Mr. Burberry is de geur voor mannen gecreëerd door Christopher Bailey

Christopher Bailey, de bekende Chief Creative en Chief Executive Officer van Burberry, heeft onlangs een nieuwe en boeiende geur voor mannen gecreëerd genaamd Mr. Burberry. Geïnspireerd door Burberry'siconische zwarte trenchcoat en de charme van Londen, vertegenwoordigt de geur een prachtige mix van diepgewortelde traditie en moderne nonchalance. Naast het nieuwe parfum zal Burberry ook een nieuwe lijn verzorgingsproducten voor mannen en een collectie confectiekleding en accessoires lanceren.

Mr. Burberry is een dromerige, kruidige en houtachtige geur met topnoten van pittige grapefruit, dragon en warme kardemom. De geur wordt geleverd in een chique zwarte fles, met een strik gemaakt van Engels geweven zwarte gabardine om de nek, de speciale stof uitgevonden door Thomas Burberry meer dan 100 jaar geleden. Het is verkrijgbaar in vier maten: 30, 50, 100 en 150 ml Eau de Toilette.

De nieuwe verzorgingslijn voor mannen omvat aftershave, gezichtscrème, baardolie en extra'szoals body wash en deodorant. Burberry heeft dus mannen volledig bedekt met stijlvolle en hoogwaardige producten.

Als een bijkomende informatie: de prijzen variëren van € 43 voor de 30 ml fles tot € 97 voor de 150 ml fles Eau de Toilette. De verzorgingsproducten variëren van € 27 tot € 57 en de confectiekleding en accessoires beginnen bij € 160.

De nieuwe Mr. Burberry-collectie is niet alleen bedoeld om mannen te voorzien van hoogwaardige producten, maar ook om hen te voorzien van een gevoel van stijl en verfijning. De confectiekleding en accessoires van het merk omvatten een reeks stijlvolle en tijdloze items, zoals overhemden, jassen en tassen, die perfect passen bij de moderne, zelfverzekerde man.

Burberry'skeuze voor een zwarte fles en strik is een eerbetoon aan de iconische zwarte trenchcoat die het merk beroemd heeft gemaakt. Deze klassieke jas is een tijdloos stuk dat nog steeds populair is bij mannen over de hele wereld. Het gebruik van gabardine voor de strik is ook een knipoog naar de rijke geschiedenis van het merk, omdat deze stof al meer dan 100 jaar in de productie van trenchcoats wordt gebruikt.

De lancering van Mr. Burberry en de bijbehorende collecties is een belangrijke stap voor Burberry, die hiermee laat zien dat het merk niet alleen op de hoogte is van de laatste trends, maar ook de tradities en geschiedenis van het merk respecteert. De collecties zijn verkrijgbaar via de Burberry-winkels en online, en worden wereldwijd geleverd.

Als een ander interessant feit: Burberry werkt al enkele jaren aan duurzaamheid, waarbij het zich richt op het verminderen van de milieu-impact van de productie en het verbeteren van de werkomstandigheden in de toeleveringsketen. Het merk heeft zich ook gecommitteerd aan het gebruik van duurzamere materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester, in haar productieprocessen.

Meer over Burberry

De nieuwe Mr. Burberry-collectie is een uitgebreide lijn van hoogwaardige producten voor mannen, waaronder een nieuwe geur, een verzorgingslijn en een collectie confectiekleding en accessoires.

De geur, genaamd Mr. Burberry, is een dromerige, kruidige en houtachtige eau de toilette, geïnspireerd op de iconische zwarte trenchcoat van Burberry en de charme van Londen. De topnoten van pittige grapefruit, dragon en warme kardemom geven de geur een verfrissende en tegelijkertijd verleidelijke geur, terwijl de basisnoten van cederhout en sandelhout zorgen voor een warme en sensuele ondertoon. De geur wordt gepresenteerd in een chique zwarte fles met een zwarte strik gemaakt van Engels geweven zwarte gabardine, de speciale stof uitgevonden door Thomas Burberry meer dan 100 jaar geleden. Mr. Burberry is verkrijgbaar in vier maten: 30, 50, 100 en 150 ml Eau de Toilette.

Naast de geur heeft Burberry ook een nieuwe verzorgingslijn voor mannen gelanceerd, die bestaat uit aftershave, gezichtscrème, baardolie en extra'szoals body wash en deodorant. De verzorgingslijn is ontworpen om mannen te helpen zich goed te voelen en er goed uit te zien, en bevat hoogwaardige ingrediënten zoals aloë vera, jojoba-olie en sheaboter.

De collectie confectiekleding en accessoires van Burberry omvat een breed scala aan stijlvolle en tijdloze items die perfect passen bij de moderne, zelfverzekerde man. De collectie omvat onder meer:

  • Overhemden: Burberry heeft een reeks overhemden ontworpen met verschillende patronen, kleuren en materialen. Van klassieke Oxford-overhemden tot meer gedurfde en moderne prints, er is voor elk wat wils. De overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van XS tot XXL.

  • Jassen: De jassencollectie van Burberry is geïnspireerd op de iconische trenchcoat, maar bevat ook andere stijlvolle jassen voor verschillende gelegenheden. De jassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van XS tot XXL, en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals wol, katoen en leer.

  • Tassen: Burberry heeft een reeks stijlvolle tassen ontworpen, van klassieke aktetassen tot meer casual schoudertassen. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer en canvas.

  • Accessoires: De accessoirecollectie van Burberry omvat een breed scala aan items, waaronder sjaals, hoeden, dassen en manchetknopen. Deze items zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren en zijn ontworpen om de stijlvolle man te complementeren.

Burberry heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en heeft zich gericht op het verminderen van de milieu-impact van de productie en het verbeteren van de werkomstandigheden in de toeleveringsketen. Het merk gebruikt duurzamere materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester, in haar productieprocessen. Burberry heeft ook aangekondigd dat het van plan is om zijn CO2-uitstoot tegen 2022 met 30% te verminderen en dat het van plan is om tegen 2025 alle niet-herbruikbare plastic verpakkingen te vervangen door duurzame alternatieven.

Burberry heeft zich altijd gepositioneerd als een luxe en stijlvol merk en met de nieuwe Mr. Burberry-collectie laat het zien dat het merk nog steeds trouw is aan zijn erfgoed en geschiedenis, terwijl het ook meegaat met de moderne trends. De collectie is verkrijgbaar via de Burberry-winkels en online, en wordt wereldwijd geleverd.

In de wereld van luxemerken is Burberry een naam die synoniem staat voor kwaliteit, vakmanschap en stijl. Met de nieuwe Mr. Burberry-collectie blijft het merk zijn reputatie waarmaken en biedt het mannen over de hele wereld hoogwaardige producten die zowel stijlvol als duurzaam zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.