Baccarat viert 250-jarig jubileum met exclusieve Rouge 540-geur

Ter ere van het kwart millennium bestaan, lanceert het prestigieuze Franse kristalmerk Baccarat een limited edition parfum, Rouge 540. De naam van het parfum is afgeleid van de 550 graden Celsius die nodig zijn om gesmolten kristal te transformeren tot de kenmerkende rode Baccarat-kleur, die zichtbaar is op de pipet van de fles.

De flacon zelf is geïnspireerd op een ontwerp uit 1942 door George Chevalier, de artistiek directeur van Baccarat van 1916 tot de jaren zeventig. De exclusieve geur, gecreëerd door parfumeur Francis Kurkdjian, is een verfijnde mix van ambergrijs, bloedsinaasappel, citrusschillen en hout. Deze combinatie resulteert in een 'houtachtige amberkleurige bloemenessentie'.

Om het 250-jarig jubileum van Baccarat te vieren, worden er slechts 250 flessen van deze luxueuze geur geproduceerd. Deze exclusieve eau de cologne is verkrijgbaar bij Harrods en heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 voor 100 ml.

Baccarat'sRouge 540 is een passend eerbetoon aan het uitzonderlijke erfgoed van het merk en benadrukt hun toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. Dit unieke parfum, met zijn zeldzame en verfijnde ingrediënten, weerspiegelt de elegantie en het rijke verleden van het merk. Liefhebbers van luxe parfums zullen ongetwijfeld de kans grijpen om deze beperkte oplage te bemachtigen, die een indrukwekkend stukje geschiedenis van Baccarat in hun collectie vertegenwoordigt.

Met de introductie van Rouge 540 viert Baccarat niet alleen zijn rijke geschiedenis, maar onderstreept het merk ook zijn voortdurende toewijding aan innovatie en vakmanschap. De exclusieve geur is slechts één voorbeeld van de artistieke flair en expertise die Baccarat tot een pionier op het gebied van luxe kristal hebben gemaakt.

Naast parfums staat Baccarat bekend om zijn verfijnde kristallen producten, variërend van prachtige glaswerkcollecties, sierlijke kroonluchters en verfijnde sieraden tot artistieke sculpturen en op maat gemaakte interieuraccessoires. Elk van deze creaties draagt de kenmerkende elegantie en stijl van Baccarat en toont de uitzonderlijke vaardigheden van de ambachtslieden die het merk groot hebben gemaakt.

Terwijl Baccarat zijn 250-jarig jubileum viert, kunnen we verwachten dat het merk zijn passie voor design en innovatie voortzet, en nieuwe en opwindende creaties blijft ontwikkelen die het erfgoed van het merk weerspiegelen. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe toepassingen voor hun kristal, het samenwerken met opkomende ontwerpers, of het verder uitbreiden van hun productassortiment, Baccarat zal ongetwijfeld zijn positie als een wereldleider op het gebied van luxe kristal behouden.

De lancering van de Rouge 540-geur markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van Baccarat, terwijl het merk vooruitkijkt naar een toekomst vol nieuwe uitdagingen en kansen. Met zijn voortdurende focus op kwaliteit, innovatie en artistieke uitmuntendheid, zet Baccarat zijn traditie voort om zijn klanten betoverende en luxueuze creaties aan te bieden die de tand des tijds zullen doorstaan.

 • Naam: Rouge 540
 • Limited edition: Slechts 250 flessen geproduceerd
 • Prijs: Ongeveer €4.800 voor 100 ml
 • Geurtype: Houtachtige amberkleurige bloemenessentie
 • Ontwerper: Francis Kurkdjian
 • Hoofdingrediënten:
  • Ambergrijs: Een zeldzaam en duur ingrediënt dat wordt gewonnen uit de ingewanden van potvissen. Het staat bekend om zijn muskusachtige geur en wordt vaak gebruikt als fixeermiddel in parfums.
  • Bloedsinaasappel: Een fruitige, citrusachtige geur die wordt gewonnen uit de schil van de bloedsinaasappel.
  • Citrusschillen: Een mix van verschillende citrusvruchten, zoals citroen, limoen en grapefruit.
  • Hout: Een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten die worden gebruikt in parfums, zoals cederhout, sandelhout en patchoeli.
 • Fles:
  • Ontwerp: Gebaseerd op een ontwerp van George Chevalier uit 1942, de artistiek directeur van Baccarat van 1916 tot de jaren zeventig.
  • Kenmerken: Een elegant, tijdloos ontwerp met een rode Baccarat-kleur op de pipet.
 • Gebruik: Kan worden gebruikt als dagelijks parfum of voor speciale gelegenheden.
 • Verkrijgbaar bij: Harrods


De Rouge 540-geur van Baccarat is een exclusief en verfijnd parfum dat de elegantie en kwaliteit van het merk weerspiegelt. Het bevat zeldzame en luxueuze ingrediënten, zoals ambergrijs, en wordt geleverd in een prachtige fles die het erfgoed van het merk benadrukt. Met slechts 250 flessen beschikbaar, is de Rouge 540 een zeldzaam juweeltje dat een must-have is voor liefhebbers van luxe parfums en verzamelaars van exclusieve producten.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.