De collectie Bourbon en Rogge Whisky van Buffalo Trace

Buffalo Trace distilleerderij, gevestigd in Kentucky, Verenigde Staten, staat bekend om het distilleren van een aantal van de meest populaire bourbon- en roggedrankjes op de markt. Het merk is het meest bekend om de Antieke Collectie, een serie whisky's die elk jaar vrijgegeven wordt en die de harten van vele whiskyliefhebbers heeft veroverd.

Deze Antieke Collectie bevat doorgaans vijf verschillende bourbon- en roggevarianten. Elk van deze dranken heeft zijn eigen unieke smaakprofiel, deels te danken aan de specifieke verouderingsprocessen en productietechnieken die Buffalo Trace toepast.

Als onderdeel van de Antieke Collectie heeft Buffalo Trace onlangs twee nieuwe expressies uitgebracht: William Larue Weller en Thomas H. Handy Sazerac. Deze twee whisky's zijn vernoemd naar historische figuren uit de whisky-industrie die bijgedragen hebben aan het vormgeven van de rijke geschiedenis en traditie van de distilleerderij.

William Larue Weller Bourbon is genoemd naar een van de eerste distilleerders die tarwe gebruikte als secundair graan in plaats van rogge. Als resultaat is de whisky gemaakt met dit recept, 'wheated bourbon,' bijzonder zacht en complex van smaak. De nieuwste editie is maar liefst 125,7 proof en heeft een heerlijke balans van donkere karamel en zachte kruiden, afgewerkt met tonen van eik en rook.

Thomas H. Handy Sazerac Rye, daarentegen, is een eerbetoon aan de barman die bekend staat als de vader van de moderne cocktail. Deze rogge whiskey heeft een krachtig en intens smaakprofiel, tegenstrijdig aan de mildere Weller Bourbon. De meest recente uitgave van Handy Sazerac is 129,0 proof en belooft een perfecte mix van mout, zoethout en specerijen.

Naast deze twee nieuwe releases bevat de Antieke Collectie ook George T. Stagg Bourbon, Eagle Rare 17-jarige Bourbon, en Sazerac Rye 18 jaar oude Whiskey. Elk van deze dranken wordt gekenmerkt door zijn eigen unieke smaakprofielen, variërend van rijk en vol tot subtiel en verfijnd.

Buffalo Trace wordt alom geprezen voor haar toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. Van de zorgvuldige selectie van granen tot het geduldige verouderingsproces in speciaal ontworpen pakhuizen, elk aspect van de productie wordt met aandacht en precisie behandeld.

In de wereld van whisky is de Antieke Collectie van Buffalo Trace een opmerkelijke speler. Het biedt een kans om verschillende smaakprofielen te proeven en illustreert op elegante wijze de diversiteit en complexiteit van bourbon- en roggedrankjes.

De Antieke Collectie van Buffalo Trace is niet alleen bekend om zijn voortreffelijke smaak, maar ook om de beperkte beschikbaarheid. Deze speciale uitgaven worden elk jaar in kleine batches vrijgegeven, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en allure.

Buffalo Trace staat ook bekend om haar toewijding aan het milieu. De distilleerderij heeft tal van initiatieven ondernomen om haar ecologische voetafdruk te verminderen, waaronder het gebruik van duurzame landbouwpraktijken en het recyclen van restproducten.

In de toekomst kan men verwachten dat Buffalo Trace zal blijven innoveren en nieuwe, boeiende whisky's zal produceren. Met hun toewijding aan vakmanschap en passie voor het maken van uitzonderlijke dranken, hebben ze zich bewezen als een distilleerderij die de moeite waard is om te volgen.

 

• Wat is Buffalo Trace beroemd om? Buffalo Trace is het meest bekend om de Antieke Collectie, een serie whisky's die wordt vrijgegeven op een jaarlijkse basis.
• Wat zijn de twee nieuwe toevoegingen aan de Antieke Buffalo Trace Collectie? De twee nieuwe toevoegingen zijn William Larue Weller Bourbon en Thomas H. Handy Sazerac Rye.
• Hoe verschilt Weller Bourbon van Handy Sazerac Rye? Weller Bourbon is zachter en complexer van smaak, terwijl Handy Sazerac Rye krachtiger en intenser is.
• Wat zijn andere dranken in de Antieke Collectie? Andere dranken in de collectie zijn George T. Stagg Bourbon, Eagle Rare 17-jarige Bourbon, en Sazerac Rye 18 jaar oude Whiskey.
• Waar staat Buffalo Trace om bekend in hun productieproces? Buffalo Trace wordt geroemd om haar toewijding aan vakmanschap, de zorgvuldige selectie van granen en het geduldige verouderingsproces.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...