Rockefeller Center verwelkomt Smith & Mills restaurant

In het hart van New York City, een wereldberoemd symbool van commerciële bedrijvigheid en artistieke expressie, heeft Rockefeller Center zijn horizon verbreed met de recente opening van een nieuw culinair etablissement: Smith & Mills. Dit restaurant, dat bekend staat om zijn verfijnde sfeer en smaakvolle keuken, heeft zijn vleugels uitgeslagen vanuit het bescheiden begin in Tribeca naar de bruisende energie van Midtown Manhattan.

Smith & Mills, wat oorspronkelijk naam heeft gemaakt in de historische buurt van Tribeca, wordt gekenmerkt door zijn unieke esthetiek, die herinneringen oproept aan de industriële revolutie. De originele locatie, gehuisvest in een voormalige paardenstal, straalt een exclusieve charme uit met een interieur vol antieke details en kunstzinnig vakmanschap. Het etablissement is met zorg ontworpen door design-duo Matt Abramcyk en Akiva Elstein, die bekend staan om hun gevoel voor authenticiteit vermengd met een moderne twist.

Hun succesformule, die bestaat uit het creëren van een warme en uitnodigende ambiance verrijkt met een menu van hoogstaande, lokale ingrediënten, hebben zij nu overgebracht naar een tweede locatie in Rockefeller Center. Met de opening van deze nieuwe vestiging breiden ze hun gastronomische avontuur uit en beloven ze een verfrissende ervaring te bieden te midden van de dagelijkse drukte van deze toeristische hotspot.

Deze uitbreiding naar Rockefeller Center is geenszins een kleine stap voor Smith & Mills. Het illustreert een briljante strategische zet die inspeelt op de diversiteit en dynamiek van New York City. Het is een treffend voorbeeld van de manier waarop zowel de traditionele als de hedendaagse elementen van de stad elkaar aantrekken en aanvullen.

Het menu van Smith & Mills weerspiegelt een passie voor eenvoud en kwaliteit, met een focus op seizoensgebonden en lokale producten. Gasten kunnen er genieten van een gevarieerde selectie gerechten die een blend zijn tussen comfort food en haute cuisine. Achter elk gerecht schuilt een verhaal, en bij Smith & Mills wordt dat verteld met elk ingrediënt dat op het bord belandt.

In de keuken werkt een team van vaardige chefs, onder leiding van chef-kok Nick Korbee, die gerechten bereiden met zowel gedurfdheid als finesse. Korbee'sbenadering van koken is geïnspireerd door zijn ervaringen en culinaire reizen, waardoor hij het traditionele met het onverwachte combineert. Zijn creativiteit in de keuken komt tot uiting in een menu dat tegelijkertijd vertrouwd en vernieuwend is.

Een bezoek aan Smith & Mills in Rockefeller Center is meer dan alleen een culinaire ervaring; het is een avondje uit in een sfeer die zowel chic als ontspannen is. Het interieurontwerp van de nieuwe locatie is een knipoog naar het erfgoed van het oorspronkelijke restaurant in Tribeca, maar dan wel met een eigen, onderscheidende stijl die aansluit bij de glamour van Midtown.

Door de toevoeging van Smith & Mills aan de schitterende verzameling van winkels, eetgelegenheden en entertainmentopties, versterkt Rockefeller Center zijn status als een plek waar mensen niet alleen komen voor zaken of toerisme, maar ook voor unieke en hoogwaardige eetervaringen.

De opening van dit restaurant is niet alleen een mijlpaal voor de eigenaren Abramcyk en Elstein, maar ook voor de New Yorkers en de vele bezoekers die de stad jaarlijks trekken. Smith & Mills staat klaar om hen te verwelkomen, of ze nu snakken naar een uitgekiend diner, een informele lunch, of simpelweg een drankje willen doen in stijl.

De komst van Smith & Mills naar Rockefeller Center belooft een boeiende ontwikkeling in de culturele en culinaire landschappen van New York City en benadrukt de continue evolutie van deze iconische bestemming. Terwijl de lichten van de stad fonkelen en de straten gonzen van activiteit, biedt Smith & Mills een welkome ontsnapping - een kans om even te pauzeren, te genieten van een maaltijd, en de verfijning van New York te ervaren in elke hap.

