Scandi Smoke is het nieuwe Londense restaurant van Niklas Ekstedt

Chef-kok Niklas Ekstedt opent zijn eerste restaurant buiten Zweden in Londen met zijn kenmerkende stijl van houtgestookte koken. Het restaurant Ekstedt in The Yard in het Great Scotland Yard Hotel brengt de smaak van oude Scandinavische koken naar Londen. De chef-kok staat bekend om zijn voorkeur voor voorouderlijke technieken boven moderne kookapparatuur, wat heeft geleid tot zijn reputatie als de 'peetvader van houtgestookt koken'.

Ekstedt'sculinaire filosofie omvat duurzaam geproduceerd lokaal voedsel, waarbij hij veel inspiratie haalt uit de Sami, een inheemse groep Scandinavische mensen die leven van rendieren en het land. Zijn toewijding aan langzaam gekookte, rokerige lekkernijen heeft hem een Michelin-ster opgeleverd voor zijn naamgenoot restaurant in Stockholm.

Het restaurant in Londen biedt een drie- of zeven-gangenmenu, waarbij de seizoensgebonden ingrediënten overwegend Brits zijn en afkomstig van lokale boerderijen en producenten. Ekstedt gaat nog een stap verder door zelf te foerageren in het bos naar bessen en paddenstoelen en vlees te koken boven een open haard.

Ekstedt is niet alleen een chef-kok, maar ook een televisiepersoonlijkheid en een pionier in de houtgestookte kookbeweging. Na twee restaurants en een televisieshow in Zweden besloot hij een pauze te nemen en met zijn gezin in een houten hut in het bos te wonen om zijn vaardigheden in koken met vuur aan te scherpen. Zijn ethos omvat duurzaamheid en respect voor de natuur, en hij ziet vlees en vis als duurzaam als het bewust wordt gedaan.

Ekstedt'srestaurant is gevestigd in The Yard, dat zich in het Great Scotland Yard Hotel in Londen bevindt. De menu'sbieden een mix van gerechten, die zijn gebaseerd op de traditionele Scandinavische kooktechnieken en lokale, seizoensgebonden Britse ingrediënten. Het restaurant biedt drie- en zevengangenmenu s, waarbij het menu kan worden afgestemd op de specifieke smaak van de klant. De gerechten worden gekookt op open vuur in de open keuken van het restaurant, waardoor de klanten kunnen zien hoe de gerechten worden bereid.

Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart, met veel wijnen uit Scandinavië en andere Europese regio s. De cocktails zijn ook geïnspireerd op de Scandinavische smaken en worden gemaakt met lokale ingrediënten.

Het interieur van het restaurant is ook de moeite waard om te vermelden. Het is ontworpen door de bekende Zweedse ontwerper Claesson Koivisto Rune en straalt een Scandinavische sfeer uit, met houten meubels en warme verlichting.

Het restaurant verschillende menu'saan, variërend van drie tot zeven gangen, met seizoensgebonden ingrediënten van lokale boerderijen en producenten. De prijs van het menu is afhankelijk van het aantal gangen en varieert van ongeveer £ 65 tot £ 115 per persoon. Het restaurant biedt ook een wijnkaart aan met een selectie van wijnen en dranken uit verschillende regio'sen prijsklassen. Het restaurant biedt ook een chef'stable-ervaring, waarbij de gasten kunnen zien hoe de gerechten worden bereid en kunnen genieten van een speciaal samengesteld menu.

Het restaurant van Niklas Ekstedt in Londen biedt een unieke culinaire ervaring, die de tradities van Scandinavische kooktechnieken combineert met lokale, duurzaam geproduceerde Britse ingrediënten. De combinatie van het heerlijke eten, de uitgebreide drankenkaart en het stijlvolle interieur maakt het restaurant zeker een bezoek waard voor fijnproevers en liefhebbers van de Scandinavische keuken.

Het restaurant Ekstedt met adres Great Scotland Yard Hotel, 3-5 Scotland Yard, London SW1A 2HW, Verenigd Koninkrijk biedt niet alleen een unieke culinaire ervaring, maar ook een kijkje in de culinaire filosofie en levensstijl van chef-kok Niklas Ekstedt. U kan het restaurant bereiken op het telefoonnummer: +44 20 3319 8140


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...