The Macallan Concept Number 2 viert de harmonie van muziek en whisky

The Macallan heeft onlangs een nieuwe, spannende toevoeging aan hun innovatieve Concept Series onthuld, een beperkte collectie op maat gemaakte whisky's die exclusief zijn gemaakt voor de Global Travel Retail. Deze nieuwste toevoeging, genaamd The Macallan Concept Number 2, viert de overeenkomsten tussen het maken van whisky en het maken van muziek.

Concept nummer 2 is ontstaan uit de twee grootste passies van The Macallan Whisky Maker, Steven Bremner: whisky en muziek. Naast zijn rol in het Whisky Master Team van The Macallan, is Steven ook een house-DJ. Hij heeft zelfs een unieke afspeellijst samengesteld die is geïnspireerd op deze speciale whisky.

The Macallan Concept Number 2 volgt op Concept Number 1 van vorig jaar, een begeerde release die het rijpingsproces op zijn kop zette door de whisky eerst te rijpen in sherry-gekruide vaten en vervolgens in traditionele ex-bourbonvaten. Volgens The Macallan zijn het creatieve proces en de overeenkomsten tussen het maken van muziek en single malt-whisky opmerkelijk vergelijkbaar.

De verschillende lagen geluid waaruit een nummer bestaat, kunnen worden vergeleken met het toevoegen van verschillende smaken uit specifieke vatsoorten om de ultieme whiskysmaak te creëren. Elk vat draagt zijn eigen karakter en invloed bij aan de whisky, net zoals elk geluid een nummer intenser maakt.

Steven Bremner onderzocht zijn passies vanuit een ander perspectief en creëerde zo de Macallan Concept Number 2. Deze whisky is gemaakt met een selectie van uitzonderlijke vaten: sherry-gekruide Amerikaanse eikenhouten vaten die een ritmische zoetheid van vanille, toffee en citrus toevoegen; Miguel Martin-sherryvaten die pittige tonen inbrengen; en ex-bourbonvaten die harmonieën van vanille- en bloemige citrustonen bieden.

De Macallan Concept Number 2 is niet alleen een uitstekende whisky, maar ook een weerspiegeling van de creatieve geest van Steven Bremner en zijn vermogen om twee ogenschijnlijk verschillende werelden samen te brengen. Deze bijzondere whisky is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een multisensorische ervaring te bieden, net zoals muziek dat doet.

De speciaal samengestelde afspeellijst van Steven Bremner, geïnspireerd op de Macallan Concept Number 2, is een perfecte begeleiding bij het proeven van de whisky. De muziek helpt de subtiele nuances van de smaakprofielen te benadrukken en zorgt voor een diepere verbinding tussen de whisky en de luisteraar.

Hoewel de exacte prijs en beschikbaarheid van The Macallan Concept Number 2 nog niet bekend zijn, kunnen liefhebbers van zowel whisky als muziek uitkijken naar deze unieke en intrigerende toevoeging aan de Global Travel Retail-collectie van The Macallan. De beperkte oplage maakt het een gewild item voor verzamelaars en een prachtig geschenk voor degenen die op zoek zijn naar een uitzonderlijke whisky met een uniek verhaal.

The Macallan Concept Number 2 is een viering van creativiteit, passie en de synergie tussen whisky en muziek. Het is een uitdrukking van vakmanschap en innovatie die een blijvende indruk zal maken op zowel de smaakpapillen als de ziel. Hou de officiële kanalen van The Macallan in de gaten voor updates over de beschikbaarheid en prijs van deze bijzondere whisky uit de Concept Series.

 • The Macallan Concept Series: Een innovatieve, beperkte collectie op maat gemaakte whisky's exclusief voor Global Travel Retail.

 • The Macallan Concept Number 1: Een baanbrekende whisky die de rijpingsmethode "op zijn kop" zet door eerst in sherry-gekruide vaten te rijpen en daarna in ex-bourbonvaten. Prijs en beschikbaarheid zijn variabel.

 • The Macallan Concept Number 2: Deze whisky viert de overeenkomsten tussen het maken van whisky en muziek, geïnspireerd op de passies van whisky-maker Steven Bremner.

  • Sherry-gekruide Amerikaanse eikenhouten vaten: Ritmische zoetheid van vanille, toffee en citrus.
  • Miguel Martin-sherryvaten: Pittige tonen.
  • Ex-bourbonvaten: Vanille- en bloemige citrustonen.
  • Muzikale inspiratie: Een unieke afspeellijst samengesteld door Steven Bremner, geïnspireerd op deze speciale whisky.

Bezoek Website
Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...