De New Yorkse restaurateurscene is een arena waar concurrentie hevig is en innovatie noodzakelijk voor overleving. Smith & Mills heeft zich in deze strijd staande gehouden door niet alleen te steunen op de unieke esthetische kenmerken van hun ruimtes, maar ook door te zorgen voor een onberispelijke kwaliteit en consistentie in alles wat ze serveren.

In een stad waar de trends snel wisselen en klanten kritisch zijn, onderscheidt het menu van Smith & Mills zich door het aanbieden van verse en smaakvolle gerechten die de lokale keuken eren maar ook internationale invloeden niet schuwen. Van klassieke Amerikaanse comfortgerechten tot geavanceerde creaties die de nieuwsgierigheid prikkelen, het menu spreekt een breed publiek aan.

De gerechten worden bereid met zowel lokale als geïmporteerde ingrediënten, zodat elk seizoen de beste smaken kunnen worden gegarandeerd. Duurzaamheid en respect voor de herkomst van voedsel spelen daarbij een grote rol. Dit weerspiegelt het groeiende bewustzijn onder consumenten en de vraag naar transparantie in de voedselindustrie.

Chef-kok Nick Korbee, de culinaire visionair achter de menukaart van Smith & Mills, heeft een indrukwekkende achtergrond in de gastronomie. Hij heeft zowel nationaal als internationaal ervaring opgedaan, wat hem helpt in zijn streven naar innovatie zonder het verlies van ambachtelijke kwaliteit. Gebonden aan traditionele kooktechnieken maar niet bang om te experimenteren, brengt hij het beste van verschillende werelden samen op het bord.

Bij Smith & Mills is de service zo belangrijk als het eten. Het personeel is attent en professioneel, met de missie om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden. Of het nu gaat om een deskundige wijn aanbeveling of het tijdig serveren van gerechten, de klantenservice is net zo verfijnd als de omgeving.

Het interieur van de nieuwe locatie biedt een harmonische mix van industrieel chic en rustieke elegantie, hetgeen een handelsmerk is geworden van het merk Smith & Mills. Elk detail, van het meubilair tot de verlichting, is zorgvuldig geselecteerd om een specifieke sfeer te creëren die zowel luxe als gezelligheid uitstraalt.

De bar van het restaurant, een centraal punt in de ruimte, nodigt uit tot sociale interactie met een uitgebreide selectie van ambachtelijke cocktails, fijne wijnen en premium spirits. Hier kunnen gasten genieten van de kunst van mixologie, met klassieke en innovatieve drankjes die perfect passen bij de gerechten of gewoon om van te genieten als een stand-alone ervaring.

Naast de reguliere eetervaringen biedt Smith & Mills ook privé-evenementen en diners aan. De ruimte kan getransformeerd worden om te voldoen aan de behoeften van verschillende soorten gelegenheden, van intieme vieringen tot bedrijfsbijeenkomsten. Dit maakt het restaurant een veelzijdige locatie voor een verscheidenheid aan klanten.

Terwijl Smith & Mills zich blijft vestigen als een culinaire bestemming in Rockefeller Center, reflecteert het een groter verhaal van New York City zelf. Een stad van constante innovatie en aanpassingsvermogen, waar traditie en moderniteit samenvloeien tot iets onweerstaanbaar aantrekkelijks. Smith & Mills belichaamt deze unieke geest en nodigt bezoekers uit de hele wereld uit om deel te nemen aan hun reis van smaak en stijl.

Er is geen twijfel dat de toevoeging van Smith & Mills aan Rockefeller Center een verrijking is voor de culinaire scene in NYC, en het lijkt erop dat het restaurant nog vele jaren zal genieten van roem en succes. Terwijl de stad zich voortdurend ontwikkelt, blijft Smith & Mills innoveren, inspireren en imponeren, en zet het de standaard voor wat het betekent om te dineren in stijl in de Big Apple.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...