamot uit Calabrië, speciaal gekweekt door Ermenegildo Zegna op een eigen veld.

De collectie werd ontwikkeld in samenwerking met wereldberoemde parfumeurs Frank Voelkl, Jacques Cavallier, Harry Fremont en Pierre Negrin. De geuren omvatten de 'Indonesian Oud', met noten van roos, oud, patchouli, amber en bergamot, 'Florentijnse Iris' met bergamot, jasmijn, muskus, viooltje en iris, 'Siciliaanse Mandarijn', gecombineerd met bergamot, groene munt, petitgrain, mos en mandarijnnoten, 'Italiaanse Bergamot' met neroli, vetiver, rozemarijn en bergamot en uiteindelijk 'Javaanse Patchouli' met cederhout, patchouli, roze peper, tonkaboon en bergamot.

Elk van deze elegante geuren is ondergebracht in een stijlvolle glazen fles, afgewerkt met een op maat gemaakt stoffen label dat gekleurd is om bij de betreffende geur te passen. De Essenze-collectie is momenteel exclusief beschikbaar in Ermenegildo Zegna boetieks in verschillende landen, waaronder Singapore, Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, het VK, Noord-Amerika, Mexico, Oostenrijk, Japan en Korea, met plannen om dit jaar nog meer markten te bereiken. De geuren kosten €175 per 125 ml flacon.

De Essenze-collectie toont de artistieke toewijding van Ermenegildo Zegna aan de wereld van geuren en is een bewijs van hun engagement voor vakmanschap en kwaliteit. De aandacht voor detail is tot in de perfectie uitgewerkt, van de vakkundig geselecteerde geurnoten tot de op maat gemaakte stoffen etiketten en elegante glazen flessen.

De prominente aanwezigheid van Italiaanse Bergamot in elke geur voegt niet alleen een unieke, citrusachtige noot toe, maar creëert ook een zintuiglijke connectie met de wortels van het merk in Italië. De Bergamot, geoogst uit een speciaal veld dat door het huis van Ermenegildo Zegna zelf werd geplant, illustreert de toewijding van het merk aan authenticiteit en oorspronkelijkheid.

Elke geur in de collectie heeft zijn eigen persoonlijkheid en karakter, wat zorgt voor een gevarieerde en boeiende collectie. Van de warmte en diepte van de 'Indonesian Oud' tot de heldere en levendige 'Siciliaanse Mandarijn', er is een Essenze-geur voor elke smaak en stemming.

Het partnerschap met Estee Lauder in de productie van deze collectie onderstreept de ambitie van Ermenegildo Zegna om zijn voetafdruk in de luxe parfumindustrie te vergroten. Door samen te werken met enkele van de meest gerespecteerde parfumeurs ter wereld, heeft Zegna een collectie gecreëerd die zowel verfijning als innovatie belichaamt.

In de boetieks van Ermenegildo Zegna over de hele wereld wacht de Essenze-collectie op ontdekking door de veeleisende klant. Voor €195 per 125 ml flacon kan men een stukje van de Zegna-erfenis in handen krijgen, zorgvuldig gedistilleerd in deze unieke en betoverende geuren. Het merk is vastbesloten om zijn aanwezigheid in nog meer landen uit te breiden, waardoor meer mensen over de hele wereld de kans krijgen om de luxe van Zegna te ervaren door middel van deze bijzondere geuren.

Essenze-collectie van Ermenegildo Zegna

  • "Indonesian Oud": Deze geur combineert de diepte van oud met de bloemige zachtheid van roos. De patchouli en amber voegen aardse, warme tonen toe, terwijl de bergamot een frisse citrusnoot biedt. Deze geur weerspiegelt de rijke, complexe aroma's van Indonesië en is zowel betoverend als verleidelijk.

  • "Florentijnse Iris": Met de kern van iris, weerspiegelt deze geur de elegantie en verfijning van Florence. De combinatie van zoete jasmijn, zachte viooltjes en muskus draagt bij aan de complexiteit van deze geur. De toevoeging van bergamot geeft het een frisse, levendige twist.

  • "Siciliaanse Mandarijn": Deze geur is een viering van de zonnige kusten van Sicilië. De sappige, zoete noten van mandarijn zijn verfrissend, terwijl de groene munt en petitgrain een groene, houtachtige dimensie toevoegen. De mos noten geven het een aardse diepte, terwijl de bergamot voor een scherpe citruskick zorgt.

  • "Italiaanse Bergamot": Centraal in deze geur staat de Zegna Bergamot uit Calabrië, aangevuld met de zoetheid van neroli, de aardse tonen van vetiver, en de kruidige frisheid van rozemarijn. Deze geur is een viering van de Italiaanse geest, vol leven en vitaliteit.

  • "Javaanse Patchouli": Deze geur weerspiegelt de rijke, aardse tonen van Java. De hoofdrol wordt gespeeld door de diepe, mysterieuze noten van patchouli, versterkt door de houtachtige tonen van cederhout en de kruidige scherpte van roze peper. De tonkaboon geeft een hint van zoetheid, terwijl de bergamot een levendige frisheid toevoegt.