Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whisky zal je dorst lessen

Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whisky zal je dorst lessen

Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whisky is het nieuwste merk van DIAGEO binnen zijn American Whiskey portfolio. Deze specifieke drank is een eerbetoon aan de kunstzinnige passie en het beroemde vakmanschap van de beroemde Stitzel-Weller Distillery in Louisville, Kentucky.

Het is vernoemd naar de twee delen van een skeletsleutel, de bladschacht en de sierlijke booggreep. Deze nieuwe Kentucky Straight Bourbon Whisky is geïnspireerd op het Five Keys symbool dat overal in de Stitzel-Weller Distillery te vinden is.

Deze toetsen vertegenwoordigen de vijf stappen van het maken van bourbon, namelijk granen, gist, fermentatie, distillatie en veroudering, en zijn uitgegroeid tot het symboliseren van de zuidelijke tradities van gastvrijheid, warmte en een glad glas pure whisky. Geïntroduceerd in twee aanbiedingen, Blade en Bow Kentucky Straight Bourbon Whisky en Blade and Bow 22-Year-Old Limited Release Kentucky Straight Bourbon Whisky, heeft elke whiskysmaak zijn eigen kenmerkende vloeibare eigenschappen en kenmerken. Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whiskey (91 proof, 45,5% ABV) werd bekroond met goud op de San Francisco World Spirits Competition 2015 en werd gemaakt van enkele van de oudste overgebleven voorraden die in Stitzel-Weller werden gedistilleerd voordat de distilleerderij zijn deuren sloot, in 1992.

Gerijpt met behulp van de solera-verouderingsmethode, deze laatst overgebleven bourbon die ooit bij Stitzel-Weller is gedistilleerd, is gemengd met andere fijne whiskydranken die sindsdien zijn gerijpt en gebotteld, wat resulteert in een premium blenddrank die in elke slok een stukje geschiedenis bevat.

De Blade and Bow 22-Year-Old Limited Release Kentucky Straight Bourbon Whiskey (92 proof, 46% ABV) won Double Gold en ontving de titel „Best Straight Bourbon” op de San Francisco World Spirits Competition 2015. Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whiskey kan gemakkelijk worden genoten voor een prijs van €49,99 (750 ml), terwijl Blade and Bow 22-Year-Old Limited Release Kentucky Straight Bourbon Whiskey €149,99 (750 ml) kost. Erfenis, geschiedenis en het beste drankje, voor niets anders dan een zacht prijsje.


Blade and Bow Kentucky Straight Bourbon Whisky zal je dorst lessen