Dior s Le Jardin des Rêves - luxe Wellness in Sicilië

In de zonnigste periode van Sicilië, van 1 juni tot half oktober 2023, verrijst er een magische plek in de bomen: de Dior-spa. Deze unieke wellnessruimte, genaamd 'Le Jardin des Rêves', is gelegen in het legendarische Grand Hotel Timeo, een Belmond-hotel, in Taormina. Het is een gloednieuwe huidverzorgingsruimte die een oase van rust en sereniteit biedt in een natuurlijke omgeving.

Het Grand Hotel Timeo, dat in 1873 zijn deuren opende, was het eerste hotel in Taormina en werd al snel een icoon dat Sicilië op de kaart zette. Het hotel heeft een centrale rol gespeeld op het eiland en heeft door de jaren heen grote kunstwerken en literatuur geïnspireerd. Dit seizoen viert het hotel een mijlpaal: 150 jaar fascinerende geschiedenis, waarbij de emotionele verbinding met reizen en de centrale rol op het eiland worden gevierd.

Het Grand Hotel Timeo geniet van onbelemmerde uitzichten op de Etna, het oude Griekse theater en natuurlijke terrastuinen gevuld met de bedwelmende geur van neroli en sinaasappelbloesem. Het hotel, ideaal gelegen nabij het levendige stadscentrum, de baai van Mazzaro en de mooiste stranden van het land, heeft illustere artiesten zoals Klimt, Klee, Wagner, Tennessee Williams en D.H. Lawrence aangetrokken. Hollywood-sterren zoals Cary Grant, Elizabeth Taylor en Audrey Hepburn vielen ook voor de charmes van het hotel.

Om zijn geschiedenis te eren en tegelijkertijd naar de toekomst te kijken, viert dit legendarische luxe hotel zijn Italiaanse cultuur met betoverende buitenruimtes en een diep respect voor duurzaamheid en plantenbescherming. Ondertussen herinterpreteert het met een Michelin-ster bekroonde restaurant, onder leiding van uitvoerend chef-kok Roberto Toro, traditionele Siciliaanse gerechten. Gedurende de hele zomer zal deze Italiaanse bestemming de perfecte setting bieden voor een exclusief Dior-spa-concept, ideaal aangepast aan zijn weelderige terrein, zijn adembenemende uitzichten en het seizoen.

In het hart van een prachtige tuin, tussen de cipressen, bevinden zich behandelcabines die een unieke setting bieden voor een onvergetelijke ervaring in een natuurlijke omgeving. Een paar treden op een houten trap brengen je naar de twee zeer verfijnde behandelkamers, één dubbele en één enkele, genesteld in de majestueuze cipressen. Deze organische kubussen zijn verfraaid met het beroemde toile de jouy in dezelfde groene tint, inclusief de gordijnen die gasten beschermen tegen de felle zon en totale privacy garanderen. Elk heeft een eigen individueel terras met een parasol in bijpassende stof, rotan meubels, planten en zelfs een zeezicht, zodat dit moment van welzijn en absolute sereniteit kan worden verlengd na een behandeling.

In de Jardin des Rêves is alles gecreëerd om de huid en zintuigen te laten bloeien op het hoogtepunt van de zomer. De essentiële Dolce Vita Solar Glow gezichts- en lichaamsbehandeling is de ster van het seizoen. Afhankelijk van het gekozen tijdstip, eindigt het met een hoofd-tot-teen toepassing van beschermende crème, lotion of olie voor blootstelling aan de zon, of met een after-sun balsem of glinsterende olie aan het einde van de dag.

Deze nieuwe spa-hotspot voor vakantiegangers in Italië sluit aan bij Le Jardin des Rêves Dior in Splendido, dat voor het tweede seizoen heropent in het mythische Hotel Belmond in Portofino. Le Jardin des Rêves Dior in het Grand Hotel Timeo is de perfecte combinatie van zeer effectieve behandelingen en sensorische ervaring, voor een unieke holistische onderdompeling tussen de bomen, die je vakantiedromen waar maakt.

Over het Grand Hotel Timeo

Het Grand Hotel Timeo, gelegen in Taormina, Sicilië, is een icoon van luxe en geschiedenis. Het opende zijn deuren in 1873 en was het eerste hotel in Taormina. Het hotel heeft een centrale rol gespeeld op het eiland en heeft door de jaren heen grote kunstwerken en literatuur geïnspireerd.

Het hotel geniet van onbelemmerde uitzichten op de Etna, het oude Griekse theater en natuurlijke terrastuinen gevuld met de bedwelmende geur van neroli en sinaasappelbloesem. Het is ideaal gelegen nabij het levendige stadscentrum, de baai van Mazzaro en de mooiste stranden van het land, en heeft illustere artiesten en Hollywood-sterren aangetrokken.

Het Grand Hotel Timeo viert zijn Italiaanse cultuur met betoverende buitenruimtes en een diep respect voor duurzaamheid en plantenbescherming. Het met een Michelin-ster bekroonde restaurant, onder leiding van uitvoerend chef-kok Roberto Toro, herinterpreteert traditionele Siciliaanse gerechten.

In de zomermaanden biedt het hotel de perfecte setting voor een exclusief Dior-spa-concept, 'Le Jardin des Rêves', dat ideaal is aangepast aan zijn weelderige terrein, zijn adembenemende uitzichten en het seizoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.