Ontdek de top nieuwe restaurants in Miami van 2024

Als je een reis naar Miami in de planning hebt of gewoon op zoek bent naar nieuwe culinaire avonturen in deze bruisende stad, dan hebben we iets bijzonders voor je. Miami'srestaurant scene blijft groeien en evolueren, en 2024 heeft een reeks nieuwe eetgelegenheden voortgebracht die zeker het ontdekken waard zijn. Hier vind je een selectie van de nieuwste en meest opwindende restaurants die je niet mag missen.

Eén van de pronkstukken onder de nieuwkomers is 'Wakuda Miami', geopend door de wereldberoemde chef-kok Tetsuya Wakuda. Het is de eerste Amerikaanse vestiging voor Chef Wakuda, wiens originele restaurant in Singapore wereldwijd wordt geprezen. Gelegen in het luxueuze hotel The St. Regis Bal Harbour Resort, biedt Wakuda Miami een innovatieve benadering van de traditionele Japanse keuken, waarbij de gerechten een moderne twist krijgen zonder de essentie van de authentieke smaken te verliezen. De combinatie van Chef Wakuda'sexpertise en de weelderige sfeer van het restaurant maakt dit een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Voor hen die Franse cuisine op prijs stellen, is 'Brasserie Laurel' de perfecte bestemming. Dit restaurant is het brein van Chef Michael Beltran, die bekend staat om zijn bekroonde restaurant 'Ariete' in Coconut Grove. Brasserie Laurel bevindt zich in het Rubell Museum District en biedt gasten een interpretatie van de Franse brasserie, aangevuld met lokale ingrediënten en invloeden uit de omgeving van Miami. Met een focus op ambachtelijke bereidingen en een warme ambiance, is dit een plek waar traditionele Franse gerechten samenkomen met de innovatieve geest van de Magic City.

Bovendien is er 'La Natural', een restaurant dat een ontspannen en hippe sfeer biedt die perfect aansluit bij de levensstijl van Miami. Het concept achter La Natural is gebaseerd op natuurlijke wijnen en simpele, maar heerlijke gerechten. Het menu, gecreëerd door chef-partner Vanessa Houle en haar team, is gericht op gezondheid zonder in te boeten aan smaak en plezier. Of je nu een kenner bent van de natuurlijke wijnen of iemand die graag nieuwe smaken ontdekt, La Natural is een plek die je zintuigen zal verrassen.

Miami'sDesign District verwelkomt 'Casa Tua Cucina', een Italiaanse bistro die je meevoert naar de Toscaanse heuvels. Dit charmante etablissement is het gevolg van een samenwerking tussen Casa Tua en Saks Fifth Avenue. Met een diversiteit aan Italiaanse favorieten, van handgemaakte pasta'stot houtoven pizza s, biedt Casa Tua Cucina een authentieke en hartverwarmende Italiaanse eetervaring in het hart van Miami.

Voor de liefhebbers van verfijnde eetsensaties is er 'Sexy Fish Miami', een Brits importrestaurant dat luxe uitstraalt. Gelegen in Brickell, dompelt dit restaurant zijn gasten onder in een extravagant decor, compleet met kunstwerken van Damien Hirst. Sexy Fish Miami serveert een Aziatisch-geïnspireerd menu dat rijk is aan zeevruchten delicatessen en wordt begeleid door een indrukwekkende lijst van zeldzame whisky's en cocktails. Het is een plek die zowel je smaakpapillen als je visuele zintuigen prikkelt.

Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, is er 'The Key Club'. Dit restaurant, gevestigd in Coconut Grove, belooft een dynamische eetervaring die teruggaat naar de klassieke American chophouses, maar dan met een hedendaagse draai. Met Chef Mark Breault aan het roer, biedt The Key Club een menu dat zowel innovatief als herkenbaar is, vol met hoogwaardige steaks en verse zeevruchten.

Deze nieuwe restaurants in Miami tonen de diversiteit en rijkdom van de culturele smeltkroes die de stad is. Ze belichamen een breed scala aan keukens en benaderingen, van traditioneel tot trendy, en van knus tot chique. Elk biedt zijn eigen unieke sfeer en culinaire creaties, allemaal met de belofte om een blijvende indruk achter te laten.

Nu volgt een uitgebreide verkenning van wat deze hotspots zo speciaal maakt, en hoe ze passen binnen de altijd veranderende gastronomische landschap van Miami.

Wakuda Miami trekt fijnproevers aan met zijn verfijnde benadering van de Japanse keuken. Chef Wakuda heeft jarenlange ervaring in het creëren van gerechten die de klassieke stijlen en technieken van Japan respecteren, terwijl hij ze vernieuwt voor een modern publiek. De ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit en worden vaak geïmporteerd uit Japan, zodat de authenticiteit nooit in het gedrang komt. De vis voor sushi en sashimi wordt dagelijks vers aangeleverd, en de presentatie van de gerechten is een ware kunstvorm.

Bij Brasserie Laurel, Chef Michael Beltran'sode aan de Franse keuken, proef je de passie voor ambachtelijk koken. Elk gerecht weerspiegelt een toewijding aan kwaliteit en een respect voor traditie, verrijkt met een vleugje Miami'seigen cultuur. Van de coq au vin tot de bouillabaisse, de menukaart is doordrongen van klassiekers, elk met een lokale twist die het tot een eigentijdse ervaring maakt.

La Natural biedt een ongedwongen sfeer waar vrienden en familie kunnen samenkomen om te genieten van een glas natuurlijke wijn en een menu dat vol staat met smaakvolle en voedzame gerechten. Het restaurant is opgebouwd uit een gemeenschap van gelijkgestemden die geloven in het belang van duurzaamheid en transparantie in de keuken. Het is een plek waar de sfeer net zo belangrijk is als het eten, en waar elk bezoek voelt als een ontdekkingstocht.

Casa Tua Cucina in het Design District biedt een escape naar Italië met zijn landelijke charme en een uitnodigende keuken. De samenwerking tussen Casa Tua en Saks Fifth Avenue voegt een vleugje glamour toe aan de ervaring, en het resultaat is een plek waar winkelen en dineren naadloos in elkaar overgaan. De Italiaanse gastvrijheid staat centraal en de maaltijden zijn doordrenkt met liefde en zorg.

Sexy Fish Miami staat voor extravagantie en weelde. Dit Britse concept heeft zijn weg gevonden naar Miami en is opgezet als een bestemming die luxe en vermaak combineert. De bar is een hoogtepunt, met een schitterende selectie van drankjes die de Aziatische invloeden van het eten complementeren. Het is een plek waar uitgaan een ervaring is die alle zintuigen prikkelt, van het oogverblindende interieur tot de exquise gerechten die worden geserveerd.

En tenslotte, The Key Club brengt de allure van de klassieke American chophouses naar Coconut Grove. Chef Mark Breault sluit geen compromissen als het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten en dit blijkt uit elk stuk vlees dat op de grill bereid wordt. Het restaurant is een ode aan de Amerikaanse culinaire geschiedenis, maar dan wel met een moderne blik.

Deze uitzonderlijke eetgelegenheden zijn slechts een paar voorbeelden van de culinaire renaissance die Miami doormaakt. Ze vertegenwoordigen de beste nieuwe toevoegingen aan de rijke tapestry van smaken die de stad te bieden heeft, en zetten de trend voor wat ongetwijfeld weer een jaar vol culinaire verrassingen zal zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...